Spring naar bijdragen

starten? humeur!


wesselb
 Share

Recommended Posts

De choke zelf niet.

Er is een verwarmingselement die een bi-metaal verwarmd, welke electrisch is. Die zorgt er echter alleen voor dat de choke er naar bepaalde tijd weer af gaat.

Er is een getrapte schijf die de gasklep bij chokegebruik wat open houdt, die schijf zit middels een stangetje gekoppeld aan de chokeklep-as.

Zodra je een keer het gespedaal intrapt, wordt de boel "vrijgegeven" en valt de chokeklep middels veerdruk van het bi-metaal dicht. Tegelijkertijd zorgt de getande schijf ervoor dat de gasklep wat open blijft ( en dus zorgt voor een verhoogd stationair toerental).

Voor het starten dus altijd even het pedaal helemaal intrappen en rustig loslaten, zodat de choke geactiveerd wordt.

Nou kun je natuurlijk denken: Als ik dit tijdens het starten doe, springt de choke er ook op. Nou, niet helemaal... Er is namelijk ook nog een vacuum gestuurde plunjer die de choke wat licht zodra de motor loopt. Die zorgt ervoor dat als je kort na het starten wat gas geeft, de choke meteen wat teruggenomen wordt. Geef je tijdens het starten wat gas, dan doet hij dat dus ook en komt de choke niet volledig in. :no:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik ben er nu echt helemaal klaar mee:( ik heb nu ook nog mijn ontstekings module vernieuwd en hij doet het nu helemaal niet meer en met de oude ook niet meer ik snap er niks meer van voorheen viel hij tijdens het rijden uit en starten deed hij heel moeilijk en nu slaat hij helemaal niet aan benzine zat onsteking ook mooi blauw vonkje? wat kan het nog meer zijn?:bye1:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...