Jump to content

ours alpin

Supporting Member
 • Posts

  1972
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by ours alpin

 1. Het gaat om een APK in Frankrijk. VIN-nummer is gewoon aanwezig en leesbaar, dus geen probleem voor wat dat betreft. Dank voor jullie input.
 2. Dank voor je reactie Albert. We zoeken dus iets dat er niet is?
 3. Kan iemand aangeven waar bij een 3.0 CRD van 2006 zich het constructeursplaatje bevindt? Elke APK krijg ik er een opmerking over. Geen afkeur, maar ik wil het wel graag weten. BVD
 4. Cruisecontrol-issue kan worden veroorzaakt door slechte massa van een van de achterlichten. Stroom zoekt dan een weg via het remlicht naar de andere kant. De cruisecontrol detecteert spanning op de remlichten en schakelt uit.
 5. Geëmigreerd naar Frankrijk. Slotje graag
 6. Is toevertrouwd aan de goede zorgen van de gemeentereiniging. Slotje dan maar.
 7. Ok. KK is zeldzaam in NL, KK met kapotte rechter buitenspiegel nog veel zeldzamer, neem ik aan 🤣 Enkele reis container dan maar.
 8. Wordt-ie niet duurder van Op de doos staat Liberty. In elk geval past deze niet op mijn WH/WK.
 9. Mountainbike Jeep Wrangler. Alu frame, Shimano train. In 2000 nieuw geleverd door Kien. Weinig gereden, altijd binnengestaan. Tja, wat is-ie waard? Ik weet het niet. Stel voor 250€, maar als je het beter weet (omhoog of omlaag) hoor ik het graag. Afhalen in Zelhem tussen 28/10 en 4/11.
 10. Radio/CD-speler voor o.a. Grand Cherokee WJ. Let op, er zijn twee types met verschillende aansluiting (daarom heb ik deze over, want niet goed opgelet) Weet niet of code erbij is. Gratis afhalen in Zelhem tussen 28/10 en 4/11.
 11. Buitenspiegel rechts Cherokee KJ nieuw in doos. Goed besteld, verkeerd geleverd. Gratis afhalen in Zelhem tussen 28/10 en 4/11.
 12. Weet niet of dit voor topicstarter nog actueel is, maar toch even mijn ervaring met m'n 3.0 CRD: Buiten normaal onderhoud en wat kleine, makkelijk te verhelpen dingen is de enige grote reparatie die ik heb moeten laten doen het reviseren van de koppelomvormer. Kosten ca €1.300 bij km-stand 300.000.
 13. Titel zegt alles. Door interne lekkage in de radiateur is er koelwater in de transmissie gekomen
 14. Dank voor je reactie. Heb een thirdparty peilstok, dat is het probleem niet. Buis was gescheurd en is voor nood afgezaagd. Zoek nu een vervanging.
 15. Al geruime tijd had ik last van steeds meer vibraties bij accelereren. WK 3.0 CRD, ± 300.000 km. Bleek versleten koppelomvormer, de lock-up koppeling grijpt dan niet meer goed aan. Bij Autrans in Lunteren deze laten reviseren, nu rijdt-ie weer als nieuw. Op naar de 600.000 km Kosten ± 1.700€. De eerste serieuze kosten in de ca 100.000 km die ik ermee heb gereden. Valt me niet tegen. Los van banden en remmen alleen een voorwiellager vervangen in die tijd... Groet, Carl
 16. Wegens lekke oliekoeler (en nu water in de versnellingsbakolie ) zoek ik een nieuwe of goede gebruikte radiateur met ingebouwde oliekoeler of een losse oliekoeler voor de transmissie. B.v.d. Carl
 17. Titel zegt alles. Wie heeft er een liggen? Transmissiefilter en carterpakking ook welkom. B.v.d. Carl
 18. Heb je een trekhaak? Constante voeding op de stekkerdoos i.c.m. modder/vocht kan problemen geven.
 19. Reparatie door een te gat zagen in het kachelhuis is prima te doen, laat je niet bang maken. Ik heb het zelf gedaan, zonder veel kosten. Ooit nieuwe kleppen gekocht, die liggen nog nieuw in de doos. Truc is om het asje dat de kracht van de stappenmotor op de kleppen overbrengt te voorzien van een stalen pennetje, dat als aanslag dient. Daarmee voorkom je dat de volle kracht van de stappenmotor op de klep komt. De kapotte klep kun je dan eenvoudig met wat kneedbare lijm (Pattex) repareren. Pennetje is een spijkertje dat ik warm gemaakt heb en in het nylon asje ingebracht. Nokje voor de aanslag zit standaard op het kachelhuis. De voorste klep is voor de bestuurderskant, de achterste voor de bijrijder. Eventueel kun je ze aan elkaar vast maken, dan bedien je beide kanten met de knop voor links.
 20. Death wobble heeft op zich meer te maken met zijdelingse elasticiteit dan met speling. Enerzijds is er de ophanging van de vooras aan het chassis, anderzijds elasticiteit in de delen van de stuurinrichting. De voorwielen kunnen gaan 'fladderen' in de eigenfrequentie van de voortrein. Vooras met schroefveren is gevoeliger dan met bladveren. De indirecte stuurinrichting is een bron van mogelijke elasticiteit, denk aan gebogen stuur- en/of spoorstang of de zwaarte ervan. Ook de langsdrager van het chassis kan wat torderen waardoor het stuurhuis niet helemaal 'fix' is. Om dat laatste wordt bij grote aanpassingen vaak een brace bij het stuurhuis toegepast. Zie ik op de foto van 12/5 dat de stuurstang gebogen is? Is dit origineel zo? Dit maakt hem minder stijf. Verder: zijn de rubbers van de panhardstang OK? Ophangpunt aan chassis ook? Ik zou het in deze richting zoeken. Succes.
 21. Helemaal waar, brainstormen en uitzoeken! En bovendien ook nog informatie op dit mooie forum voor medejeepers die in de toekomst wellicht dezelfde vraag hebben. Bedankt voor het meedenken.
 22. Goeie! Zal ik naar kijken (voor de statistiek, want inmiddels een besteld). De originele peilstok meet vanaf de aanslag, dat lijkt me toch betrouwbaarder dan vanaf onderkant carterpan, die misschien niet voor alle modellen gelijk is...
×
×
 • Create New...