Spring naar bijdragen

fazerpaul

Forum member
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over fazerpaul

  • Verjaardag 04/12/1970

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Stevensweert, Limburg

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1995

fazerpaul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik ben weer blij :D met mijn Jeepje, hij loopt weer! Na uren gezoek en geklooi vond ik opeens een oude afstandsbediening in de auto. Het ding ziet eruit alsof hij ruzie met een pitbull heeft gehad. Maar er zat nog een batterij in en na het indrukken van de zwarte knop reageerden de deuren
  2. Zou ik dat kastje dan gewoon kunnen afkoppelen of moet ik dan kabels doorverbinden. Ik zie namelijk erg veel kabels aan dat alarm zitten en vraag me ook af of daar een startblokkering bij zit? Wat doet een startblokkering normaal, de startmotor, ontsteking of brandstofpomp blokkeren? Bedankt voor jullie hulp!
  3. sorry, ging wat mis met de uploads.. http://img254.images...9/cimg7790i.jpg http://img809.images...89/cimg7797.jpg http://img844.images...9/cimg7791n.jpg
  4. Oh ja, nog een paar foto's van het alarm kastje (weet niet of dit nog actief is, ben de 8e eigenaar van de Jeep.. ) http://imageshack.us/a/img545/2827/cimg7790.jpg http://imageshack.us/a/img845/4701/cimg7797d.jpg Kan ik deze rommel eenvoudig weghalen want een auto van 750 euro hoeft geen alarm of startblokkering te hebben!
  5. Hey Ab, Dat heb ik inderdaad nog niet geprobeerd.. ik zal dit doen na de Kerst (krijg anders commentaar thuis, haha!) Ik heb wel nog even alle zekeringen onder de motorkap los gehaald en gecontroleerd, deze zijn allemaal in orde! Zojuist ook een kort filmpje gemaakt, ik ben benieuwd of iemand hier wat zinnigs op kan zeggen.. Smakelijk!
  6. Heren, het heeft even geduurd.. maar ik heb vanmiddag nog wat kunnen prutsen. Het resultaat is helaas nog nul, maar ik hoop dat jullie me weer een stap verder kunnen helpen! Ik heb het relais voor de startmotor verwisseld met een zelfde relais en de zekeringen nagekeken. Zover ik aan de buitenkant van de zekeringen kan zien is alles in orde.. Verder heb ik code 55 uitgelzen via het lampje bij de overdrive knop. Als ik probeer te starten gebeurt helemaal niets, ik hoor ook geen geluid bij de startmotor. Ik zie wel dat de verlichting van de radio en het infodisplay eronder wegvalt, maar de binnenverlichting gaat juist feller branden. Ik snap er niets meer van! De laatste start bij het tankstation heb ik moeten overstarten, maar hij startte direct en reed de weg naar huis netjes. Na enkele dagen wilde ik hem van de oprit rijden en deed hij dus niets meer. Wat kan er nou stuk gegaan bij het stilstaan? Veel dank en fijne dagen!
  7. Mannen, enorm bedankt! Alhoewel ik nog niet heb kunnen kijken ben ik al een heel eind geholpen met jullie informatie, top! Ik was vrij laat thuis en mijn Jeep staat een eindje van huis af in het donker. Maar ik ga zsm nakijken wat er aan de hand is en laat jullie zeker wat weten!
  8. Hoi Jeeper, hoe lees ik die foutcodes uit? Ik heb hier nog geen ervaring mee, sorry.. Hey Ruud, de dag ervoor hoorde ik een ratelend geluid (bendix?) bij het starten terwijl de startmotor niet draaide. Bij het overstarten sloeg de motor wel direct aan. Zitten alle zekeringen en relais bij elkaar onder de motorkap? Ik heb eigenlijk nog nooit problemen met het Jeepje gehad! Bedankt voor jullie hulp! Ik zal morgen verder kijken.. Groeten, Paul
  9. Beste Jeepers, Nu heb ik weer wat moois aan de hand.. Gisteren wilde ik mijn Jeepje starten en hij deed niets meer, dus ook geen klik van het relais op de startmotor. Ik wist dat de accu slecht was en dacht dus dat hij overleden zou zijn. Nu had ik nog een goede accu van mijn boot staan en hiermee heb ik proberen te starten. Helaas nul resultaat en dat is best balen! De koplampen branden fel en op het dashboard werkt ook alles normaal, dus stroom is er genoeg. Maar de startmotor draait totaal niet en nog steeds geen klik van het relais te horen. Volgens mij is de electronica de boosdoener. Ik heb zo'n idee dat de startblokkering (if any) de zaak blokkeert, er blijft een rood ledje op het dashboard knipperen. Het vreemde van het verhaal is dat de vorige eigenaar mij vertelde dat hij eerder problemen had met de startblokkering en de rommel heeft laten uitbouwen. Ik gebruik ook gewoon de sleutel om de deur te openen en dus geen afstandsbediening. Verder heb ik wel een ingebouwd alarm kastje gevonden maar dit gebruik ik ook niet. Het enige wat ik doe is ouderwets met de sleutel de deur openen en met de sleutel starten. Wie van jullie experts heeft een idee wat hier aan de hand kan zijn? Hij startte normaal direct en loopt nog prima.. hellup! Bedankt voor jullie reacties!
  10. Dank je wel voor je medeleven, het is inderdaad geen geweldig begin.. Maar het leven gaat door en we moeten er weer wat van maken, toch? Ik heb vorige week (bij draaiende motor in N) nog eens de bakolie gepeild en toen schrok ik wel. Aan het uiteinde van de peilstok hing nog net een druppel rode olie. Ik heb meteen een liter ATF+4 (volgens Jeep garage in Echt) bijgevuld en daarna stond het peil maar net boven minimum! Waar is de bakolie gebleven, lekkage of verbruik? Onder de auto ligt wel eens wat olie, maar dat is motorolie en een beetje stuurbekrachtigingsvloeistof. Is het normaal dat Jeeps zo'n beetje overal lekken, haha! Misschien is er een middeltje dat je kunt toevoegen om lekkage van oude automaatbakken op te lossen? Maar het goede nieuws is dat het probleem met de achteruit ® is verdwenen! Volgens mij kwam dit dus door te weinig bakolie en blijft het voorlopig goed werken. Jeep rulesss!
  11. Sorry voor mijn late reactie.. Mijn vader werd 1e Kerstdag opgenomen in het ziekenhuis en is 27 december overleden. Ik heb een rotte week achter de rug en geen tijd gehad voor mijn Jeepje. Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord, ik zal zsm je advies opvolgen! Allemaal alle goeds voor 2012 gewenst! Groeten, Paul
  12. Hey Newbe, Bedankt voor je reactie! De auto heeft lang geen onderhoud gehad als ik kijk naar bougies en luchtfilter, die heb ik onlangs dan ook vernieuwd. De olie is lichtroze van kleur en staat dus op minimum peil. Kan ik olie eventueel bijvullen via de peilstok? Welke bakolie moet ik gebruiken, standaard ATF? Weet je misschien ook bij welke km-stand een bak gemiddeld aan revisie toe is? Bedankt en fijne dagen!
  13. Beste experts, Ik heb sinds kort het volgende probleem met mijn Grand Cherokee 4.0 uit 1995. Als ik bij koude motor in "R" schakel blijft de auto eerst even stilstaan om daarna te vertrekken in de achteruit. Tijdens het rijden "hapt" de bak af en toe en hoor je de motor zwaar brommen. Het lijkt erop dat de automaat dan niet soepel "doorslipt", maar er zowat een vaste verbinding tussen motor en assen ontstaat. De auto gaat dan opeens sneller rijden en als je remt hoor je dat de motor bijna wordt gewurgd. Als de bak warm is werkt tot nu toe alles zoals het hoort, de bak schakelt soepel en ik hoor geen dramatische geluiden. Het oliepeil van de automaatbak heb ik gecontroleerd bij draaiende motor in Neutral (of moet dit in Park?), deze staat dan wel op minimum.. Mijn Jeepje heeft 270.000 km op de teller en rijdt verder nog goed.. Alvast veel dank voor het meedenken! Groeten, Paul
×
×
  • Nieuwe aanmaken...