Spring naar bijdragen

Tussenbak? Of Iets Anders?


Recommended Posts

Geachte Mede Jeepers,

Mijn Naam is Alex en ik woon in Groningen. Ik had me hier al eens eerder voorgesteld, maar volgens mij in het verkeerde forum?

Anyways, ik heb sinds kort een WJ 4.0 op prins G3 uit 2000. Ik had me niet goed genoeg ingelezen en liep dus later tegen een hoop bekende problemen aan. (blend doors, backfires, verweerde koplampen, ontbrekende handzenders, gasklephuis..) Inmiddels de auto bijna twee keer betaald, maar wat een ding!! Wow!

Nu echter heb ik weer iets. Tijdens het rijden over een hobbelige weg (klinkers) klapt er iets onder de auto. Eerst was het alleen tijdens een bocht naar links.( hobbelig. Bij glad asfalt geen probleem) Dan begon het te knakken/schuren bij het rechter achterwiel.

Daarnaast heb ik gemerkt tijdens deze sneeuw periode, op een besneeuwde weg, geef ik gas dan spinnen gelijk de achterwielen en glij ik weg. Later op een parkeerterrein (meer ruimte) merkte ik dat bij flink doorgassen even later wel de voorwielen bijsprongen. Toen schoot ik vooruit!

Later stond ik ergens ingeparkeerd. Ik wilde daar in 1x uit rijden. Ik draaide mijn stuur naar links en liet zachtjes de rem los. Tot mijn grote schrik gleed ik gewoon over de voorwielen recht vooruit. Af en toe pakte hij wel, maar merkte ik dat de auto begon te "wringen". Ik moet hierbij vermelden dat ik 18" grabbers uht erop heb die niet echt meer nieuw zijn, maar goed voor de apk....

Hier al veel over gelezen. Bang voor tussenbak. Inmiddels is mijn spaarpot goed leeg. Ik zoek dus nu een 4x4 specialist in het noorden van het land.

Andere tips zijn ook welkom.

Alvast dank.

Met vriendelijke groet,

Alex Boelens

Link naar opmerking
Deel via andere websites

de uitlaat loopt achter over de achteras heen. daarvoor zit een demper. als het laatste stuk van de uitlaat een beetje scheef in de demper geplaatst is dan loopt hij boven de achter tegen het chassis aan te rammelen. meestal zie je dat ook aan de achterzijde van de auto dat de uitlaat niet echt in het midden zit hij hangt dan 1 kant op.

succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hoi Ruud en Marspie,

Deze week bij Nico in Wommels geweest. Wat een held! Hij heeft uitlaat vast gezet. Geklapper is nu weg. Blij mee. Vervolgens olie differentieel achter en olie tussenbak vervangen. Nu nog een issue met de voorbanden. Is weer ander topic.

Thanks voor de input!

Groet Alex

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...