Spring naar bijdragen

simplyred

Forum member
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over simplyred

  • Verjaardag 13/02/1956

Profile Information

  • Gender
    Male

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1991

simplyred's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Heb inmiddels en ring bij Chrysler in Haarlem gehaald, hoop dat dit de goede is.
  2. Ik had de carterpan helemaal schoongemaakt en een paar dagen later gekeken of de olie soms van boven kwam. Er hing een druppel aan de plug en de pan was voor de rest olievrij. Dus ik denk dat het aan de ring of plug ligt.
  3. Mijn YJ uit 1990 met 4.2 ltr. lekt olie bij de aftapplug van de carterpan. Ik heb hem al iets steviger aangedraaid maar hij blijft lekken. Ik wil nu een nieuwe ring of een nieuwe plug met ring plaatsen. Ik kan hem er natuurlijk eerst uithalen en meenemen, maar ik haal liever eerst een nieuwe voordat ik aan de gang ga. Weet iemand misschien de maat van deze ring en plug? En waar deze in de buurt van Amsterdam te krijgen zijn. Ik ben al bij Brezan geweest, maar zij konden me niet helpen. Ed
  4. Ik trap wel de koppeling in als ik hem van 2H naar 4H trek en omgekeerd ook. Ik weet niet of dit nodig is, maar lijkt me wat milder voor de techniek.
  5. Ik heb hier ook last van. Als ik start staat de meter goed, maar als ik onderweg ben met de kachel hoog op en de temperatuur van het interieur wordt behaaglijk, dan slaat mijn oliedrukmeter opeens vol naar rechts uit. De spanningsmeter doet dan ook raar en slaat soms helemaal naar links uit. Ik heb de laadspanning op de accu gemeten, met draaiende motor, en deze is normaal (ong. 14,7 volt) Ik denk zelf dat er een connectie is met de de hoge temp. van het dashboard. Zal als de buitentemp. wat comfortabeler is de meters is loshalen. Zit denk ik een breuk in de print achter de meters, die bij een bepaalde temperatuur uitzet en dan het kontakt verbreekt. Er van uitgaande dat het probleem in de meters zit blijf ik wel gewoon met de Jeep rijden.
  6. Dank voor de snelle reaktie. Ik had al zo'n idee, maar durfde het niet aan, was bang om de boel te beschadigen.
  7. Sinds een half jaar ben ik in het bezit van een Wrangler YJ en heb nog maar weinig in 4 wielaandrijving gereden. Maar nu met de winterse omstandigheden wel. Nu is mijn vraag; kun je onder het rijden van 2H naar 4H en weer terug schakelen of moet je de auto eerst stil zetten? Dit omdat er soms stukken weg zijn waar geen sneeuw of ijs ligt.
  8. Ik heb de achterkant opgekrikt en aan een wiel gedraaid maar het andere wiel draaide helemaal niet mee of tegengesteld. Ook de cardan draaide niet. Ik zag wel een beetje beweging. Ik heb dit aan beide kanten geprobeerd. De auto rijdt wel normaal vooruit en achteruit. Is dit soms ook een teken dat er een limited slip in zit? PS Ik had de bak in de eerste versnelling staan.
  9. Even een update. Heb via internet de diameter van het kleine kogeltje gevonden. Heb in de schuur een pot met oude fietskogellageronderdelen staan. Hierin vond ik een kogeltje met de juiste diameter en heb deze in de carburateur geplaatst. Alles loopt weer als vanouds. Dus de Carter blijft nog even.
  10. Hallo, Ik ben op zoek naar twee rear corner belt rails L+R voor een Wrangler YJ uit 1991 met een Supertop softtop. Bij mij zitten er ijzeren op welke zowat zijn vergaan door de roest. Ik zag laatst dat ze er ook van aluminium zijn, hier gaat mijn voorkeur naar uit. Voor de duidelijkheid maar even een foto toegevoegd. Groet, Ed
  11. Hij loop weer goed stationair!! Ik heb de carburateur schoongemaakt en doorgeblazen. Er zat oa vuil in de vlotterkamers. Alleen ben ik het kleine kogeltje kwijt dat in de carb. zit. De motor hakkelt nu een beetje als ik gas geef. Ik zal wat verschillende maten van die kogeltjes op de kop tikken en kijken welke er inpast. Ben in ieder geval blij dat het geen groot probleem was. Ed
  12. simplyred

    Even Voorstellen..

    Hallo, Mijn naam is Ed en woon in Amsterdam. Ik heb sinds 4 weken een handgeschakelde Wrangler YJ met een 4.2 l6 motor ui 1991 met 65.000 miles op de teller Hiervoor heb ik 5 jaar met veel plezier in een Suzuki Samurai gereden. Toen ik via een kennis deze Wrangler te koop aangeboden kreeg, hoefde ik niet lang na te denken natuurlijk. De vorige eigenaar heeft 9 jaar probleemloos in de auto gereden en alles leek voor elkaar. Heb inmiddels dus wel problemen met het stationair lopen van de motor en heb dit Forum al uitgeplozen op dit probleem. Heb inmiddels een discussie hierover gestart en ben nu aan het zoeken waar het aan kan liggen. Ondanks dat ik niet zo heel technisch ben hoop ik dit probleem snel op te lossen en nog veel plezier van de Wrangler te hebben.
  13. Bedankt voor jullie reactie Ben vandaag weer een paar uur bezig geweest met de auto. Hij blijft nu helemaal niet meer stationair lopen. Starten doet hij prima. Heb de stappenmotor gedemonteerd, maar deze was niet smerig. Heb hem toch maar even met remmenreiniger afgespoten. Na het monteren was er geen verbetering. Ik heb ong 25 km voor ik de auto wegzette getankt, ik wil nu het brandstoffilter chekken maar ik weet niet waar deze zit. Kan iemand mij dat vertellen? Ik blijf nog wel even zoeken naar oplossingen voor ik besluit wat de volgende stap zal worden.Bypass of Weber. Groet, Ed
  14. Kan ik wb de valse lucht, dit controleren door het luchtfilter af te sluiten? Het lijkt me als hij valse lucht trekt, dat de motor dan niet afslaat als ik iets gas geef. Een Weber is een optie, maar dit durf ik zelf niet aan om te monteren en na aankoop van de Wrangler is het budget ook een beetje beperkt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...