Spring naar bijdragen

marcel 4x4

Forum member
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over marcel 4x4

  • Verjaardag 01/05/1953

Profile Information

  • Gender
    Male

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1998

marcel 4x4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik bedoel dan een knop van een YJ
  2. Wie heeft er voor mij nog een losse knop liggen voor de schakelpook van de hoog-laag-bak? Laat maar even weten.... Marcel
  3. Het aantal kilometers op de klok is niet zo bijzonder interessant maar de kwaliteit en de frequentie van het onderhoud vind ik veel belangrijker. Ik stam nog uit de tijd, dat de motorolie elke 5000 kilometer werd ververst. Maar met de huidige motorentechniek en oliekwaliteit is dat niet meer nodig. Toch gaat bij mijn Jeep uiterlijk elke 10.000 km de olie/filter eraf. Mijn ervaring is: als je jouw auto tijdig en regelmatig verwent met verse olie, nieuwe bougie's, filters e.d., dan zal die auto zijn dankbaarheid tonen door jarenlang betrouwbaar en probleemloos zijn werk te blijven doen. Nalatigheid ten aanzien van onderhoud is verkeerde zuinigheid en vragen om problemen.... Mijn TJ 2.5i van 1998 heeft nu 119.500 km. Mijn vorige 4x4 reed met 265.000 km nog als nieuw...
  4. Hey Arnaud, Veel plezier toegewenst met jouw nieuwe aanwinst En .... hou 'em heel!
  5. Arnaud nog niet terug uit Hoofddorp? Ik ben benieuwd.. (advertentie is wel van Marktplaats verwijderd)
  6. Hey Arnoud, Als ik moest kiezen tussen de bewering van een "betrouwbare kennis van een autoverkoper" of de harde feiten van de onafhankelijke N.A.P., dan wist ik het wel... En omdat de juiste kilometerstand dus niet kan worden gegarandeerd, moet je nog meer dan gewoon vertrouwen op je eigen waarnemingen tijdens de bezichtiging en proefrit. Je moet er beslist een goed gevoel bij hebben! En bij twijfel: gewoon laten staan!
  7. Als die 4 vorige eigenaars samen maar 19.500 km bij elkaar hebben gereden, dan wordt het hoog tijd voor een uittreksel uit de NAP, lijkt mij... Als blijkt, dat alles wel in orde is, dan kun je hier een leuke Jeep aan hebben, die amper is ingereden...
  8. Mag zeker wel met je tandenborstel... Van wie mag dat niet met een hoge drukspuit? Ik gebruik al 30 jaar hoge druk, wel met beleid, zonder problemen.
  9. Hey Anglia, Ik lees, dat je een auto zoekt voor: * woon/werk/verkeer * paardentrailer trekken * over boerenwegen sukkelen Je maakt je zorgen om het chassis, de techniek en het gebrek aan een proefrit.. Je raakt gefrustreerd over een complete jeep voor 2000 euro en ook lees ik nergens iets over jouw enthousiasme om lekker flink te gaan sleutelen... Ik kan het natuurlijk mis hebben, maar mijn eerste reaktie is: begin er niet aan!!!!! koop gewoon een jonge nette Toyota Corolla met probleemloze 2.0i motor en zorg ervoor, dat ie niet vuil wordt. Want dat is de auto die je zoekt.
  10. Gewoon rijdend in de 4H trekken... dat kan bij een Jeep. Mijn vorige 4X4 (Feroza) moest daarvoor eerst stilstaan. Niet erg handig, als je plotseling een ondergesneeuwd weggedeelte tegenkomt. Bovendien moest ik na het uitschakelen eerst weer minstens 3 meter achteruitrijden om de vrijloopnaven de gelegenheid te geven, om de aandrijving los te koppelen. Prima systeem van JEEP!
  11. Hey SoJeep, Ziet er goed uit, die zwarte TJ. Door de wasstraat? Niet doen, wordt toch niet goed schoon... Die wasstraatborstels raken niet alle vuile plekken van je Jeep, daarom beter naar een spuitplaats met handwasborstel. Meteen onderkant bewerken met een spuitlans... zeker na een flinke terreinrit en dan vooral ook de binnenkant van de velgen, anders gaat ie trillen door onbalans. Ik spuit ook altijd de motorruimte met de spuitlans. Gaat prima. Wel heb ik alle elektra-componenten goed beschermd. Veel plezier gewenst met je nieuwe aanwinst.
  12. Hey Martin ook welkom hier. Die zwarte Jeep ziet er redelijk origineel uit, geen verhoogd onderstel. Dus zal ie op de snelweg ook best goed te rijden zijn. Over het zitcomfort bij 600 km per dag in die leren stoelen kan ik niet oordelen mijn stoffen bekleding zit in ieder geval prima, ook bij langere ritten. De betrouwbaarheid van die 6 cilinder is legendarisch. En de terreinvaardigheid? Ach het is een Jeep hoor! Allen voor "lekker door de blubber" zou ik wat groffere banden kiezen.
  13. Hoe kom je erbij, om je kat open te slijpen, als je foutdiagnose wijst in de richting van de inlaat/inspuitdruk???
  14. "Ik hoop overmorgen foto's te kunnen plaatsen". Foto´s van een Jeep die je inmiddels gekocht hebt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...