Spring naar bijdragen

GC4Dave

Forum member
  • Aantal bijdragen

    39
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door GC4Dave geplaatst

  1. Goed nieuws Ape. Ik rij zelf zelf nu al meer dan 30.000 km met deze VSI instl. en zeer tevreden. Heb jij er overigens een Flash Lube systeem laten inbouwen?
  2. Vandaag toevallig van mijn WJ 4.7 op G3 de bougies vervangen door Bosch 4 plus. Wat een karwei was dit zeg! Met name de laatste 2 zitten geheel onder het schutboord, hier kan je nauwelijks bij. Nu zitten de injectoren van de G3 installatie ook nog boven het blok, ben meer dan 5 uur bezig geweest om dit klusje te klaren, viel echt tegen. Hebben jullie dezelfde ervaring of gebruiken jullie speciaal gereedschap hiervoor? De auto loopt overigens prima, dat is wel weer lekker:D
  3. Zijn dat die platinabougies? Kosten meer dan € 220 voor 8 stuks? Heb vanmiddag maar Bosch Super4 gekocht, Champion bougies van dit type zijn niet zo eenvoudig te vinden. nu nog even tijd vinden om ze erin te zetten.
  4. Goedemorgen, Ik moet mijn bougies vervangen. Volgens de servicemanual met bougie RC12MCC4 van Champion. Is het verstandig om hier maar bij te blijven, of kunnen ze ook worden vervangen door andere bijvoorbeeld high performance bougies?
  5. Voor foto's plaatsen kijk even bij deze uitleg, succes! http://www.jeepforum.nl/showthread.php?t=3966
  6. @koelerke, waar heb jij je materialen aangeschaft als ik vragen mag? Kan die bushing nergens afzonderlijk als onderdeel vinden
  7. Vanmiddag even onder de auto gekropen voor foto's http://img337.imageshack.us/img337/9038/upperconrolarmwjtw7.png http://img265.imageshack.us/img265/6090/uppercontrolarmdetaildw7.png Ziet er ook niet echt fris uit:(, maar zit er nou een rubber in de arm links + rechts of is het onderdeel nr 35 uit de tekening van willembrand uit de vorige post? BTW hoe krijgen jullie een direct zichtbaar op het forum?
  8. @koelerke Heb jij hier ook foto's van? Waar heb jij die bushings aangeschaft? Op de voorgaande onderdelentekening kan ik geen afzonderlijke bushings vinden, enkel de boemerang en baljoints:huh: Ik zal vandaag proberen de boemerang op de foto te zetten. Aangezien ik een brug heb of i.d. , moet ik onder de auto kruipen. Weet niet of hem er dan goed op krijg. Mocht iemand duidelijke foto's hebben, graag!
  9. @frans, dat is vriendelijk aangeboden, bedankt. Ik woon in Deventer, in het oosten van Nederland. Is bijna 300km naar Brugge:D
  10. Bedankt voor het meedenken en de suggesties mannen! De aanbieder op Ebay verkoopt alleen binnen de US. Echter zit het probleem niet in de baljoints? @Frans, ik probeer in te schatten of ik het zelf kan gaan doen;-), ben lang niet zo ervaren als de meeste hier.
  11. Bedankt voor je reactie. Ik heb de foto's bekeken maar kan geen vergelijkbare reactiearm(rubber) vinden:no: Is dit bij de ZJ toch anders dan bij de WJ? De APK monteur wees mij overigens een wigvormige arm aan. De rubbers hiervan zouden niet meer goed zijn omdat er speling in zou zitten. Nu heb ik even gekeken in het werkplaatshandboek en volgens mij is het de upper control arm. Tenminste die lijkt op een boemerang:). Volgens dit handboek zitten er geen rubbers in aan de chasisbevestiging links + rechts, maar balljoints:blink: Wat is de functie van die dingen? Mag hier wel of geen speling in zitten? Wie o wie kan mij de 'waarheid' vertellen? Alvast dank!
  12. Deze week moest onze GC uit 1999 voor de APK. Helaas is de auto afgekeurd:( Naast een kapotte kentekenplaat- en stadsverlichting schijnen de reaciearmrubbers bij de achteras het te hebben begeven. en moeten dus vervangen worden. Wie weet of deze rubbers (eenvoudig) te vervangen zijn? Bedankt voor jullie reacties!
  13. Heb hetzelfde probleem gehad. Uiteindelijk door garage, gespecialiseerd in USA cars, (Bovag) laten vervangen. Waren hier 1 uur en 15 minuten mee bezig. Kreeg het advies een originele hoes te plaatsen (a'€ 60) . De replica's hiervoor schijnen snel(ler) te scheuren. Al met al zo'n € 140 kwijt, vind ik zeer acceptabel:yes:
  14. Goed, ik ga het aankomend weekend maar eens proberen met de howto erbij. Kon bij de dealer eventueel ook pas na 9 juni terecht, dan is de homokineet ook kapot.................
  15. Beest, bedankt voor je reactie. Mooie howto, maar is het echt nodig om de aandrijfas bij vervanging geheel te demonteren?
  16. Voor veel forumleden waarschijnlijk een simpele vraag..... Vanochtend heb ik lekkage bij de aandrijfhoes bij het rechtervoorwiel ontdekt. Ik ga eran uit dat de aandrijfhoes kapot is. Is dit door een beginner eenvoudig te vervangen en welke tips hebben jullie? Alvast bedankt voor de reacties!
  17. Onze WJ uit 1999 met VSI LPG (95ltr) verbruikt gemiddeld 1 op 5-5,5. Laat een snelweg rit van bijna 400 km met autoambulance en auto van 1500 kg, 1 op 6 bij een snelheid van 80 km/h. Vond ik wel weer netjes! Op benzine geen idee, gebruik dit alleen om te starten:D
  18. Bedankt, dit moet wel gaan lukken! Ik hou jullie op de hoogte.....
  19. Bedankt voor je reactie 87wrangler Waar kan ik die stekker dan vinden?
  20. Onze GC is van 1999 dus dat zal het wel zijn. Toch maar eens kijken naar een wisselaar dan......
  21. Bedankt voor jullie reactie's! Ik krijg aan de hand van jullie ervaringen de indruk dat het opvoeren van het toerental bij een koude start normaal is. De lange overschakelingstijd heb ik nog niet zo ervaren, maar het is natuurlijk ook nog niet echt koud 's ochtends. De truc van 87Wrangler maakt bij onze Jeep weinig verschil. Vanavond wilde ik testen of het onregelmatige toerental (galopperen) zich ook voordoet wanneer de Jeep op benzine loopt echter.......,net als je met klachten bij de doktor komt zijn ze spontaan verdwenen, vanavond gaf onze Jeep geen kick Na duizelig te zijn geworden van het 'rondjes' rijden ben ik maar weer naar huis gegaan Morgen maar eens opnieuw proberen. Om uit te sluiten dat de laser van mijn cd-speler vies was en daarom geen copy cd's kon draaien heb ik deze vandaag schoon gemaakt. Helaas, hij slikt ze nog steeds niet, dusssss Zou ie gewoon niet geschikt zijn?
  22. Dankje Beest, ik lees dat bij Leontine doet hij het echter enkel bij een koude motor en bij mij bij een warme Vwb de koude start van 0 naar 2000 in 1 seconde lijkt mij dit geen cadeautje voor een koude motor, toch? Of misschien moet ik gewoon wennen aan al het geweld dat los komt bij het starten
  23. Hmmm, ben galopperen nog niet tegengekomen op het forum. Moet eerlijk zeggen dat ik dit woord ook niet in de zoekcriteria heb opgegeven Ik zal morgen eens testen of hij op benzine hetzelfde doet. Voor wat betreft de koude start en het opjagen van het toerental, de auto start bij een koude motor altijd op benzine en blijft hier zo'n minuut of 4 op draaien om daarna over te schakelen op LPG. Je truuk zal ik morgen ook even testen 87wrangler Ik laat het wel weten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...