Spring naar bijdragen

sjoerdie

Forum member
  • Aantal bijdragen

    90
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

sjoerdie last won the day on October 31 2012

sjoerdie had the most liked content!

Over sjoerdie

  • Verjaardag 08/10/1985

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    venray

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1997

sjoerdie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Waardering in de gemeenschap

  1. Dat gaat niet werken zo. Zoveel houd de multiriem niet tegen. Ik heb mijn visco laatst ook eraf gehaald, heb het volgende gedaan: Er zitten een paar gaatjes in de poulie, daarin heb ik een boortje gestopt en gekeken waar ik aan de binnenkant kon borgen. , Dan zet je een steeksleutel onder het boortje, en de ringkant in de krukaspoulie. Ik had het boortje, als je ervoorstaat links erdoor gedrukt, daar zit een stevige richel om tegen te laten steunen En dan kun je de visco er zo afdraaien. Is normale rechtse draad gewoon.
  2. 2 volle dagen ben je er zeker zoet mee als het allemaal meezit. aangezien dat bijna nooit is, tel maar gerust 3 volle dagen een brug is totaal niet nodig, maar het kan wel. ik heb bij mijn xj ook alles compleet eruit gehaald (motor, bak en tussenbak) gewoon terwijl de auto op bokken stond. het hele front eraf halen dan kun je het geheel er naar voren uithalen.(niet alleen, omdat de bak aan de onderkant omhoog gehouen moet worden. ik weet niet of het kan, maar op een brug zou je de complete vooras eronder weg kunnen halen, stuurstangen enz.. en dan alles naar beneden laten zakken. Maar daar heb ik geen ervaring mee, dus weet het ook niet zeker. trouwens, als je de hele boel overbouwd, wat doe je met de assen die je overhoud? daar heb ik wel interesse in.
  3. daar ben ik ook naar het zoeken, maar nog niets gevonden (ook niet heeel erg hard gezocht)
  4. sjoerdie

    Xj Of Zj Kopen?

    kwa luxe zit je met een grand veel beter. en ja, naarmate de jeeps jonger worden, worden ze wat minder ''oerjeep'' ik heb een xj gehad, en nu een zj. de zj is toch vele malen beter naar mijn inzicht. ik rij er ook flink terrein mee trouwens
  5. met terugschakelen hetzelfde, van 4laag naar 4 hoog. Neutraal, stilstaan en motor kan gewoon aanblijven
  6. stilstaand schakelen naar 4 laag, en niet in 1 ruk doortrekken, gewoon rustig trekken. automaat in Neutraal, en niet op de rem staan motor kan gewoon blijven lopen.
  7. het past gewoon allemaal, en werkt ook prima. alleen het heveltje van de pook op de bak over moeten zetten. en de 249 komt inderdaad van de zj en het is die pomp die erin zit die kapot is. heb zelf de bak (nog) niet open gehad. maar een wissel naar 231 of 242 is dan ook geen probleem op een wj
  8. als er een 231 of 242 (buitenlandse fora)onder past, dan kan een 249 er ook onder lijkt me.... zie niet waarom die wissel problemen gaat geven
  9. ander nieuws, de bak die gewisseld was bleek ook stuk te zijn..... toch niet zoon mooi stukje techniek denk ik dan. er komt nu een goede 249 onder, komt onder mijn zj vandaan.(heb zelf een 231 eronder gezet)
  10. de bak is gewoon kapot, die knakt en schiet door als je een dot gas geeft in 4 laag. die word vervangen door het bedrijf waar deze aangeschaft is.
  11. de sensor in het tankje is een niveau meter, geen temp sensor. waar de temp meter precies zit weet ik zo even niet uit mijn hoofd. en je hebt een ZJ, geen xj (als je een grand hebt in ieder geval)
  12. in de 4 lo, NIET op de verharde weg rijden, anders trek je alles kapot!! op een zandweg doen dus
  13. de 4x4 werkt pas als de achterwielen slippen of als er veel weerstand is. stom systeem quadra track, heb mijn zj omgebouwd naar select-track dus ga eens op een modderstukje staan, en geef goed gas, dan moeten je voorwielen meegaan. zo niet, is je visco hartstikke dood.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...