Spring naar bijdragen

hthomas

Forum member
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over hthomas

  • Verjaardag 15/03/1964

hthomas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Sorry Hugo, ik ging van je profielnaam uit!

    groetjes Andrea

  2. Hoi Thomas,

    ben een tijdje niet online geweest, dus zie nu pas je berichtje. Het is een heerlijke auto, maar we hebben nu een naar probleem... We rijden op gas (Prins G3) en daar zijn motoren van vóór ongeveer 2005 niet voor geschikt. Het schijnt een bekend probleem te zijn, alleen wisten wij het niet bij aanschaf. We zijn gegaan voor een nieuwere dan we eerst in gedachten hadden, met het idee dat we er dan ook langer mee vooruit konden. Helaas blijkt nu dat de motor gereviseerd moet worden, en wel nieuwe kleppen en alles wat erbij hoort.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Liquified_petroleum_gas#Usage_in_vehicles

    Door de ingestorte markt is onze Jeep nu aan inruil tussen de 10 en 25% van de aanschaf (11 maanden geleden) waard, dus wegdoen is geen optie. We hebben hem gekocht om er jaren in te gaan rijden en dat zullen we nu alsnog doen, maar dat gasprobleem is bij ons bij de oriëntatie niet naar voren gekomen; dan hadden we dat namelijk in kunnen calculeren, het gaat nu zo'n 4000 euro kosten, bovenop de bedragen voor reparatie voordat het probleem gevonden was. :(

    Op gas rijden is de beste optie qua financiën, maar dan moet je dus wel geharde kleppen hebben. We kijken nu voor nog een auto, waarschijnlijk een nieuwe Toyota Avensis Wagon diesel, en dan wordt de gerepareerde Jeep de tweede auto, voor kleinere afstanden, wintersport en Jeepdagen. Niet hoe we het bedacht hadden, maar met minimaal 50.000 km per jaar is de Jeep te snel 'op'. Qua wegenbelasting en verbruik is hij ook niet echt geschikt als 2e, maar er is nu even geen andere optie, anders gooien we zo'n 20.000,- spaargeld weg. Ik ga ook een sleutelcursus doen denk ik. ;)

    Ik hoop dat je nog geen aanschaf hebt gedaan, momenteel is de markt supergoed voor het kopen van Jeeps! Verder zijn wij vooral autoliefhebbers, zonder al te veel technische kennis (inmiddels meer :blush:) en is de GC onze droomauto, dus meer tips kan ik zo niet bedenken. Feel free to ask!

    Groetjes Andrea

  3. beste john, ben ook nog aan het zoeken naar een jeep grand cherokee van 2000/2001. als ik een km stand zie van 160d. denk ik al dat dit veel te veel is maar als ik 400d hoor is dit netuurlijk niets:D je rijd nog al wat km per jaar waarom neem je dan een jeep met 240d km? ok de prijs is dan wel na verhouding minder maar toch. wat zijn nu echt dingen waar je op moet letten bij aanschaf van een jeep? ik ben ook een leek/a technisch. groet, hugo
  4. Beste Thomas,

    Ik orienteer me nu ook op het 1999 model:P vanwegen hetbedrag dat ik maar terug krijg voor mijn Renault:blush:

    Het blijft het wj model:wub:

    Hoe beviel jou dit model?

    Groet, Hugo

  5. Kan mij iemand zeggen wat het verschil is al de grote versnellingspook Rechts zit en de kleine Links? of andersom?
  6. Beste Andrea,

    Ik zie dat je een Grand Cheroke WJ hebt. Ik denk aan de aanschaf van dit model 2001/2002. Waar moet ik op letten bij de aanschaf? Hoe bevald je deze jeep?

    Hoor grag van je. Groet, Hugo

  7. Beste hvulink,

    Ik zie dat je een grand cherokee wj hebt uit 2000. Ik denk over de aanschaf van dit model 2000 t/m 2002. Hoe bevalt deze jeep? Zijn er punten waar ik op moet letten bij de aanschaf? Wat in jou algemeene indruk van deze jeep?

    Hoor graag van je.

  8. Beste Jeepforum leden, Ik wil een Grand Cherokee WJ (2001/2002) aanschaffen! Waar moet je nu echt op letten als je er een ga kopen? Is er een bouwjaar dat je beter/zeken niet kunt/moet kopen? Ik zie nogal wat verschillen in het aanbod. V8 of V6? Ik zoek een benziene waar ik dan G3 in laat bouwen. Wat is hier jullie ervaring in? Hoor graag van jullie, Groet, Hugo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...