Spring naar bijdragen

Chrispy

Forum member
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Chrispy

  • Verjaardag 08/01/1967

Chrispy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. En toen kregen we een WvW aanpassing waardoor de xenon er weer uit mag. Vanaf 1 mei 2009 mogen de lichtarmaturen van een auto alleen het type lamp hebben waarvoor ze zijn goedgekeurd. Heb je een H1,H3, H4 of H7 vatting, dan mag er dus alleen een Halogeenlamp in. Heb je een D2s vatting, dan mag er dus alleen een Discharge lamp in. Het gaat er dus niet om of de lampjes met een bepaald voetje zijn gemaakt, maar wat voor lamp er af fabriek in zat. Lampunits met een DE-lens zijn vaak zowel in H1 als D2 leverbaar. Heb je zoals bij de ZJ veelal het geval is een H4 vatting, dan mag er dus alleen een H4 HALOGEEN lamp in. Een mooi gegeven om de meeste aftermarket setjes van de weg te plukken. Let wel: ook hier geldt APK en WvW regels zijn verschillend. Oh ja, APK regeltje,(ook vanaf 1 mei) bezit je auto hoogteverstelling voor de koplamp, dan moet deze ook functioneren.
  2. side-markers voor SMT 8+1 leds (4 vlakken van 2 leds, en 1 led op de kop) blijkt een slechte keuze. De leds moeten het niet hebben van reflectie. Ik weet niet of dit in het algemeen geldt, maar het licht wordt nauwelijks door de reflectoren opgepakt. Verder blijken de 8+1 W5W lampjes met de leds voor elkaar te lang. De kopled stoot tegen het glas. Wellicht beter de 8+3 gekozen met de zijleds naast elkaar, waardoor de bouwlengte korter wordt. side-markers achter Ook hier blijken de SMT 8+1 leds een slechte keuze. De achterlichtunits die ik gebruik (gelijk aan Mike's maar dan in zwart) hebben een nogal diepgelegen opening voor het uitstralende licht. Hierdoor is alleen de kopled zichtbaar. Het geeft één erg poor lichtpuntje. In dit geval had ik beter kunnen kijken of er niet iets als een 4+3 optie is. overigens staat in Mike's overzicht voor de side markers W3W genoemd. Ik heb er echter een W5W voet in zitten.
  3. net wat tijd over gehad, en even de zes pagina's doorgenomen. Marco, weet jij de spec verschillen tusssen een euro/ami en een arabia uitvoering? Omdat er geen lambdasensoren etc aanwezig zijn, en je een arab computer hebt, kan het best zijn dat meerdere zaken anders zijn. Zo kan ik me bedenken dat men heeft gerekend bij de config op niet al te zuivere brandstoffen etc. Eerder hoorde ik alsmaar roepen dat er hydraulische klepstoters inzitten, maar wie weet bij jouw arab uitvoering niet. Compressie nu al gemeten?
  4. http://cgi.ebay.de/93-98-Jeep-Grand-Cherokee-Black-Rear-Lexus-Tail-Lights_W0QQitemZ140151099611QQihZ004QQcategoryZ72713QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262http:// zoek bij anders bij verkoper RACERBITS. Die zit idd in de us, maar omgerekend was ik er minder dan 100 euro kwijt. vergeet niet de tracker voor 1,5$ te kiezen bij de betaalopdracht van paypal.
  5. Deze kan je er niet mee vergelijken. In dit filmpje is Xenon achter DE units gemonteerd. Gelijk de originele Halogeen, bepaalt de bol het lichtbeeld. Bij de gewone reflectorkoplampen wordt de halogeen lamp (klein gloeidraadje in de breedte) vervangen door een Xenonlamp (iets langere boog in de lengte) waardoor het lichtbeeld door de stand van de boog tov. de reflector iets kan veranderen. Dit hoeft echter niet schadelijk te zijn, en met de APK lichtbeeld tester was alles dik in orde. In al mijn vorige auto's heb ik Xenon gehad, en zodra ik even tijd heb bouw ik weer xenon in mijn ZJ.
  6. Ik heb ze recentelijk van Ebay gekocht, maar ik gebruik wel Ebay.de (maakt niets uit) omdat er daar meer te vinden is in betere kwaliteit. Dezelfde die jij bedoelt. op het plaatje staat de link van de leverancier. Ik betaal via paypal en ze werden verstuurd voor 1,5$ meer via tracking FEDEX. binnen 4 dagen in huis gekregen. totaalprijs onder de 100 euro voor lampen en transport. Maarrrrrrrr.... Ze hebben maar 3 aansluitingen, en voor de side-lights/runninglights wordt geen fitting meegeleverd. Ik heb de knippers bovenin gedaan (mooi rood is niet lelijk en erg goed voor het USA gevoel ), de gewone/remlichten in het midden, en dan linksonder de mistlamp waarvan ik het bolletje met rode glasverf heb bewerkt. Rechtsonder de witte achteruitrijlamp. Zo werkt alles wel weer volgens de regels, maar zijn er twee lampen verborgen gehouden in de unitruimte en bereikbaar voor vocht.
  7. vraagje over side lights/ running lights etc.

    heb mezelf net een 5,9zj cadeau gedaan. en heb nog niet kunnen kijken, maar zitten die er standaard op, maar niet aangesloten ?

    groet,

    Chris Den Haag

×
×
  • Nieuwe aanmaken...