Jump to content

rookie2

Forum member
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rookie2

 1. Ik heb nog liggen 4 banden in de maat 195/70/15 banden zijn zo goed als nieuw en voorzien van spikes, deze set zaten bij mijn cherokee maar ik doe er niets mee dus misschien heeft iemand anders er belang bij ? vraagprijs 300 € (exclusief velgen).
 2. afgelopen week het reservoir gevuld met remvloeistof, en het lijkt te werken.m.a.w er zit weer druk op het pedaal en ben nog geen lekkage tegengekomen. het is wel iets vochtig onder de motor maar dit kan ook motorolie zijn. de auto is al weer 36 jaar oud dus een beetje "zweet" van de motor lijkt mij normaal. Ik kijk het voorlopig nog even aan en mocht het toch misgaan dan kan ik de auto alsnog naar de garage brengen...... vanaf 1 december mag ik toch 3 maanden niet rijden i.v.m youngtimer regeling.
 3. hallo forummers, vanavond had ik problemen met de koppelingspedaal, geen druk dus ik kon niet schakelen\ontkoppelen. de wegenwacht gebeld en nou bleek dat er geen vloeistof in het reservoir zit. volgens de wegenwacht werkt de koppelingscilinder op oliedruk en is deze lek. (geen olie is ook geen druk). na het vullen van het reservoir had ik wel meer druk en kon ik weer ontkoppelen. al hield het niet over. volgens de anwb moet ik sowieso de cilinder vervangen want als deze lek is sta ik binnenkort weer stil met hetzelfde probleem. mijn vraag is nu wat voor vloeistof gaat er in het reservoir ?kan ik er simpelweg hydroliek olie in gooien of moet er een speciale olie in ? en heeft te weinig olie(druk) ook gevolgen voor de koppelingsplaat ? .......als ik de koppelingsplaat moet laten vervangen moet de versnellingsbak er uit en wordt het wel een hele dure "operatie".
 4. bedankt voor je reactie, ik heb de brandstofdruk en injectors nog niet gecontroleerd dat kan ik eerst wel eens controleren ( nog nooit gebeurd) of de krukas en nokkenas sensors ooit zijn vervangen weet ik niet, er zat geen onderhoudsboekje bij dus ik weet niets over het onderhoud .
 5. hallo forummers, Sinds een paar weken houdt de motor van mijn cherokee 2.5 bouwjaar 1986 in. Als ik een paar kilometer heb gereden zakt het toerental, en als ik het gaspedaal wat verder intrap maakt de motor wel weer meer toeren maar heb het probleem ook bij stationair draaien van de motor. motor draait onregelmatig of maakt te weinig toeren waardoor de motor afslaat. Ik heb dit probleem een jaar geleden ook gehad, toen is de bobine vervangen en was het probleem verholpen. ik heb nu echtetr ook het probleem dat er af en toe een luide knal uit de uitlaat komt. alsof er onverbrande benzine in de hete uitlaat terecht komt. dus ik vermoed dat er een probleem is met de ontsteking ? ( lijkt mij overigens sterk want afgelopen winter heb ik alles vervangen, verdeelkap rotor bougies en kabels enzovoort. ) en met elektronische ontsteking valt er weinig af te stellen lijkt mij. graag jullie mening dan heb ik een idee waar ik het moet zoeken.
 6. oké iedereen bedankt, ik ga er mee aan de slag
 7. geen idee of de stationaire stelmotor goed werkt, ik was er van uitgegaan dat het mogelijk is om via een soort van stelschroef het toerental te regelen. ik weet het is een injectie en geen carburateur maar ik heb ooit een vw variant gehad met een injectiemotor waarbij het wel mogelijk was het toerental te regelen. (auto was wel 15 jaar ouder 😁). Maar goed , ik heb inmiddels het forum even doorgespit en ik had begrepen dat het mogelijk is om in ieder geval de stelmotor schoon te maken ? Dat wil nog wel eens helpen ? vervangen kan altijd nog. Ik ga er van uit dat de stelmotor niet kapot is want de motor draait nog wel stationair. (alleen net te laag in toeren en dus afslaan). kan iemand mij vertellen waar ik de stelmotor kan vinden ? en kan ik simpelweg de stelmotor demonteren en schoonmaken ? of moet er nog iet aan worden gesteld ? (hierbij een afbeelding van de motor) alvast bedankt.
 8. hallo forummers, kan iemand mij vertellen hoe ik het stationaire toerental van mijn cherokee kan afstellen ? als de motor warm is maakt de motor erg weinig toeren, en slaat dan af. (erg irritant als ik voor een stoplicht\voorrangsweg sta te wachten) Het betreft overigens een 2,5 liter uit 1986. alvast bedankt
 9. velgen zitten er inmiddels onder, of het helemaal orgineel is weet ik niet maar ik vind het wel passen bij de auto en de kleur. Misschien nog een keer de banden vervangen want de banden die er nu op zitten zijn net iets te laag. maar goed ik had deze banden nog liggen en zijn nog zo goed als nieuw dus voorlopig laat ik het zo .
 10. Ik kan gelukkig in een afgesloten ruimte werken en heb dus ook geen gezeur van buren die met sarcastische opmerkingen komen. (in de trant van "zo buurman auto weer kapot !!! )
 11. vind ik ook, stuurrand is ook dikker dan het orginele stuur . ligt veel beter in de hand dan het harde dunne plastic van het orgineel.
 12. hallo forummers, Het stuur zit er inmiddels in. Het was wel even een gepruts om de claxon werkend te krijgen want zoals ik al aangaf, het pinnetje met het veertje wat er op hoort te zitten. (wat ik ok niet wist) zat er niet op. Gelukkig kon ik het afgebroken gedeelte van de sleepring er nog weer op lijmen, en met behulp van een splitpennetje en een veertje uit een balpen het contact voor de claxon repareren. (soms moet je wel creatief zijn). helaas hoorde ik vanmiddag bij het inschakelen van de 4 wielaandrijving een hoop gekraak uit het differentieel ?\tussenbak ?. dus ik kan zo weer verder sleutelen, maar goed het houdt mij wel van de straat 😄
 13. Hallo forummers, Het stuur is er inmiddels af, maar heb nog een vraag. Ik ben nu bezig met het monteren van het stuur, maar kwam er achter dat de uitsparing voor het kunststof pinnetje van de plusdraad v\d claxon aan de verkeerde kant zit. Inmiddels een gaatje geboord voor het pinnetje, en het stuur valt er nu overheen. Mijn vraag is of ik er doorheen moet boren zodat de draad er doorheen kan en ik de draad aan de "drukring" kan vastmaken om contact te kunnen maken als ik de claxon indruk ? En kan ik het stuur er simpelweg op zetten (over de kunststof pin en het stuur volledig ronddraaien zonder dat het pinnetje afbreekt ? Als ik het zo bekijk kan de pin niet volledig rond draaien. (ik kan het wel proberen maar als het afbreekt heb ik een probleem ). Er is al een stukje afgebroken maar het stuur kan er nog wel overheen vallen dus als ik aan het stuur draai wordt het nog wel "meegenomen". De plusdraad is bij het demonteren van het oude stuur ook afgebroken, mijn vraag is nu zit er in het pinnetje iets van een stekker ? als ik er een stroomdraadje in steek maakt het wel contact maar het blijft (uiteraard ) niet zitten. alvast bedankt,
 14. bedankt voor de link, ik heb even gekeken en de "lace" velg was blijkbaar vanaf 1987 leverbaar en mijn jeep is van 1986 dus "past" niet op mijn auto. wil ik het orgineel hebben dan zal het een stalen velg worden of de zogenaamde "turbine"velg, maar daar is moeilijk aan te komen. ik heb er nu de 10 gaats velgen op zitten maar die zijn ook van een later bouwjaar. jammer maar er zijn aan mijn auto wel meer dingen niet orgineel (auto is al eens overgespoten in een andere kleur.) mijn jeep schijnt een base model te zijn want er zit 0,0 luxe op. (geen toerenteller geen dagteller geen interval etc) gelukkig nog wel stuurbekrachtiging wat wel zo prettig is met de grote ballonbanden die er op zitten 😄
 15. oké bedankt voor je reactie, ik vroeg mij al af hoe dit type velg wordt genoemd. nu maar even googelen of ik iets meer informatie kan krijgen. Ik wil ze onder mijn cherokee uit 1986 monteren, (ook al een klassieker) bedoeling is om mijn jeep zo orgineel mogelijk te krijgen.👍
 16. hallo, ik was van plan om deze velgen onder mijn cherokee te zetten. nou was ik benieuwd hoe oud deze velgen zijn, oftewel wat is de productiedatum. is dit ergens in de velg terug te vinden ? er staan diverse nummers in de binnenkant van de velg maar ik kan er nog niet veel uit wijs worden.
 17. Om hier even op in te haken, en geen nieuw topic aan te maken. Ik heb met mijn xj 2.5 bouwjaar 1986 precies hetzelfde probleem. Een tikkend geluid in de motor (sinds kort) en een gierend geluid bij het wegrijden. Het gierende geluid is waarschijnlijk de V snaar, kwestie van iets strakker spannen en het is alleen bij het wegrijden dus daar maak ik mij niet zo druk om. De tik is in de motor is een ander verhaal. Ik vermoed dat de kleppen gesteld moeten worden maar als ik dit topic zo lees kan het dus ook aan de olie liggen ? ( ik begrijp dat een XJ hydraulische klepstoters heeft ?) ik heb mijn XJ nu bijna een jaar, en was van plan om de auto een kleine onderhoudsbeurt te geven want ik heb de auto gekocht zonder onderhoudsboekje dus de olie\filter bougies zullen wel een keer vervangen moeten worden. (geen idee wanneer het voor het laatst is gebeurd) ook loopt de motor sinds kort bij stationair toerental onregelmatig dus het is misschien ook verstandig om de verdelerkap te vervangen ? de olie wil ik sowieso vervangen want ik rij voornamelijk korte afstanden dus de olie wordt niet goed warm. Ik vermoed dan ook dat de olie te dik\stroperig is geworden waardoor mogelijk de hydraulische klepstoters ook niet goed werken ? graag jullie bevindingen.
 18. Hallo Ab, bedankt voor je reactie, je hebt waarschijnlijk gelijk. Eerst maar eens de centrale moer er af halen, en met een stuurtrekker proberen het stuur er af te halen. (als er genoeg ruimte is om er een stuurtrekker op te zetten. eerst maar eens een stuurtrekker regelen want die heb ik zo niet liggen. daarna maar eens kijken hoe ik het nieuwe stuur moet monteren, en hoe ik de draden van de claxon moet aansluiten. (foto !} maar dat is van latere zorg, eerst maar eens het stuur er af halen.
 19. hallo forummers, ik was van plan om het 2 spaaks stuur in mijn 86 er cherokee te vervangen voor een 3 spaaks stuur. ik loop echter al direct tegen een probleem aan, wat is namelijk het geval. ik heb gelijk al een probleem met het verwijderen van de kunststof plaat die op de spaken is gemonteerd. (zie foto). Het demonteren van de claxondop was geen probleem (kon ik er zo af wippen). echter de plaat zit blijkbaar nog vast aan de bovenkant van de plaat (zie foto met pijl) zit deze er simpelweg in geklemd of zit dit nog vast met een schroef. ik heb al geprobeerd het los te trekken, maar wil niets forceren want het is hard plastic (breekt makkelijk af. dus mijn vraag is of iemand al eens een dergelijk stuur heeft gedemonteerd en weet wat er los moet worden gedraaid. voor het verwijderen van het stuur is er wel wat op youtube te vinden dus dat moet wel lukken. (denk ik 😄) alvast bedankt
 20. Oké bedankt voor je reactie, ik heb cherokeeparts al gemaild, enige oplossing is een nieuwe spiegel. ik had gehoopt het op een simpele manier op te lossen want de spiegel is nog in prima staat. maar inderdaad het vervangen van een veertje (als ik er al 1 kan vinden) is wel een gepruts.
 21. hallo forummers, Ik heb een probleem met de linker buitenspiegel(glas) van mijn cherokee bouwjaar 1986. Het probleem is dat het glas tijdens het rijden naar beneden zakt waardoor ik alleen zicht heb op het asfalt en niet op het verkeer achter mij. Ik vermoed dat de veren achter het glas te slap zijn geworden dus mijn vraag is of dit ook te vervangen is , of dat het mogelijk is de veer iets strakker te zetten. De spiegel is nog in prima staat dus om de complete spiegel te vervagen is ook jammer. alvast bedankt.
 22. oké bedankt voor de link.ik zal eens kijken of ik iets kan vinden 👍
 23. hallo, weet iemand ook hoe ik de lampjes van de binnenverlichting kan vervangen ? (jeep cherokee bj 86) en de verlichting in de zonneklep ? de verlichting bij de voorstoelen werken wel, maar bij de achterbank doen ze niets. kan ik deze simpelweg aan of uitzetten ? (dus zonder dat ik de deuren open) Ik heb mijn cherokee nu een maand, dus ben nu aan het uitzoeken hoe alles werkt. helaas zit er geen instructieboekje bij dus ik moet alles zelf uitzoeken. zo zit er wel achteruitverwarming op de auto maar kan ik nergens de schakelaar vinden om deze aan te zetten. tenzij het er niet op zit natuurlijk..........dan wordt het lastig 😄
 24. ja inderdaad, ik denk dat ik dat eens moet proberen, scheelt ook een hoop verzendkosten als het uit amerika moet komen
×
×
 • Create New...