Jump to content

Daytoba

Forum member
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Daytoba

 1. Zou nog wel wat dieper de auto in mogen nu ik m zo weer eens terug zie.
 2. Bedankt voor de tip. Mijn oog viel meteen op de winches, staat al lang op het verlanglijstje maar blijft door de andere sores steeds liggen. Ik maakte al eens een start met een ontwerpje. Misschien leuk, eens kijken of ik die er hier onder krijg.
 3. Dat afbladderen van de bumper komt me bekend voor, is toch ook een aluminium bumper, die van jou? Ik had steeds het gevoel dat zoiets nog wel te redden is, als het alu niet te diep is ingepit. Maar geen zorgen, als je een andere hebt... Zowel anti-diesel als elektrische choke moet mijn 360 ontberen, ik ben wel benieuwd waar je op uitkomt.
 4. Ha die Ab, dank je voor de reacties. Ik ben zelf traag zie ik, de laatste hobbytijd vooral aan de hefbrug besteed die in aanbouw is. Komt nogal wat meer bij kijken dan eerder gedacht. Maar das standaard natuurlijk. De automaat is een 4L60E uit een 4x4 Chevy Astro. Dees zou moeten kunnen paren met de motor en met de tussenbak die ik koos (maar nog niet heb dus), als ik goed ben voorgelicht, fingers crossed. Aan die motor hangt origineel ook een 60E. Olie en intern ziet alles er goed uit. Nergens vreemde lekkages ook. Olie en filter vervangen stonden op het lijstje, de keerringen ook, als die tenminste inderdaad goed te doen zijn. De rembanden stellen is een goeie, had ik nog niet aan gedacht, daar moet ik dan nog wat info over zien te vinden.
 5. Zojuist de nieuwe automaat opgehaald. Die verdient nog geen schoonheidsprijs, toch maar eens een doekje erover trekken. Met weinig kijk op de techniek van een automaat zit ik me af te vragen of ik m moet laten nalopen of m er zo onder zal hangen. Nu heb ik enkel de toezegging van de verkoper dat'ie uit een goed rijdende auto is. En de torque convertor idem, maar daar is nakijken lastig denk ik en wordt het dan al gauw een gereviseerde.
 6. Ga ik doen Petrus, voor als de nieuwe motor er is.
 7. Of je door de kat of de hond gebeten wordt... Het was mij te zonde een best nieuwe gasinstallatie uit te bouwen Rijden op benzine was toen natuurlijk ook al niet bepaald goedkoop met een 360. Toen heb ik m jaren geschorst en alleen nog in de vakantie uitgelaten. Heel jammer. De echte klap kwam echter pas toen ik in de gaten kreeg dat het mij niet gelukt was op die manier de aarde van het milieuprobleem af te helpen.
 8. Dag Pignose, ik zie deze oude post zonder reacties... Hoe is het met die Jeep intussen?
 9. Precies! Toen ik die 360 kocht heb ik dat meegenomen. Ook geïnspireerd door wat ze in de VS allemaal bouwen en omdat LPG natuurlijk super+++ brandstof is, wat sommigen ook beweren. Daarom heb ik die 360 met de zuigers van de voorganger laten leveren en heeft ie een veel hogere compressie dan standaard. Allemaal winst voor het milieu...
 10. Nou moe, werk zat! Niet om te stangen of zo, maar wat moet je met smalle spatborden als je een Chief hebt? Een kwastje, dat kan met wat aandacht nog best mooi werken ook volgens mij. Maar jij zit met blanke lak dacht ik hè.
 11. Ik weet niet hoor. Misschien is het een punt en dan is het meteen ook wel erg belangrijk. Aan de andere kant, in de VS hebben ze het zo'n beetje altijd over dikke pk's en bijbehorende heftige nokkenassen, het zou toch ook best kunnen dat het voor ons helemaal niet relevant is. Baat het niet dan schaadt het niet is hier misschien het beste inzicht. Voor mij wel lastig want ik tap liefst zoveel mogelijk uit hetzelfde vaatje en heb hier twee 60L vaten staan waar de Jeep ook uit drinkt.... Ik zag gisteren nog een mooi voorbeeld op YouT waar men een dikke oude Cadillacmotor op de bank heeft staan en er dan bij 2500 toeren of zo in één klap een sloot nitro bijgooien! Die motor proest er van schrik met een klap 700Nm uit, maar daar is wat zink hier en daar misschien wel op zijn plaats ja. Geen idee of jullie zoiets ook leuk vinden maar ik zoek m even terug. Wow, dat is een mooi effect....
 12. Hier zoals in een schema '75 - '79 FSJ
 13. Dat denk ik ook. Capacitor = Condensator en die hangt er typisch naast en nergens tussen.
 14. Ha Michel. dank voor het meedenken. Inderdaad een V8. Een aankoopbewijs zal nog wel lukken maar de rest zal moeilijk worden. Zal ook helemaal niet uit een Jeep zijn dus waarschijnlijk ook niet erg nuttig. Als de RDW me bij de veter pakt en ik dingen moet gaan uitleggen zal het hier en daar best moeilijk worden. Ik kies ervoor het niet extreem te maken, naar eigen inzicht niet asociaal en verder met het risico te leven. Het moet toch een beetje leuk blijven en dit is Nederland hè; als het niet verplicht is, is het verboden. Wie weet wat de toekomst ons brengt. Overigens vind ik voor mezelf een veel nieuwere motor op gebied van groene visie heel verdedigbaar.
 15. Aha, al sik het goed begrijp dus voor de standaard motor, met de hydraulische lifters, omdat die flat tappet zijn? Welke olie gebruik je nu dan?
 16. Dat zal toch wel loslopen? Ik checkte een elektrisch schema waar inderdaad twee kabels zijn ingetekend, rood met witte lijn. En een groene aan de andere pool. Een van de rode komt van een voedingsknooppunt aan de andere hangt een 'capacitor jumper'. Op dat schema is dat 9V principe ook niet terug te vinden. Maar ik heb ook een '79, en daar is het wel aanwezig. Misschien niet meteen brand, maar een 9V bobine schijnt niet van 12V continu te houden.
 17. Nu ik hier toch in quarantaine zit, misschien een mooie gelegenheid de Jeep de beschrijven. Het is een '79 Cherokee Chief S, AMC360, Quadratrac, origineel met lichtbruine Levi's bekleding. Ik heb m zo oranje met wit dak gekocht, maar ooit was'ie rood. Kocht m 15 jaar geleden in Nederland, maar op Frans kenteken. Uit dat kenteken en uit een tekst onder de lak van het motordeksel kon ik opmaken dat de auto voorheen dienst deed als werkpaard van een garagebedrijf bij Grenoble. In ieder geval het motordeksel toch. Helaas hadden de Fransen weinig interesse om mij van wat achtergrondinformatie te voorzien, dat had ik anders wel leuk gevonden. Waarschijnlijk was mijn Frans ook niet goed genoeg. In ieder geval zie ik het wel voor me, dat'ie in de jaren '70 en '80 auto's sleurde daar in de bergen. Toen een gezinsauto met 45pk nog heel gewoon was. Hierboven met de witte velgen zoals ie kort na de aanschaf was. Dees foto is gemaakt toen we bezig waren een dakrek te maken. Inmiddels zijn de wielen zwart met een maatje grotere banden en is er wat roest bijgekomen. Verder ziet ie er van buiten nog wel ongeveer zo uit. De Jeep moet het doen met mijn goede zorg, in principe doe ik al het nodige zelf, maar ik moet toch regelmatig hulp inroepen. Dan ontbreekt de tijd. Of omdat een TH400 nogal aan de zware kant is als je op de rug onder de Jeep ligt. Niet meteen zichtbaar maar toch, er is nogal wat aan de auto aangepast. Een greep (brainstorm); Onafhankelijke volgwagenrem en bijbehorende compressor, airco en cruise control zijn vervallen. Er is Impco LPG, een eigenbouw trekhaak, een tweede accu en een 220V omvormer. En een stevig dakrek dus. De elektriciteit is grotendeels herzien. Muziek ingebouwd. Er is ook een dubbele elektrische fan. Een kunststof tank met elektrische benzinepomp. Spoorverbreding achter. Losse automaat koeler. Maar ook een nieuwe motor, met hogere compressie en Edelbrock spulletjes. Andere stoelen en achterbank, Recaro. Dashboard aanpassingen, ook een kasje toegevoegd. Een prototype middenconsole/bergruimte (al weer een jaar of 6 erin, wel lang voor een prototype van plankjes). Vast niet compleet, maar eigenlijk al een hele lijst als ik het zo zie staan. En zo'n beetje alles wat niet is aangepast is wel eens gerepareerd of zo. Zo'n Jeep houd je van de straat (woordspeling hè). En nu staat'ie stil, weer een defecte aandrijving. Dus...
 18. Zodat ik ook wat kan leren, hoe bedoel je, andere olie ivm tappets?
 19. Aangezien er geen Jeep is waar niet aan geknutseld is, is dat misschien een aanwijzing?
 20. Verder lagen er nog diverse klussen te wachten die ik dan meteen zou willen meenemen. Wel oppassen daarmee misschien, dat het niet uit de hand loopt in doorlooptijd. Want eigenlijk wil ik ook heel graag weer rijden.
 21. Eigenlijk een heel mooie uitdaging, maar volgens mij ook al best vaak gedaan. De bedoeling is om de hele motor/bak/tussenbak lijn te vervangen door andere spullen. Ben nog met de plannen bezig, maar vandaag alvast een GM 4L60 automaat gekocht. Dan is het tenminste begonnen.
 22. Misschien kan ik hier een duit in het zakje doen, heb ik meteen mijn eerste reactie geplaatst... Volgens mij is het zo dat de bobine op een lagere spanning werkt dan de rest van de elektriek, zo'n 9V, behalve tijdens het starten. Dan heb je twee voedingsdraden naar dezelfde pool van de bobine nodig, één die 12V op de bobine zet tijdens het starten en één speciale draad met een hogere weerstand voor 9V als de motor loopt.
 23. Dank je wel Ab. Nu nog zien dat ie weer gaat! Vandaag de eerste stappen gezet en een andere automaat gereserveerd en motor besteld.
 24. Dag allen. Ik ben van plan een motor/aandrijving wissel voor de Chief te gaan uitvoeren. Maar als newbie vraag ik me even af waar je op het forum de beste aansluiting vindt dan. Zit ik hier goed of beter Offroad Performance / Motoren?
×
×
 • Create New...