Spring naar bijdragen

duinrellers

Forum member
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Delft

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1988

duinrellers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Derk heeft de wielen gedoneerd aan ons om mee te nemen als reservewielen op onze reis naar Dakar. Dus bij deze zijn de wielen niet meer beschikbaar, en Derk bedankt!
  2. 'Check antilock' betekent volgens mij dat er iets mis is met je ABS. dan krijgt ie een verkeerd of geen signaal ofzo. dat pijltje weet ik niet. dat brand wel bij onze cherokee dus ben wel benieuwd.
  3. zino had er inderdaad nog een maar dat is een 92'er, dus niet ideaal. we zijn dus nog steeds op zoek naar een xj uit 88, 89 of 90. het gaat voornamelijk om wielen, startmotor, dynamo, koelsysteem, en bladveren.
  4. ok dat is dus redelijk simpel om het slot er uit te halen. dan moeten we dat maar eens proberen. bedankt voor de info.
  5. zou best kunnen dat er een andere sleutel bij dat slot hoort. we hebben de auto nog niet zo lang en toen we hem kochten was het al zo. wd40 was in ieder geval niet de oplossing, er is echt geen beweging in te krijgen. maar ook als het gewoon niet de goede sleutel is; wat kosten beide alternatieven aan tijd en geld?
  6. Het slot van de achterklep van onze Cherokee uit 1990 is kapot. De sleutel kan je niet heen en weer draaien. Aangezien de centrale deurvergrendeling slechts af en toe werkt (komt volgens mij door de motor die de vergrendeling inschakelt) moet hier iets aan gedaan worden. Volgens mij zijn er twee opties: - Het slot zelf fixen zodat hij mechanisch op slot kan - De centrale deurvergrendeling fixen De mechanische optie heeft in principe de voorkeur, is toch iets betrouwbaarder. Ik vraag me af hoeveel tijd en geld beide opties gaan kosten, heeft iemand hier ervaring mee? In het werkplaatshandboek vind ik hier niets over.
  7. bedankt voor de tip, ik zal daar even kijken. nog wat aanvullende informatie; we hebben er een van 1988 en een van 1990. vanaf 91/92 zijn sommige onderdelen niet uitwisselbaar geloof ik.
  8. Ik dacht eigenlijk dat er wel wat op dit forum zou staan maar ik kon niets vinden. Daarom stel ik de vraag maar. Ik ben op zoek naar een 12 volt compressor om banden mee op te pompen. Nu kom ik een hoop compressortjes tegen met een sigarettenaanstekerstekker (jaja) er op die tot 18 bar gaan, en dat voor een tientje. Mijn vraag is: voldoet dit? Het hoeft niet lang mee te gaan maar ik verwacht dat we toch een paar keer 4 banden op druk moeten brengen tussen hier en Banjul (Amsterdam Dakar Challenge). Wie heeft ervaring met deze goedkope compressors?
  9. Wij zijn nog op zoek naar reserve onderdelen van de XJ. We gaan in februari de Amsterdam Dakar Challenge rijden en hebben inmiddels twee Cherokees in ons bezit. Om voor weinig geld wat reserve onderdelen mee te nemen zijn we op zoek naar een sloop Cherokee voor een klein prijsje. Deze willen we dan zelf strippen en de goede onderdelen als reserve meenemen. Heeft iemand nog een XJ voor onderdelen (of gewoon voor een lage prijs) of weet iemand er nog een te staan, dan horen wij het graag.
  10. vanmiddag even de cherokee op de brug gehad en alles nagelopen. ook ben ik op zoek gegaan naar de stappenmotor, ik denk dat ik hem gevonden heb, net als de TPS. is dat ding wat ik in mijn hand heb op de foto de stappenmotor? en zorgt dat vuil er op voor een hoog toerental? ik heb het uitstekende deel maar schoongemaakt en contact spray op de contactjes van de stekker gespoten. ook dat ding ernaast wat volgens mij de TPS is heb ik los gehaald maar hier was niks aan schoon te maken, is dit nog door te meten?
  11. bedankt voor je reply boris, ik zal de stappenmotor even schoonmaken en wanneer het weer voorkomt de reset methode proberen. TPS staat geloof ik voor Throttle Position Sensor, is die sensor nog door te meten of is het een kwestie van vervangen en kijken of dat de oplossing was? ik neem aan dat als ik de weg van het luchtfilter naar het blok volg, ik vanzelf de throttle body tegen kom?
  12. vandaag een potentieel probleempje gevonden van de cherokee (4.0 ltr, automaat, 1988). over het algemeen loopt hij prima, lekker rustig, stationair zo'n 500 tpm volgens de toerenteller, klinkt gewoon netjes. soms is na het starten het toerental iets hoger maar dat valt dan snel weer terug naar de normale waarde. maar af en toe is het toerental best wel hoog (2500 a 3000), en dat blijft dan zo, ook na een klein stukje rijden. wanneer je schakelt gaat dit echt met een schok, en zonder gas geven rijdt de cherokee uit zichzelf al 50 km/h. erg vervelend dus en ook niet echt goed voor de aandrijflijn wanneer je steeds moet stoppen voor stoplichten e.d. toen dit gebeurde heb ik een paar keer opnieuw gestart maar het kwam elke keer terug, gisteren was dit wel de oplossing. vandaag loste het probleem zich vanzelf op tijdens het rijden. het lijkt dus een beetje random voor te komen en omdat het niet constant is verdenk ik eerder de injectie/elektronica dan valse lucht. komende week gaan we de hele auto even nalopen maar zijn er suggesties van de kenners wat het zou kunnen zijn? ik denk zelf iets van een sensor die af en toe raar doet maar heb nog niet echt kennis van de jeep motoren dus geen idee waar ik het zou moeten zoeken.
  13. We hadden je site al gevonden Boris, je hoort nog wel van ons.
  14. Ok, bedankt voor de reacties. Andere assen of een lock inbouwen zit er niet in ivm het krappe budget (Amsterdam Dakar Challenge) maar dan weten we in ieder geval hoe de techniek in elkaar zit.
  15. Ab, bedankt voor de link, hoop info te vinden daar. Ik zie er alleen niets over een diff lock tussen de wielen. Ik neem aan dat die er dus niet is maar kan iemand dat bevestigen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...