Spring naar bijdragen

XJ rijd niet op gas


SuperDre
 Share

Recommended Posts

Aan het begin van de zomer begon ik last te krijgen dat wanneer de motor warm was (na +/- 10 minuten rijden/4 km) het gas ineens wegviel (alsof iemand de kraan dichtdraaide) en dan kon je ook niet meer rijden op lpg tot de motor afgekoeld was (in iedergeval 's avonds als ik dan weer van mijn werk naar huis wilde rijden deedie het weer even). Dit heeft een paar weken geduurd, maar natuurlijk toen ik de auto op afspraak bij de lpg-garage bracht deedie het al weer een paar dagen en zij konden niets vinden.. na ettelijke weken goed rijden begon het verhaal weer opnieuw, maar niet altijd, ofwel soms kon ik gewoon de hele weg (25km) op lpg rijden. Ook dat ging na een tijdje ook weer voorbij en na de zomer heeftie een heel tijd zonder problemen (op een hele enkele keer na), tot de tijd dat we een paar dagen lang constant regen hadden gehad. Toen startte die helemaal niet meer (ja 2 seconden eventjes toeren, maar dan meteen weer uit). Alleen toen was het zo dat als ik na een paar minuten van benzine op gas schakelde deze gewoon goed liep op gas. Ook toen weer een week of 2 goed gereden. Maar dan begon het langzaamaan de vorst, en sindsdien rijdt deze totaal niet meer op lpg (ofwel bij starten heel even toeren om dan meteen weer uit te gaan). Op benzine rijdtie 'goed'.

Nou begon ik te denken of het misschien iets met de koelvloeistof te maken zou kunnen hebben omdat het meestal toen die nog wel even reed er mee stopte zo ronde de tijd dat de koelvloeistof weer een stukje terug daalt in temperatuur (ofwel naar normale temperatuur als die eenmaal warm is).

En laat de problemen nou eigenlijk ongeveer een maand nadat de radiateur vervangen is zijn begonnen.

De verdamper (C4?) is er 1tje van Prins (geen G3) en was nog vervangen in 2006, zo'n 60.000km geleden. Zo'n 10.000km geleden is dus de lpg-installatie nagekeken en konden ze dus niets vinden, tja nu zouden ze toch wel wat moeten vinden, maar ik vraag liever hier eerst om advies.

Het autootje met de problemen is een Cherokee 2.5i S uit 1996, en heeft inmiddels zo'n 314.000KM (gisteren) op de teller staan..

de lpg-garage is overigens Car Care Wallinga eindhoven.

bewerkt door Ab
eigen topic van gemaakt
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als de koelvloeistof slangen van en naar de verdamper wel goed warm worden, heb je in ieder geval geen problemen in het koelvloeistofcirquit. Een luchtbel of vertopping is eigenlijk het enige waardoor een verdamper "koelvloeistof technisch" gezien niet meer goed zou werken.

Het enige wat de koelvloeistof doet is warmte afgeven. De regeling van toevoer van het gasmengsel naar de motor wordt geregeld door membramen en kleppen in de verdamper. ALs ik jou klacht zo hoor lijkt het meer op dat er een klep of mebraam zijn werk niet goed doet.

Ik zou -nu hij het echt niet meer doet- toch nog eens terug gaan naar je gas specialist.

*gelijk even een eigen topic van gemaakt*

Link naar opmerking
Deel via andere websites

k, thanx was sowieso wel van plan.. aangezien na een ritje van 25km (zonder lpg) de verdamper bloedheet is, lijkt mij de koelvloeistof gedeelte in orde.. Helaas zal het bij de lpg-garage er voor gekozen worden om te vervangen ipv reviseren, uiteindelijk zal het kwa kosten (omdat ik het niet zelf kan doen) weinig uitmaken, of er nou +/- 200 euro voor een complete verdamper, of x-aantal euro + werkkosten (want de tijd voor het verwijderen en terugplaatsen van de verdamper ben je in beide gevallen toch kwijt)..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Vandaag hebben ze (Car Care Wallinga Eindhoven) dan eindelijk naar de lpg-installatie gekeken, en de uitkomst was dat er 2 problemen waren:

1. de computer stopte de gastoevoer, ofwel was defect.

2. de stappenmotor was defect vanwege 'troep' (had al meer dan een maand niet op lpg-gereden).

ofwel nieuwe computer (265 euro ex) en nieuwe stappenmotor (55 euro ex).. uiteindelijk totaal inc btw 464 euro.. :D

maargoed ze rijdt weer (voorlopig), en nu maar wachten op het volgende probleem... LOL..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...