Spring naar bijdragen

Hoe Een Testrit Maken.


Recommended Posts

Beste forumlezers,

Zaterdag as. ga ik een proefrit maken met een WJ uit 1999 4.0. Hoe kan ik op een beetje makkelijke manier testen of alles naar behoren functioneerd zonder de auto door de blubber te hoeven halen.

Natuurlijk kan dat op de brug, maar als die even niet aanwezig is moet ik toch iets anders verzinnen om het te controleren. Andere tips zijn ook welkom, natuurlijk gaat mijn aandacht vooral naar de diffs, goed luisteren of ze herrie maken. De motor heb ik al gehoord, die loopt mooi rustig en heeft geen tikjes..

Alle input is welkom.

Alvast bedankt.

Roland.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Best van al is iemand meenemen die met een WJ 4.0 rijdt...

Er zijn heel wat dingen waar je moet op letten en luisteren... Zoek eens op het forum naar aankooptips WJ, dan vind je er vast wel héél veel.

Indien hij géén full onderhoudsboekje heeft: WALK AWAY !

Hoi Frans, het onderhoudsboekje is compleet. Al is de Jeep de laatste periode in onderhoud geweest bij een algemeen garagebedrijf en niet bij een specialist. Maar ik ga er vanuit dat het normale onderhoud goed is uitgevoerd. Als we hem kopen dat wil ik sowieso alle oliën laten vervangen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een normaal garagebedrijf kan hem best verzorgen, dus dat is dan in orde.

Let er op dat de zetelverwarming werkt, de airco en verwarming ook (een paar keer van 16° laten koelen en opwarmen tot 25°).

Luister naar de voorste diff, als hij niet jankt of grolt.

Kijk naar de electrische accessoires of ze werken.

Laat hem stationair draaien tot boven 100° en kijk of de electrische fan aanslaat.

Kijk of hij makkelijk van 4Hi naar 4Lo schakelt (let op, enkel in stilstand doen) en ga er dan eens flink mee rijden en remmen.

Verder zijn er zo niet precies van die typische ziekten, maar gewoon alles controleren is een must, want voor je het weet zit je met dure reparaties aan zo'n WJ.

succes !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zegt dat onderhoudsboekje dan wat :no:

Dat zegt niet alles, maar het vertelt mij dat de vorige eigenaar er dus wel de centen voor over had om zijn jeep te laten onderhouden; Dan zal hij wellicht ook door de dealer op bepaalde gebreken en defecten zijn gewezen, die dan misschien ook onderhouden en gerepareerd zijn.

Het volledig ontbreken van enig onderhoudsboekje kan wijzen op een onverschillige eigenaar en een jeep die absoluut een duister verleden heeft dan.

Tuurlijk zegt het boekje niet hoe de jeep er nu aan toe is, maar het is toch al een begin nietwaar...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de tips allemaal. @parbo, als ik de achtjes draai, moeten de assen dan volledig stil zijn, of mogen ze alleen niet schuren, of bonken of ? Welk geluid is dus fout.

Mochten jullie een zandweg of testtrack weten in de buurt van Houten dan hou ik me aanbevolen, probeer graag even of de 4WD werkt.

Vooralsnog heb ik een erg goed gevoel bij de Jeep. Hoewel financieel de deal rond is, is de testrit doorslaggevend en zal ik objectief moeten blijven......

Met vriendelijke groet,

Roland

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...