Spring naar bijdragen

boudewijn

Forum member
  • Aantal bijdragen

    80
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door boudewijn

  1. @ Boudewijn: ik heb ook een tijdje met zo'n geluid rondgereden en werd er een beetje tureluurs van. :P

    Het bleek te gaan om de uitlaat die (na warmrijden) achter tegen het hitteschild aantrilt en af en toe tegen de as naar achter tikte. Nu zit de uitlaat/achterdemper weer goed vast en alles is opgelost. :D

    Hey thanks dat is zeker de moeite waard om eens na te kijken. Het weekend zal ik er wat aandacht aan besteden. Groet, B..

  2. wie weet hier raad over

    vandaag start ik de jeep en die rookt als een stoomboot en de rook ruikt verbrand

    weet er iemand wat hier fout is gegaan het blok draaid ook niet standvastig meer

    heb de jeep eventjes laten draaien maar het blijft roken de rook is een beetje blauw maar ook wit

    iemand een idee wat hier mis is gegaan :huh:

    Heb je ook olie in je luchtfiterhuis ?? Bij mij was het de PCV Valve. Heb deze vervangen en ook de leidingen en pijpjes. Tevens ook dat podje eh ik meen dat dat ding de EGR valve heet. Hij zit i.i.g. boven op het kleppendeksel links als je voor de auto staat. Ook daarvan de leidingen en pijpjes vervangen. Die zitten namelijk vaak helemaal dicht met smurrie. negens meer last van. Bovendien zijn dat de kosten niet. Motor liep ook meteen stuk rustiger. Spullen besteld bij rockauto.com. Top site!

    Succes

    B.

  3. thanks goeie tip, maar waar zit precies de cps en de tps? de stappenmoter heb ik al een keer schoongemaakt alleen niet de schacht , met welk spul kan ik het beste mee schoonmaken? zelf heb ik terpetine gebruikt om de stappenmotor schoon te maken.

    Check mijn How to maar eens. Dan weet je precies hoe het moet en waar die zit. Nadat ik die vervangen had was ik van de ellende af. Ik heb dezelfde auto en bouwjaar. Hier een link

    http://jeepforum.nl/showthread.php?t=13865

    Groet, B en succes

  4. Geen pingelen? Dat zou normaal zijn aangezien de 95 dan eerder wil ontbranden dan de bedoeling is..

    Ik bedoel maar, je merkt het vanzelf als ie ècht 98 wil hebben. :lol:

    denk dat er in Amerika geen 98 te koop is ??

    Of heb ik dat mis ?/

    zou dan toch moeten kunnen lijkt me..

    Of met een toevoeging mss??

    Noemen ze dat pingelen. Ja zou kunnen ik heb geen idee. Weer wat geleerd.

    Wat ik inderdaad ook niet begrijp is dat de dealer inderdaad 98 adviseerd terwijl dat in de USA niet kan. Lijkt me sterk dat ze er daar een toevoeging bij gooien. Wat ik wel weet is dat de motoren voor de europese markt onder ander eisen hier binnen komen. In amerika zijn ze veel strenger wat milieueisen betreft. Bij mercedes motoren knijpen ze de boel zodat ze aan die USA eisen voldoen. De auto verliest dan enorm veel vermogen. Dat was ook bij een 450 slc 5.0 het geval die ik in het verleden had. Zou dit wellicht kunnen?

    Groet, B.

  5. Hallo allemaal,

    Ik wil graag "smoke" zwarte achterloichten in mijn zwarte ZJ.

    Staan op Ebay van merk SONAR, daar zijn ze veel goedkoper dan hier maar heeeel veel verzendkosten:wacko:

    Heeft iemand ervaring met kopen in USA, is dat veilig?

    Weet iemand die dingen misschien binnen Europa te koop?

    Zeker veilig. Ik heb net 3 dagen geleden een CPS en een Sync sensor laten over komen . Echt te gek USD 90 ten op zichte van € 250,- Ik kreeg de spullen binnen drie dagen. En het mooiste van alles hij rijd weer.

    Vrgr, Boudewijn

  6. Tips? Niet echt. Zit idd op een beroerde plek. Vooral veel geduld hebben en doorzetten. Maak eerst tekeningetje van de welke bougiekabel waar aangesloten zit. Allemaal lostrekken en dan op de tast 2 schroefjes losdraaien en voila. Enne, als je de kap gaat vervangen, neem dan gelijk je rotor mee.... ;)

    Suc6.

    Precies zo heb ik dat ook gedaan. Al met al nog geen half uur mee bezig geweest. Lijkt heel veel werk maar valt reuze mee. Tekening is inderdaad een goed plan. Ik had meer moeite met het daadwerkelijk uitnemen van de kap. Beetje wurmen en dan lukt het. Bij mij was het zo dat de schroefjes die ik kreeg ander schroefdraad had. Ik heb daarvoor dus weer de oude gebruikt. Succes. B.

  7. Een vriend van me heeft ook een WJ. Nou dat is volgens mij nog erger. Hij heeft de een na de andere reparatie. Vooral stroom uitval heb ik hem al vaak over horen klagen. In de 1e week ging ook bij hem de stoelverwarming al stuk, en een week later moest die de brandstofpomp vervangen. Ook zijn aandrijving zingt harder dan gerard joling. Dat laatste komt nu aan de beurt als ik me niet vergis. Gaat hem € 2100,- kosten. Ik ben van mening dat de 5.9 inderdaad de beste is. Ik had de mijne nooit weg moeten doen. In het begin piekerde ik ook over een WJ. Ze kosten namelijk ook niet zo heel veel meer dan een goeie ZJ. Maar jah je moet toch geluk hebben met dit soort dingen. Ik zou hem in ieder geval breed uit testen, en zeker door een gerenomeerd garage bedrijf laten nakijken. Liefst dealer. Ik vind het wel echt hele mooie auto's.

    Groet, B

  8. Nou vandaag wezen kijken. Echt een harde tik. Zelf denk ik dat het de krukas is. Nou ja het was niet interessant.De auto bleek bij aankomst weer eens te mooi om waar te zijn. Lak en interieur perfect!!!! Nou wat je daar maar onder verstaat. Overal roest plekken rondom. Ze hadden gewoon een oude foto geplaatst. Ik bood € 250 maar dat wou die niet doen. Ik zei hallo voor € 950 koop je een goed rijdende. Nou ja het was het proberen waard. Bedankt maar weer. Groet, Boudewijn

  9. Ho, ho, ho, happy new year to all Jeepers,

    Het is wat die kou :bye1: ................... aan je achterste.

    Ben ook met m'n stoelverwarming bezig geweest maar zag geen draadje onder dat plastic "plakkertje" .

    Die stof waar dat plakkertje op zit, kan/mag je dat gewoon kapot snijden?

    Ik dacht dat die rasterstof het verwarmingselement was :)

    Juist dat dacht ik dus ook. Nou toch maar weer proberen dan. T....g net alles weer ingebouwd. Groety, B

  10. Boudewijn,

    Ik zit ook op dit plaatje te zoeken. Bij mij wil hij ook niet meer. Kan ook in de leuning een draad afgebroken zijn. Maar om het leer van de leuning te krijgen, ben je nog niet in 5 minuten klaar.

    De zekering voor de WJ is nummer C2 (20 A) en zit in het zekeringenkastje.

    Maar ik vrees bij jouw ook iets zoals bij mij... --> (= iets ergs...:bye1: )

    hahahaha wat is dit toch een leuk forum. Geeft me weer moed. Net zoiets als de AA ( Anonieme Alcoholisten ) we zitten er samen in of zo LOL! Net een mailtje gehad van Jeep-parts Valkenberg ..... toing wil alleen een set verkopen voor € 300,- Nou dan maar koud aan de kont! Groet, Boudewijn

    Groet, Boudewijn

  11. Man man man GVD zo begint mijn jaar. Ik begin zo langzamerhand toch wel een beetje de balen te krijgen van let wel "mijn jeep" Ik dacht lekker even stoelverwarming maken. Ik alles los halen en jawel DRAAD GEBROKEN. Yes dacht ik... alleen even vast solderen en klaar. Nou niet dus. Niks nada nakkes!!! Nog steeds kapot. Als ik het zo bekijk dan is het onherstelbaar beschadigd. Ik weet ook niet wat Jeep gedacht moet hebben bij het maken van dit systeem. Er gaan inderdaad twee zwarte draden die ieder in een soort plastic rondje gaan met een zeer dun geblokt geraamte. Heel klein!. Die rechter draad was dus gebroken en het plastic rubberen rondeje ziet er erg beschadigd uit. Half los.. Heeft iemand een idee wat ik nog eens zou kunnen proberen? En waar zit de zekering van het geval. Is dit de zekering van "body control" Als het niet lukt dan ben ik in staat om de hele stoel maar te vervangen :bye1:

    Groetjes Boudewijn

  12. Hoi Boudewijn,je hebt wel de goede instelling.Je niet klein laten krijgen door een paar remmetjes.Laat eens van je horen hoe het is afgelopen, weet ik ook of ik binnenkort trillings vrij door het leven kan.Succes Rob

    Jah das goed. Ik ga donderdag sleutelen en kijk dan wat het is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het mijn remtangen zijn. In dat geval ga ik de klauwen reviseren. Is ook goed te doen volgens mij. B&S Tiel is alleen ps vrijdag weer los. Word dus na het weekend. Let you know..... Groet, B

  13. Mijn ervaring is voor schijven krom trillen in het stuur en pedaal, en als de achteschijven krom zijn trilt de auto meer onder je kont en in het pedaal.

    het beste is dan om de schijf indien mogelijk af te laten draaien, is het goedkoopste en de schiven zijn dan al helemaal "verhard"

    Ok ik zal dit eens proberen. Maar ik denk dat ik gewoon nieuwe er onder knal omdat die ook niet zo heel veel meer kosten. Lang leven autopartsonline.nl

    Thanks, B

×
×
  • Nieuwe aanmaken...