Spring naar bijdragen

Tijsterman Met "cherokee" Naar De Africa Race


peerke
 Share

Recommended Posts

Tis niet veel XJ meer.........maar toch. Tijsterman deed voorheen Toyota rijden. Nieuws is hier te volgen -klik-

Kees Tijsterman laat zich bij de ontwikkeling en bouw van de nieuwe 4-wielaangedreven rallyraid auto inspireren door de ervaringen van de afgelopen jaren. Hoewel het voertuig het silhouet heeft van een Jeep Cherokee is er sprake van een speciaal voor dit evenement gebouwd concept. Zo vormt het chassis in combinatie met de rolkooi één solide geheel waar de carrosserie als een tweede huid overheen wordt gezet. Achter de twee stoelen en op de vlakke vloer worden de brandstoftanks bevestigd en krijgen de grote reservewielen een stevig verankerde plaats.

In de details zie je de hand van de meester; ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen geven de veren en schokdempers ook onder de meest extreme omstandigheden de maximale veerweg en optimale grip. De enorme schokdemper/veerpoten zijn van Reiger Suspension, een Nederlands fabrikaat. De toegepaste materialen tonen aan dat de basis van het voertuig tegen een stootje kan.

De complete aandrijflijn bestaat uit state of the art techniek. Zo is de motor van origine een BMW 6 cilinder in lijn dieselmotor, voorzien van directe common rail injectie, een speciale turbo en een cilinderinhoud van 2.993 cm3. De speciaal voor deze rally geprepareerde motor heeft een vermogen van 220 kW of ruim 300 pk en een motorkoppel van ruim 600 Nm. Om dit vermogen zonder teveel verlies aan de 4 wielen af te geven, is er door Drenth gearboxes een speciale versnellings- en tussenbak ontwikkeld. De assen zijn versterkt en de geventileerde schijfremmen op hun taken berekend.

afb3.jpg

afb4.jpg

afb5.jpg

afb6.jpg

afb51.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...