Jump to content

pierewaai

Forum member
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. pierewaai

  Ik verkoop het niet

  Ik zat er aan te denken om de bumper in de bed liner te spuiten. Mvg.
 2. Goedemorgen, Als ik op google afbeeldingen kijk, heb je in een WJ niet zo'n dashboard overhang, dus dan zou je (als ik het inschat) de radio zonder de universele kit in kunnen bouwen. Maar wellicht is het een idee om je te laten voorlichten door Navishop. Ik ben echt heel tevreden over de radio en het advies en inbouw door Navishop. Navigatie, spotify, DAB+, WhatsApp en SMS berichten, blue tootth audio en meer. En in combinatie met de originele versterker en speaker een top geluid.
 3. Goedenavond, Het is geen inklap-scherm. Het scherm is 2DIN, maar de radio 1DIN. De radio's voorkant zit gelijk aan je dashboard en het scherm steekt dus iets uit. Normaal zit het scherm direct op de radio met beugels. Echter dat past niet in een ZJ. Dus vandaar was er een aparte universele kit nodig. Echter die kit moest aangepast worden om het scherm onder de overhang van het dashboard te laten passen. Mocht je meer willen weten kan ik nog wat foto maken. Gat
 4. Wij hadden een 1 DIN JVC radio in de ZJ, op zich een aardige oplossing, maar in onze andere auto's hebben wij Pioneer met apple CarPlay en dan ben je verwend. Toen op zoek gegaan naar een oplossing voor de ZJ. Onze wensen? Pioneer en Apple CarPlay. Toen 2 oplossingen gevonden de Pioneer SPH-EVO62DAB of de Pioneer SPH-10BT. Voordeel van de SPH-10BT, het is 1 DIN, nadeel je telefoon is je touchscreen en alleen mijn telefoon past erin. Dus gekozen voor de SPH-EVO62DAB. Een 1 DIN radio met een 6,8" touchscreen wat los voor de radio gemonteerd zit. Oude radio eruit en de nieuwe passen. Daar liepen we tegen een probleem aan. De overhang van het dashboard en dat de radio in het midden van het scherm zit. Toen hebben we de beugel waar het scherm aan vast zit aangepast en ingekort, zodat de radio nagenoeg aan de bovenzijde van het scherm komt. Dat was de oplossing. Het monteren werd wel even nadenken. Het scherm schroef je van boven af vast aan de radio, maar daar heb je de overhang van het dahsboard. Maar met wat creatief demonteren (zie foto 1) en een handige audio-monteur is het gelukt. Het resultaat is top. Toen nog even een beugeltje gemaakt en gespoten voor de telefoonhouder (universeel i.v.m. 2 verschillende telefoons) en vast gezet onder de "houten" afwerking van het dashboard. Met dank aan navishop.nl voor het advies, het leveren van de radio, toebehoren en de creatieve en kundige monteur hebben wij een 6,8" touchscreen radio in de ZJ zonder het dashboard te moeten aanpassen. De radio zit iets voor de ventilatieroosters, maar is geen belemmering. Geluid is top en google maps, spotify, carkit, DAB+, iPod in de ZJ. 🙂
 5. pierewaai

  Ik verkoop het niet

  Ik heb geen connectie met de leverancier, maar wij zochten een lier-bumper voor onze ZJ. Via google kwam ik bij Rock Army in Spanje uit. Ik heb een ZJ front bumper, inclusief sleepogen, ongespoten (was hun advies i.v.m. transport) voor € 550 incl BTW en verzenden. Top gemaakt, maar ze verkopen meer. BTW herniaatje. https://www.rockarmy.es/en/manufacture/rockarmy Communicatie in het Engels. Levertijd 5 dagen inclusief een weekend. Ik ben blij. 🙂 Plaat die er voor ligt is als bescherming aan de onderkant.
 6. pierewaai

  Na aankoop voorstellen

  Het is alweer even geleden, maar de 1993 XJ welke wij gekocht hadden is niet door gegaan. Wij hebben het geaccepteerd en zijn verder gaan zoeken, wij hadden ons namelijk ingeschreven voor de European Jeepers Jamboree. Dat wilden wij niet missen. Wij zijn verder gaan zoeken naar een XJ, maar konden niet slagen. Dus een week of 8 geleden hebben wij een Grand Cherokee ZJ gekocht. Deze was al verhoogd met veren, schokbrekers en control arms. En er zaten dikke MUD banden onder. Wij hebben de auto zo meegenomen wetende dat er wat werk aan zat. Prijs was daar naar. Ondertussen GoodYear All Terrain er onder laten zetten en een grote beurt. MUDs waren ons te gortig om mee naar Frankrijk te rijden. Daarnaast de accu, startmotor, stuurbekrachtingspomp, kleppendekselpakkingen vernieuwd. Airco gevuld en cruise control gerepareerd. Toen de daktent erop en naar Douzy gereden. Top weekend. Top georganiseerd! Jeep heeft het goed gedaan en de bagger tot op de daktent. 🙂 Vandaag de auto onder, boven en binnen gewassen. Was nodig zoals jullie kunnen zien. Maar staat er nu weer fris en schoon bij.
 7. Goedenavond, Heb je de velgen nog? Mvg Pierewaai
 8. pierewaai

  Na aankoop voorstellen

  Al een paar weken lid van het forum, maar vandaag toch maar eens voorstellen. Wij zijn al aardig wat jaren Amerikaanse auto-gek en rijden dus al jaren een of meerdere amerikanen. En vandaag hebben we een zwarte 1993 XJ gekocht. Echter levering laat nog even op zich wachten. Er moet nog het een en ander aan gebeuren. APK, beurt, wat laswerk, liftkit en nieuwe velgen en banden. 🙂 Wanneer we de Jeep hebben, volgen de foto's.
×