Spring naar bijdragen

LanWolf

Forum member
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door LanWolf geplaatst

  1. Krukas problemen zijn dure problemen, vraag is of je dat idd wilt, en of je het zelf kan. Vaak zijn het niet alleen de lagers, maar ook slijtage aan de as waar de lagers & keerringen zitten. Waar heb je hem gezien ? en wat voor kleur ?
  2. Heej Ab, dat doet de mijne (2000 XJ, LPG G3 van Prins) sinds november ook al, maar met name met warmer weer, toen het koud was liep hij beter. (wellicht dat de automatische choke dan meer ingrijpt) Ook merk ik dat hij het schommelen bij stationair op benzine niet of nauwelijks doet. De garage kon ook niet iets vinden wat de oorzaak was, heb er ook niet echt verder naar gezocht. (gooi hem in N als ik wat langer stil moet staan alleen) Ben benieuwd of je nog wat vindt.
  3. Geen Tips helaas, maar wel vragen : ik heb zelf ook een Infinity systeem in een XJ van 2000 en beide boxen voorin zijn niet meer jofel, ze rammelen en kraken, en wil er eens naar kijken. Maar hoe krijg ik het deur paneel er af ? ik mis schijnbaar ergens een schroef ? Ook de kapjes van de tweeters bij de spiegels krijg ik zomaar niet los, en ik wil niets forceren. Andere vraag is: door wat voor speakers heb je ze vervangen, en waar heb je deze gekocht, aangezien het ininity system 2 ohm is een geen 4 zoals de meeste gangbare speakers.
  4. Ik kan je wel een paar Afraden : ik heb het destijds bij autogas duiven laten inbouwen, maar die bestaan niet meer, is nu overgenomen door letho wijchen. Was bij mij een drama, zijn toen wel 8 weken bezig geweest het goed in orde te krijgen. (jeepie liep op geen gegeven moment heel niet meer, ook niet op benzine, hebben hun toen eerst moeten laten herstellen bij de jeep dealer) Ook nu achteraf, 1,5 jaar later nog last van "foutjes" van hun (lekkende benzine tank vorige week (apk afkeur) omdat er een "ring" niet goed geplaatst was) en een gastank-vullings indicator die het niet goed deed omdat "waarschijnlijk bij montage de kabel bekneld was geraakt" nu zou ie het weer goed moeten doen, maar ipv geen indicatie geeft ie nu constant vol aan. (Door letho dus onder garantie "gerepareerd") Verder kan ik je vertellen dat het nu wel een dure actie wordt met die zo stijgende lpgprijs, ik ben ook van een verbruik van 1 op 7,5 (benzine) naar 1op 5,5 (lpg g3) gegaan. Ondanks dat scheelt het mij 120 euro per maand ongeveer in het voordeel voor lpg tov. benzine (met prijsverschil mrb megerekend, je komt ook ws. een klasse hoger uit, komt 100 kg ongeveer bij) . Rijd dan ook 30.000 km per jaar bijna. Toen ik er voor koos om lpg te nemen, was de lpgprijs zo'n 33 ct , nu 57 ct. Ovrigens, heb ik een Prins installatie, met onderbouw 54 ltr en een vervangende benzine tank van zo'n 32 liter. En geen flash lube overigens, was voor de 4.0 6 Lijn niet nodig werd mij van meerder bronnen verteld. Inbouw is gedaan toen er al 170.000 op stond overigens, nu 212.000 oid
  5. Hier nog maar 0.56,9 in apeldoorn, bij de duurste tank naar de snelweg notabene ! Beter als 1.52,9 voor de benzine hier overal,gas is gewoon minder dan de helft... Wat ik wel heel appart vind is dat ik gelijk 6enenhalve euro meer verzekering moet gaan betalen, ook al leg ik uit dat ik niet meer rijd, alleen goedkoper...
  6. Zow, de lpg installatie zit er eindelijk in, het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, al met al ben ik de auto 5 weken kwijt geweest door o.a. een verkeerde gascomputer. Uiteindelijk is de auto zelfs naar Prins toegeweest, omdat ook met een andere, wel juiste computer de boel niet goed meer wou lopen, zelfs op benzine niet. Hij liep heel onregelmatig en viel direct na het starten weer uit. Als ik alles goed begrepen heb, dan lag dat uiteindelijk aan een signaal van een sensor van de gas installatie, welke weer wat terug moest geven aan de benzinecomputer, terwijl de benzinecomputer, sensor van de auto zelf en de sensor van de lpg installatie op zich los staand allemaal goed zouden werken.
  7. LanWolf

    Gespot!

    LOL denk plaatjes kijken en dan raad je plaatje... daardoor kwam ik op de CJ3(A of dan uit.. zo makkelijk is het dus niet .
  8. LanWolf

    Gespot!

    Na bestudering van The Kick's site zou ik zeggen dat het een CJ3 is...
  9. 't Wordt dus een Prins AFS installatie. Duurt wel ff voor er plek is momenteel, een maand wachttijd, de meeste gas-inbouwers hebben het razend druk.
  10. Ik heb al eea gezocht maar, omdat 3 letters zoeken niet werkt, toch maar een vraag met betrekking tot LPG inbouw in een Cherokee 4.0 Limited van 2000. Ik heb gelezen dat de Prins installatie het meest gebruikt wordt, maar betreft het dan een VSI (directe inspuiting per cilinder) of AFS (ouder, via luchtinvoer) systeem ? Wat ik ook wel zou willen weten, wat het verbruik van lpg tov benzine is, is dat 10 of 25 % meer ?
  11. LanWolf

    Even Voorstellen..

    Hoi, hier weer een paar nieuwbakken jeeprijders, Vera en Rick. Sinds zaterdag de eigenaars van een (volgens het kenteken Bruine) Jeep Cherokee (XJ) 4.0 Limited uit 2000. Hopen er vele leuke km's mee te maken.
  12. heb het ook een keer gehad tijdens een proefrit (bij een handelaar) met een jeep cherokee uit 2000, die had nog nooit in zijn 4wd gereden schijnbaar, en was door een "universele" garage onderhouden. Helaas wilde hij er echt niet meer uit, en er bleek toch onder andere de kruisjes defect te zijn geraakt. Vooruit, achteruit, tijdens het rijden (gewoon in D) in neutraal, stilstaan in N, mocht allemaal niet meer baten. ('t is 'm uiteindelijk niet geworden, omdat ie in de prijs ging proberen de rparatie door te berekenen.) Rijd er inderdaad dus zeker niet te lang mee door als ie er niet uit wil, daz een dure grap. (Overigens hebben we sinds zaterdag een Cherokee 4.0 Limited uit 2000, bruin/brons van kleur. )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...