Spring naar bijdragen

rodilito

Forum member
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over rodilito

  • Verjaardag 12/05/1975

Profile Information

  • Gender
    Male

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1989

rodilito's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedankt voor de support Ruud! Alles loopt gelukkig prima, ben er dit jaar weer gewoon mee op vakantie gegaan zonder grote issues op de automaatbak schakelaar na, maar dat is geen moeilijke klus. Verder loopt de motor goed, maar loop de komende tijd wel even de injectoren langs die zijn volgens mij de afgelopen 22 jaar onveranderd. Roest monster heb ik gelukkig zichtbaar geen last van maar... Ik ontdekte gisteren dat er een beetje gras uit mijn chromen raamsponning groeide (...). Dus hoogstwaarschijnlijk half verrot eronder.
  2. Hi All, Begin van het jaar flink wat aan mijn XJ gesleuteld; nieuwe startmotor, wiellagers, nieuwe bladveren en nieuwe schokbrekers. Allemaal onderdelen die defect waren en dus vervangen moesten worden. Nu is mijn XJ uit 89 met ±235.000 KM niet meer de jongste en er gaan hoogstwaarschijnlijk nog vele andere dingen kapot. Echter, en dat is gelijk mijn vraag, ik wil voorkomen dat de 6 inline eraan gaat. Het is een fijne motor en dat zou jammer zijn. Waar moet ik op letten? Welke onderdelen zijn eigenlijk fijn om te vervangen? Zelf zit ik erg te denken aan een lek bij de injectoren of zuigers wat niet direct goed te zien is. Maar ook zou de brandstof toevoer en leidingen nog ok zijn? Waar moet ik hier op letten. Dit alles gaat mijn "klus" IQ ver te boven, dus slimme tips & trics zijn erg welkom.
  3. Ik heb als oplossing de sensor vervangen, nu geen probleem meer!
  4. Daar kan ik verder mee. Het leek me trouwens ook logisch dat vochtigheid iets te maken moest hebben met de bedrading. Nu is bedrading niet echt mijn "stiel", waar moet ik gaan kijken? Oliedruk meter neem ik aan ergens op de pomp? En de voltmeter op de dynamo? Deze is nieuw trouwens dus daar kan het probleem volgens mij niet liggen?
  5. Bedankt voor de tip Ruward! Ik ben al een tijdje opzoek naar de oplossing, rare is dat het alleen gebeurd als het zeer vochtig weer is...
  6. Ik heb een soortgelijk probleem met mijn XJ uit 90. De oliedruk meter schiet van het meest minimale naar het meest maximale. Dit verschijnsel gaat trouwens gepaard met een volt meter die volledig links staat. Is de sensoren makkelijk te vervangen en zo ja, waar zitten deze dan?
  7. Mijn XJ (uit 90) komt van een manege vandaan, tot 5 jaar geleden heeft deze auto nog gewoon dagelijks trailers getrokken dus volgens mij moet het wel goed komen. Volgens RDW heeft de XJ een max trekgewicht van 2.500 kilo. Hoogstwaarschijnlijk mag het wel meer zijn, echter dat mag dus niet!! . Tip: maak eens een proefrit met een XJ en zeg gelijk dat je een de auto wilt testen met een trailer erachter. Kan je gelijk zien wat het doet. Oude XJ's hebben wel vaak slappe bladveren waardoor het wellicht lijkt of het niet goed werkt. Ik weet niet waar je woont? Maar misschien zit er een jeep specialist in de buurt die een lener heeft staan, kan je gelijk informatie inwinnen wat te doen met de ophanging. Succes!
  8. De 80KM bij 4H lees ik wel vaker op dit forum, echter vorige week heb ik veelvuldig met 4H gereden (XJ 90) en bij 60km voelde/hoorde ik een dikke bons vanuit mijn voor as. Bij hogere snelheden dus echt naar de 2wd (bij mij dan)
  9. Hoi, ik had dat probleem dus ook dat 4h niet werkte en 4l weer wel. Na het vervangen van de schakelaar deden beide het weer. Bij het schakelen kan voor en achteruit rijden ook helpen om hem in de 4 te krijgen.
  10. Heb je de 4wd werkend ooit gehad/gecontroleerd of was dit de eerste keer? Het komt vaak voor dat de vacuüm schakelaar die de 4wd in/uitschakelt niet meer goed werkt. Goede schakelaar kost 3x niks en is makkelijk zelf te vervangen.
  11. Toevallig heb ik mij XJ (89 US import) laten keuren (goed!). Het nummer is te vinden in de voor wielkas aan de bijrijders kant, rechts in de hoek naast de veren. Nummer is niet altijd goed te lezen, even scheurpapiertje gebruiken kan helpen.
  12. Bij de passagiers kant onder het dashboard (uiterst links bij het middenconsole) zit een stel draad die gekoppeld is met de warm/koud schuif. Bij mij was deze los geschoten waardoor ik het verwarming schuifje naar links of rechts kon schuiven zonder enig verschil in temperatuur. Wellicht is dit het probleem? Het ombouwen van R12 naar R134 hoeft niet erg duur te zijn: alleen het de aansluiten voor het aanvullen moet aangepast worden waardoor R134 kan worden gebruikt. Ik heb dit laten doen en was 100 eu kwijt. Als je condensor gaar is dan ben je verder van huis. Onderdeel, plaatsen en afvullen is 7 a 8 honderd eu.
  13. bedankt voor de updates! 2k is me een beetje te gortig. Dus een gebruikte kan een mooie optie zijn. Hoeveel was je kwijt aan de gebruikte Webasto?
  14. Hi all, Ik rij merendeels zeer korte ritjes met mijn XJ uit 90. Nu het wat kouder wordt lijkt me dat niet lekker voor de motor en voor de berijder (beide koud). Ik dacht aan het plaatsen van een standkachel. Is dit makkelijk te plaatsen en verstandig (accu ed). Daarbij wil ik er ook geen duizenden euros aan uitgeven trouwens... Groeten en alvast bedankt!
  15. Hoi Cor, die kleine klap raampjes zijn inderdaad niet altijd waterdicht. Rondom nieuwe rubbers is vaak een groot plezier voor weinig, heb het zelf ook gedaan. Staat er trouwens echt een laag water in of is het een beetje vochtig? Als er echt een dikke laag water instaat zit er misschien een gat ergens, voel je het ook een beetje tochten bij de voeten? Voor rubbers zou ik even bij Boris kijken op cherokeeparts.nl
×
×
  • Nieuwe aanmaken...