Spring naar bijdragen

Tamler

Forum member
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Tamler geplaatst

  1. Dank je wel! Ik had de zoekfunctie wel gebruikt, maar niet het woord kachelweerstand!
  2. Bij mijn WJ uit 2000 heb ik nu het volgende probleem: De blower valt soms uit, het display werkt nog en als ik aan de knoppen draai reageert hij ook. Maar hij blaast dan ineens geen lucht meer. Als ik de motor opnieuw start doet hij het weer. Heb het 1 keer eerder gehad maar de laatste dagen heb ik het nu al een paar keer gehad, dus toch maar eens kijken wat het is! Heeft iemend hier er misschien ervaring mee??
  3. Allen, Zoals meerdere personen hier heb ik ook last van een lekkende stuurbekrachtiging. Op het forum heb ik gevonden hoe ik deze makkelijk kan vervangen en ga dit dus ook zo snel mogelijk doen! Maar nu zit ik met de vraag, welke olie doen jullie erin? Zaterdag ben ik langs de auto materialen zaak geweest (Rijnsbergen) geweest en gevraagd of hij deze olie heeft voor mij. Maar hij kon het niet aan mij verkopen, dit is een speciale olie die bij de Jeep dealer vandaan moet komen. Kopen jullie deze olie ook bij de dealer? Ik hoor ook wel eens verhalen van bepaalde ATF olie die erin gedaan wordt, maar hoor ook verhalen dat alles dan als nog verrot gaat. Kunnen jullie misschien duidelijkheid bieden voor mij? Alvast bedankt!
  4. Het houten deel om de radio heen kan je voorzichtig met een plastic plat iets, opzij wippen. Kijk even op wjjeeps.com voor een precieze uitleg. Maar dat zit alleen geklikt op 4 plaatsen. De radio zelf zit met 4 schroeven vast.
  5. Als je de infinity installatie hebt, waar ik vanuit ga. Dat is er al een versterker gemonteerd, deze zit onder de achterbank als je de zitting naar voren klapt aan de kan van de bijrijder. Als je nog een extra versterker wilt aansluiten, zou je je radio eruit moeten halen en kijken of er een aansluiting zit op de achterkant van je radio.
  6. Als je deze niet kan vinden, kan de dealer deze wel achterhalen. Kostte me 23,50 Ik had een foto van de radio gemaakt en hij trok zo een code uit de computer! Zonder iets van mijn auto te weten!
  7. Bakbeest, Ik heb er al best wel veel over gelezen ook. Zelf heb ik bijna alles opgeslost! Ik heb alleen foutcode 16 nog. Dat de temperatuur deur niet reageert aan de passagierskant. Dat zou dus de actuator kunnen zijn die de blend door zelf aanstuurt. Maar ik heb van de week mijn auto te koop gezet dus heb er geen tijd / zin meer in om het na te kijken/maken. Ik zie toevallig dat jij een Cherokee wilt gaan kopen, ik heb mijn WJ toevallig in de verkoop gezet afgelopen week.. Moet je maar eens zoeken op autoscout of autotelegraaf mocht je intresse hebben. (Als forum member gaat hij goedkoper weg natuurlijk dan de vraagprijs.. )
  8. Een strutbar / swaybar ben ik dus een beetje voor aan het zoeken. Dat werkt goed als je er een paar monteert. Daar ga ik dan maar even naar zoeken! Bedankt voor de tip om in Duitsland te zoeken, dat ga ik ook zeker doen!
  9. haha het hoeft niet persé verlagen te zijn natuurlijk..! Maar zou het wel prettig vinden als hij wat stijver zou zijn... Daar andere veren lukt dat vaak ook al een beetje, vandaag mijn opmerking over verlagen.. hahaha
  10. Allen, Ik wist niet goed in welke rubriek ik dit moet plaatsen, maar dit lijkt me de beste.. Je ziet heel veel kits om de WJ op te hogen, maar ik vroeg me af of er ook onderdelen zijn om hem te verlagen? En eventueel wat stabieler te maken dmv. strutbars of iets dergelijks... Ik heb zo iets namelijk nog niet kunnen vinden! Groeten, Leroy
  11. Ja klopt, dit kan je bij elke versnelling doen. Er zit op de pook van de automaat ook een knop om dat uit te zetten. Dan gaat er op je dashboard een lampje branden " O/D off "
  12. Bij de WJ is het volgens mij standaard. Dus ik denk dat je dan bij de dealer moet zijn?! Meer weet ik er ook niet van, sorry.
  13. Zo een sensor heb ik ook op mijn WJ... Ik denk dat het de sensor is van de cv op afstandbediening? Want meestal zitten verlichting sensoren (& ruitenwisser) achter de achteruitkijk spiegel.
  14. Bij mij in de auto is het niet koud hoor! haha De passagiers kant blaast alleen maar warme lucht!! En mijn kant wel gewoon koud en warm, dus ik ga er dan van uit dat de klep aan de passagierskant blijft hangen. Maar in mijn geval in de warme stand denk ik dan. Thanks voor tip van de kabels. Ik zal met de boeken erbij eens uitzoeken hoe dat loopt en waar heen... Dan kan ik het een keer gaan proberen te maken, als niet heel het dashboard eruit hoeft..! Je kan in je kachel unit een handeling doen waardoor de codes in je beeldscherm komen. Je moet de airco knop en de recirculatie knop allebei tegelijk indrukken en dan na 2 of 3 sec de linker temp knop een slag draaien. Dan komen de getallen van de foutcodes in beeld als het goed is.
  15. Heb vandaag weer even de foutcodes gekeken. Heb nu alleen nog maar de: 16: Right temperature door not responding 59: Vehicle speed bus message missing 60: Engine RPM bus message missing nr 16 lijkt mij overduidelijk met de blend door te maken te hebben. Alleen de andere 2 heb ik echt geen idee van wat ze betekenen? Misschien weet iemand een 'simpele' uitleg hiervan? Alvast bedankt!
  16. Wil niet weer de discussie openen.... haha Maar HB4A is toch hetzelfde als 9006XS? Deze naam wordt ook wel eens genoemd ipv HB4A en staat ook de boekjes.
  17. Misschien een beetje een late reactie voor je, maar ik weet het ook pas sinds van de week. Toen ben ik bij de dealer geweest voor de code. Deze vroeg hoe ik mijn volume stelde en hoeveel preset knoppen ik had. In mijn geval een draai knop en 5 preset knoppen. Hij ging achter zijn pc zitten en toverde de code 1221 tevoorschijn. Hier moest ik 23,- voor betalen. Ik denk dus dat deze code voor meerdere radio's te gebruiken is met dezelfde knop en preset knoppen. Dit terwijl er eerst werd verteld dat ze de radio moesten uitbouwen voor de sticker. Dit had ik zelf al gedaan en daar een foto van gemaakt en deze even laten zien. Misschien dat iemand anders de code kan gebruiken / proberen. Want ik kan het natuurlijk ook helemaal fout hebben dat ze wel wat met die sticker hebben gedaan maar volgens mij niet!
  18. Frans, Dank je wel daar voor! Ik ga hem nu downloaden en inderaad eens even rustig door lezen...! Daar zal vast wel het een en ander in staan wat kan helpen. Groeten, Leroy
  19. Heren en Dames, Vanmiddag heb ik de foutcodes uit de airco unite gehaald. En wat blijkt het zijn er toch best wel veel! Maar niet de veel besproken blend door ( 54 - 56 ) Waarschijnlijk zijn het ze wel maar dan een andere foutmelding. + nog een aantal andere. Ik heb de zoekfunctie ook al gebruikt maar ben niet veel wijzer geworden wat sommige codes nu inhouden. dit zijn ze: 16 = Right temperature door not responding (--> Zal wel iets met de blend door te maken hebben) 43 = Engine air intake temperature bus message missing 55 = Right temperature door travel too small ( --> Zal ook wel iets met de blend door te maken hebben) 58 = Engine coolant temp bus message missing 60 = Engine RPM bus message missing 63 = VIN number bus message missing Maar de overige zijn signalen die ergens vandaan moeten komen lijkt me? En een VIN nummer wat niet klopt snap ik ook niet echt?! Alvast bedankt voor de hulp aan deze leek!
  20. Zaterdag de WJ opgehaald en zo ziet hij eruit! Wil aan het uiterlijk nog een aantal dingen aanpassen in de loop van de tijd: - Chrome grill - Chrome spiegel kappen - andere velgen
  21. Ja daar heb je helemaal gelijk in! Dat zal niet echt lekker zijn met zo een toerental naar 'D'! Als ik bijvoorbeeld bij een stoplicht aan kom rijden en rem langzaam af, dan zakt het toerental in het begin naar net onder de 500. En na een paar sec loopt hij weer op naar nog net 600. De 650 van jou klinkt wel wat beter, heb jij (of iemand ander die mee leest) misschien een idee hoe dat afgesteld kan worden? Of moet ik dat echt laten doen bij de dealert? Alvast bedankt weer!
  22. Allen, Ik zal mijzelf eerst eens voorstellen. Ik ben Leroy Roumimper en heb vorige week een zilveren Jeep Grand Cherokee uit 2000 gekocht. Het is een 4.7 V8 limited met een G3 gas installatie (ook op kenteken) Hij heeft nu 108.300km gereden, dat is gelukkig nog niet veel. Hij heeft wel een paar mankementjes maar die wil ik langzaam aan stuk voor stuk gaan maken. (nieuwe ruit, bijrijders deur gaat niet open op cv, radio lijkt geen gebrande cd's te pakken (vanavond gelijk een orginele cd proberen). Maar nu vroeg ik mij hetvolgende af: - Wat is ongeveer het toerental waarop de GC stationair hoort te lopen? Bij mij is dat ongeveer 600/700 (Op gas en benzine) Dat lijkt mij aan de lage kant in vergelijking met 'andere' auto's die ik heb gehad in het verleden. Al hoewel dat niet te vergelijken is met dit natuurlijk. Dus aan jullie de vraag of het normaal is of dat het wel iets hoger kan/mag? En hoe ik dat dan voor elkaar kan krijgen. (Ben totaal nieuw met de Jeep / Amerikaan) Alvast bedankt voor de hulp!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...