Spring naar bijdragen

dijk

Forum member
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door dijk geplaatst

  1. Nou, hier kan ik ook nog wel even wat over zeggen, ik heb ook een 1986 XJ, mijne mag 1955 kg trekken, dat heeft de RDW klakkeloos overgenomen van de duitse papieren. Ik heb ergens wel eens gelezen dat de standaard in NL ingevoerde (via importeur) 2500kg mogen trekken (de 4.0 motor versies van 1987 en jonger) degenen die 3300 of 3500 op papier hebben staan zijn waarschijnlijk import. Voor de 1986 en oudere cherokee's die zijn 1.) moeilijk te vinden en 2.) mogen max 2000kg trekken voor zover ik heb kunnen uitvinden. Succes.
  2. Ja, de evenaar is ok, de ene kabel lijkt om een of andere rede gewoon iets korter te zijn.
  3. Hallo, Wellicht kan iemand me helpen met het volgende: mijn XJ V6 1986 heb ik alle remmen gereviseerd, alleen 1 achterrem was bij montage al wat vreemd. Het lijkt erop dat de handremkabel naar de ene trommel net iets strakker staat dan naar de andere trommel. Ik ben er maar gewoon mee gaan rijden maar blijkbaar raakt het automatische afstel mechanisme wat compenseert voor slijtage van de schoenen hierdoor in de war. De ene tromel wordt steeds strakker afgesteld en gaat aanlopen. Weet iemand of dit kan komen doordat de ene handremkabel net iets te strak staat??? Weet iemand ook wat he vrschil is tussen de handremkabels voor 1992 en erna: zou het kunnen dat een verkeerde kabel gemonteerd is? Ik kan anders niet verklaren waarom de ene kabel net iets strakker staat.
  4. Nieuw slot ca 70 euro, montage is eenvoudig, binnebekleding eruit schroeven, zit een clip die het slot op zn plek houd, die naar links of rechts schuiven en het slot kan eruit. Je kunt een nieuw slot met sleutel kopen maar ook een slot zonder sleutel, een goede jeep dealer heeft dan een bak met slot pinnetjes zodat het slot passend bij je bestaande sleutel te maken is. Als het slot er eenmaal uit is kun je ook wel zien of het niet alsnog "los te weken is" ik had ook een keer zo'n slot waarbij WD40 van buitenaf niet hielp maar eenmaal eruit gehaald ging het wel weer los. Een 2ehands slot kan ook 15 euro ofzo.
  5. Oke, een foto zou mooi zijn. Ik woon in Groningen dus wel het hoge noorden. Mijne gaat ook niet snel naar de 100 toe maar uiteindelijk loopt ie wel door naar de 130, dan nog lang wachten...... 140. Ik heb veel dingen besteld bij B&S in Tiel en bij cherokeeparts, soms bestel ik ook gewoon bij de dealer. Soms duurt het wat lang als t uit amerika moet komen maar t komt altijd wel uiteindelijk. Andere carburateur , ik zou het zo niet weten, zou eerst een moeten kijken welke ik precies heb. Foto mailen kan ook, stuur je wel een persoonlijk bericht met mail adres. groeten
  6. Hallo, Ik ben de gelukkige bezitter van een 1986 2.8 V6 (die wel harder dan 140 gaat op de snelweg). Echter ik zoek gegevens over hoe de v snaren orgineel zouden moeten lopen. Bij de mijne loopt 1 snaar over krukas, waterpomp en stuurbekrachtigings pomp en een tweede over waterpomp en dynamo. Hierdoor heeft de waterpomp wat weinig grip. Orgineel werd ook nog een luchtpomp aangedreven en de airco pomp maar dat is allemaal buiten werking. Heeft iemand hier ook een V6 die nog van wat meer v-snaren voorzien is en zo ja, zou je een foto van de loop van de snaren kunnen sturen. Of heeft iemand nog orginele informatie van hoe het moet zitten? Alvast bedankt.
  7. Mijn 86'er is ook een V6, spatbord op gezet van een 90er, dat paste prima. Volgens mij zijn ook bijna alle plaatwerk delen hetzelfde. Enige probleem zijn de motor onderdelen van een V6.
  8. Ik heb afgelopen vrijdag een 1986 cherokee met 2.8 V6 bij de RDW gehad alleen om er papieren bij te krijgen, niet voor APK, dat doe ik elders. Mijn cherokee is vanuit USA eerst naar duitsland gegaan, ik heb m uit Duitsland gehaald. Als bij zo'n auto een "nieuwe versie" fahrzeugbrief zit, oftewel duitse autopapieren, dan neemt de RDW klakkeloos alles over van de duitse brief. Ook rijden er al meerdere cherokees met V6 in NL rond dus ook dat zal geen probleem zijn. Enige probleempje dat ik wel had is dat nergens een ingeslagen chassis nr (VIN) te vinden was, bij de cherokee zit dit nummer ook achter de voorruit op een plaatje, maar volgens de RDW mannen is alles op een plaatje niet goed dus volgde er een identiteitsonderzoek en het inslaan van het nummer. 90 euro was de schade maar allang blij dat ik erdoor ben. Hopelijk helpt dit, ik weet niet of je de auto ook kunt invoeren met de motor in onderdelen achterin maar theoretisch kijkt men alleen naar de papieren en afmetingen. Bel anders de RDW of dat kan.
  9. nu 3 stuks op marktplaats, 2 onder oldtimers, 1 onder auto's. Een 2.1 diesel, een 2.5 4 cil en een 2.8 V6 alle keuzes zijn voorhanden...... voor geld......
  10. Inderdaad de voor 1986 versies zijn schaars. Nu en dan staat er 1 op marktplaats, meestal voor veel geld. Pas zag ik nog een diesel staan voor 2500 euro. Ik heb een 86er met V6, nog niet op kenteken, uit Duitsland gehaald. Daar stond ook een tijdje een 86er 4.0 6 in lijn maar die is inmiddels verdwenen. Ik heb ook wel eens mindere berichten over de V6 gehoord maar zolang ie het doet doet ie het. Mocht de motor er echt mee stoppen dan zijn er genoeg 4.0 motoren te vinden..... Ik zou gewoon afwachten en blijven zoeken in meerdere landen..... Succes
  11. Ik heb ook een 91er gehad, dat model heeft een ABS booster pomp. De pomp en het gehele ABS systeem op dat type vond ik heel vaag. Voor de pomp geld een recall en deze word (soms schijnt het wat moeilijk te zijn) kostenloos vervangen, dat ging bij mij prima maar het bleef een pomp die om de 7 keer remmen een irritant brom geluid maakt. Aldus mijn ervaringen. Zie ook postings op het forum over deze pompen. Dat is wat ik je kan melden over specifiek de 91er.
  12. Hartelijk dank voor de info. Weet iemand dan toevallig nog een rechts voor scherm te liggen in rood metallic 1986......... Foto 1 Foto 2
  13. Mijn cherokee heb ik gekocht met een deuk in het voorscherm rechts. Wie weet of deze voorschermen alleen met boutjes/kit vastzitten? Of zitten er ook nog ergens puntlassen? alvast bedankt.
  14. Ja, ik had ook begrepen dat het een GM blok is. Ik heb veel info over cherokee's digitaal, werkplaatshanboeken e.d. maar nog niets van deze motor (behalve dus haynes). Wel op marktplaats een advertentie van iemand die zegt een CD rom te kunnen leveren met heel veel info, hij noemt het info zoals de monteur die gebruikt van Chilton. Weet alleen niet of deze adverteerder zo betrouwbaar is. Iemand ervaringen met kopen van handleidingen op marktplaats? Inderdaad een 86er, je wilt niet weten hoe lang ik daar naar gezocht heb deze auto als hobby en belasting betalen voor een hobby vond ik echt niet leuk:-)
  15. Na een 4.0 low uit 1990 en een 4.0 HO uit 1991 sinds kort in het bezit van een 2.8 V6 uit 1986. Import uit duitsland. Een drie deurs met weinig roest en redelijk wat werk. Voor de liefhebbers er staat ook nog een '86 4cil 2.5 te koop. Zijn er meer mensen die deze motor in hun cherokee hebben en zo ja heeft iemand meer technische info als een werkplaathandboek oid. Haynes heb ik maar daarin komt de 4.0 uitgebreider aan bod. Ik zoek echt een detail boek over deze motor. groeten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...