Spring naar bijdragen

ferdi.b

Forum member
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over ferdi.b

  • Verjaardag 27/10/1977

ferdi.b's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. De blauwe lijkt ook goed, maar ik viel over het feit dat er onder de motorkap niet veel werk was gedaan. Het hoeft dan ook niet een slechte auto te zijn. Hij viel mij ook af omdat deze aanbieder wel erg ver weg woont van mij. (zijn vraagprijs is ook al gekelderd zag ik....)
  2. De zwarte heeft wat schade en roestpikjes onder aan de dorpels in/onder de tectyl. Ook functioneert de bijrijdersgordel niet en doen twee elektrische ramen het niet. Ook dient de wagen deze maand gekeurd te worden. De blauwe, daar heb ik een pdf van gekregen. Op de foto's een nette auto, maar onder de kap is er niet zo veel werk van gemaakt. Een voorbeeld, er zijn twee verschillende kleuren koelwaterslangen gebruikt voor de kachel (een oranje en een zwarte). Ik vond het iig erg rommelig. Ik weet deze dingen omdat ik contact met deze verkopers gehad heb.
  3. Omdat ik serieus aan het kijken ben voor een wagoneer ben ik benieuwd wat de waarde in nederland voor een wagoneer is. zoals in andere topics van mij te lezen is, betreft het op dit moment een wagoneer uit '77 (origineel) die redelijk basic maar wel netjes is. Wat is de verwachting van de waarde van wagoneers in het algemeen? Als ik zie wat een nette oude wagoneer in USA kost, plus de bijkomende kosten, dan word er hier in nederland wel redelijk op verdiend. Of zie ik dat verkeerd?
  4. ferdi.b

    wagoneer '77

    Oke, maar dat betekend dat het een permanente 4x4 is, die door middel van de emergency switch te sperren is (langssper). Dan ben ik weer wat wijzer!
  5. ferdi.b

    wagoneer '77

    http://en.wikipedia.org/wiki/Quadra-Trac#Quadra-Trac Linkje over de Quadra-Trac Wat ik hieruit opmaak isdat de hoog laag functie een optie was. De tussenbak een Limited slip differentieel heeft? Klopt dat?
  6. ferdi.b

    wagoneer '77

    Michel, ik heb de schakelaar in het dashboardkastje gezien, zal met de proefrit eens kijken welke standen er op zitten. De hoog laag schakelaar nog niet gevonden, zal ik ook naar op zoek. Waar het mij om gaat is dat je de 4x4 hoog (eventueel laag) in kunt schakelen op droog asfalt. Niet dat er standaard iets gesperd word of zo...Zodat je iets stuk zou maken. Want zit er een differentieel in de tussenbak of word de voor en achteras gewoon aan elkaar gekoppeld?
  7. ferdi.b

    wagoneer '77

    Wat voor aandrijving zit er onder een wagoneer uit '77? -Achterwiel aandrijving -4x4 hoog -4x4 laag Zit er ook een vorm van een langs en/of dwars sper op? Met andere woorden, kun je met 4x4 ingeschakeld ook op asfalt rijden of sloop je dan de boel?
  8. Bedankt voor je bijdrage Hendrik Jan! ik ga deze week als het weer wat beter is proefrijden en de wagen beter bekijken.
  9. Hendrik Jan, Er zit stuurbekrachtiging, airco, verstelbaar stuur, elektrische achterklep, cruisecontrole op. Of de airco en de cruisecontrole werken gaan we met de proefrit testen. Helaas geen electrische ramen etc. maar wat er niet op zit gaat ook niet stuk. Bouwjaar is '77. Het is dan ook een "gewone" wagoneer en geen grand wagoneer. De grand wagoneer is geloof ik vanaf '81 gemaakt. Je ziet de aircopomp en stuurbekrachtigingspomp zitten...
  10. ferdi.b

    Tectyleren

    Het Noorden betreft Friesland. Wat ik her en der lees is dat het misschien helemaal niet goed is om dik te tectyleren? Ivm vocht en zo. Is het misschien beter om de balken lekker in te smeren met tectyl en het plaatwerk aan de onderkant te bewerken met zinkspray (naden en zo..) De deuren aan de binnenkant inspuiten met ML? Wie weet wat het beste is? (ik ga er niet mee terreinrijden...)
  11. Oke, bedankt Bas, maar ik wil een all risk....Voor het geval dat
  12. Ik ben benieuwd wat jullie ongeveer betalen voor een oldtimerverzekering van een wagoneer. Ik hoor/lees bedragen van 160€ per jaar, maar als ik bij diverse maatschappijen of indipender.nl kijk is de premie veel hoger. Heb 10 jaar schadevrij (75% no claim) Ik schat de auto op taxatiewaarde 10.000€ Woon in Friesland Ik schat de kilometers rond de 7000km per jaar Wie weet een goede verzekeraar?
  13. ferdi.b

    Tectyleren

    De wagoneer die ik op het oog heb komt uit Californië. De auto heeft nog nooit tectyl gezien. De auto zag er bij de eerste kennismaking roestvrij uit. Hier en daar wat vliegroest. Het is een witte wagen, dus enige sporen van roest zijn snel zichtbaar. Als ik de wagen koop (ben in onderhandeling) dan wil ik hem (laten) tectyleren. Zijn er in het noorden van het land goede bedrijven die dit doen? Ben nogal een zeikert. Tectyl moet op de juiste plaatsen terecht komen en zo... Ook de holle ruimtes en binnenkant deuren moeten gedaan worden. Is het zelf goed te doen, en dan met name de holle ruimtes? Of is een wagoneer een moeilijke auto hierin? Ervaringen of kennis welkom.
  14. ferdi.b

    Tegeltjes Wijsheid

    Echte mannen eten geen honing. Ze kouwen op bijen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...