Spring naar bijdragen

ours alpin

Supporting Member
  • Aantal bijdragen

    1,973
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    13

Berichten geplaatst door ours alpin

  1. Op 8/5/2021 om 2:53 PM zei Kisha:

    Heb het nagevraagd per mail bij Jeepparts. 

    Wij dachten het ook van het van de bak is, maar het ziet er wel slecht uit. Misschien kan het geen kwaad. 

    Als laatste technische "probleem" heb ik nog dat de Cruise Control uitvalt op het moment dat de koplampen aan gaan. Zowel handmatig als in automatische stand. Voor de rest werkt cruise control prima. 😕 Misschien dat de aarde op het chassis niet goed is of ergens anders een kortsluiting zit. Is een kwestie van zoeken en alles nalopen denk ik. 

    Cruisecontrol-issue kan worden veroorzaakt door slechte massa van een van de achterlichten. Stroom zoekt dan een weg via het remlicht naar de andere kant. De cruisecontrol detecteert spanning op de remlichten en schakelt uit.

  2. Al geruime tijd had ik last van steeds meer vibraties bij accelereren. WK 3.0 CRD, ± 300.000 km.

    Bleek versleten koppelomvormer, de lock-up koppeling grijpt dan niet meer goed aan.

    Bij Autrans in Lunteren deze laten reviseren, nu rijdt-ie weer als nieuw. Op naar de 600.000 km :D

    Kosten ± 1.700€. De eerste serieuze kosten in de ca 100.000 km die ik ermee heb gereden. Valt me niet tegen. Los van banden en remmen alleen een voorwiellager vervangen in die tijd...

    Groet,

    Carl

     

  3. Reparatie door een te gat zagen in het kachelhuis is prima te doen, laat je niet bang maken. Ik heb het zelf gedaan, zonder veel kosten. Ooit nieuwe kleppen gekocht, die liggen nog nieuw in de doos. Truc is om het asje dat de kracht van de stappenmotor op de kleppen overbrengt te voorzien van een stalen pennetje, dat als aanslag dient. Daarmee voorkom je dat de volle kracht van de stappenmotor op de klep komt. De kapotte klep kun je dan eenvoudig met wat kneedbare lijm (Pattex) repareren. Pennetje is een spijkertje dat ik warm gemaakt heb en in het nylon asje ingebracht. Nokje voor de aanslag zit standaard op het kachelhuis. De voorste klep is voor de bestuurderskant, de achterste voor de bijrijder. Eventueel kun je ze aan elkaar vast maken, dan bedien je beide kanten met de knop voor links.

  4. Death wobble heeft op zich meer te maken met zijdelingse elasticiteit dan met speling. Enerzijds is er de ophanging van de vooras aan het chassis, anderzijds elasticiteit in de delen van de stuurinrichting. De voorwielen kunnen gaan 'fladderen' in de eigenfrequentie van de voortrein. Vooras met schroefveren is gevoeliger dan met bladveren. De indirecte stuurinrichting is een bron van mogelijke elasticiteit, denk aan gebogen stuur- en/of spoorstang of de zwaarte ervan. Ook de langsdrager van het chassis kan wat torderen waardoor het stuurhuis niet helemaal 'fix' is. Om dat laatste wordt bij grote aanpassingen vaak een brace bij het stuurhuis toegepast.

    Zie ik op de foto van 12/5 dat de stuurstang gebogen is? Is dit origineel zo? Dit maakt hem minder stijf. Verder: zijn de rubbers van de panhardstang OK? Ophangpunt aan chassis ook? Ik zou het in deze richting zoeken.

    Succes.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...