Spring naar bijdragen

Pegasus

Forum member
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    (Nog)Geen Jeep
  • Bouwjaar
    N.v.t.

Pegasus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ah, ik ga daar wel eens informeren. Kan ook een berichtje plaatsen op een paardenforum of iemand daar ervaring mee heeft.
  2. Bedankt voor jullie reactie/uitzoekwerk maar het lijkt er idd op dat de oudere types lastig wordt om het trekgewicht op 2500kg te krijgen. Ik heb een mail gestuurd naar Jeep USA om te vragen over wat bekend was over wat de "towing weight" is van de auto. (als voorbeeld een Xj uit 1985 genomen) Dit is hun reactie........... Thank you for contacting the Chrysler Customer Assistance Center. Do to age of this vehicle, the information you are looking for is no longer in our date base. Thanks again for your email. Sincerely, Teresa Customer Service Representative Chrysler Customer Assistance Center Dus zij weten het ook niet...... Ik had daarvoor contact gezocht met de NL importeur en die weet ook van niks omdat ze deze (voorbeeld 1985) auto nooit hebben geimporteerd. p.s. wanneer zijn "ze" overgestapt van de 2.8 V6 naar de 4.0L ? En hoe is de 2.5 4 cilinder motor ?
  3. Bedankt voor de uitleg. Op een paardentrailer zit zoiets niet. Ik ben nu met de 3de Hotra trailer bezig maar ik heb het nog niet gezien (wel op een bootrailer die ik ooit eens had). Zou inderdaad wel handig zijn (en koppelingsplaten sparen )
  4. 2500 zou ook nog goed zijn. Ik heb nu een Sorento 2003 en die mag maar 2300 kg en dat gaat ook goed. Met de trailer rijdt ik toch rustig (logisch)
  5. ff zoeken...Ah een WJ is idd wel mooi. Die kan zelfs de trailerfabriek nog trekken . Van de vorige auto's die we hebben gehad had ik dat gevoel met de Terrano2 ook. Door in de spiegels te kijken merkte je dat de trailer erachter hing. Maar waar ik dus naar kijk is een Cherokee XJ van 84-86, maar twijfel dus wel of die het "aankan" cq nog lekker rijd met 2000kg erachter. Grand Cherokees hadden jammer genoeg nog niet.
  6. Euh, nu ff wat "rookie" vragen op automaatgebied Handsper?? zit dat in de auto of op de trailer? Ik had vroeger een boottrailer waar je met een palletje de oplooprem kon blokkeren. (dus uit de auto stappen en palletje erop en niet vergeten om weer te terug te zetten). Op de paardentrailer zit zoiets niet. Wat is een terugrij automaat?
  7. Die ik momenteel op het oog heeft staat op de site van de rdw 0kg (geremd en ongeremd) terwijl er wel een trekhaak opzit. Zal waarschijnlijk wel met import mis zijn gegaan. Kun je hier wat mee of moet je zo'n auto laten staan? Oja en automaat is dus fijner/beter/rustiger als handschakel. das wel wat prettiger voor ze. Hoe gaat een automaat eigenlijk om met achteruitrijden met de trailer (oplooprem). Met een handbak loop je dan wel te klooien met de koppeling.
  8. Gerrit, bedankt voor de tip Dat op het randje heb ik al ervaring mee (Freelander 1) Toen hadden we daar echt problemen mee dat de trailer (Hotra Jumper) soms met de auto ging "spelen" en hebben m snel weer weggedaan Verders hebben een Frontera (5d)/Nissan Terrano2 gehad en nu een Sorento en dat rijd wel goed. Maar wat mag een cherokee 84-86 dan trekken eigenlijk? Ik zie (net op wikipedia) dat een cherokee ook maar iets van 1400kg weegt. (hij ziet er zwaarder uit) Jammer dat de Grand vanaf 93 is gemaakt. De bedoeling is eigenlijk om een leuke oldtimer te hebben die de trailer kan trekken. We rijden met de trailer zo'n 1000 tot max 1600km per jaar.
  9. Goedemorgen, Ik ben nieuw hier op dit forum en heb me aangemeld omdat ik geïntresseerd ben in een Jeep Cherokee en daar iets meer informatie over zoek. We hebben al jaren een terrein/4x4 auto voor de paarden trailer maar nu willen we graag een Cherokee. Zelf vind ik het model erg mooi en zal de auto gebruiken hoofdzakelijk voor het trekken van een tweepaardstrailer (iets meer als 2000kg) en ben dus op zoek naar een belastingvrije (dus model 1986) als jongste optie. Mijn vraag aan jullie is of de automaatbak daar geschikt voor is. Ik hoor er nog al wat verhalen over dat ze er niet tegen zouden kunnen maar nu zit ik hier bij de experts toch ? Ik heb al wat gelezen over een zg "towing pack" waar dan een oliekoeler bij zit. Is deze later aan te brengen of moet ik echt gaan zoeken voor een handbak? (de 4x4 auto's die ik tot nu toe heb gehad waren handbakken maar ik denk dat mijn keuze groter zal zijn als ik ook naar automaat kijk) Graag jullie advies! Groeten, Pascal
×
×
  • Nieuwe aanmaken...