Spring naar bijdragen

pierewaai

Forum member
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door pierewaai geplaatst

  1. Wegens omstandigheden te koop onze 1996 Grand Cherokee 5,2 V8. APK tot 07-09-2021. WIj hadden deze auto gekocht en daarna een hoop laten aanpassen en gekocht voor een vakantie naar IJsland. Door Corona en andere omstandigheden verkopen wij nu de auto met alle aanpassingen en accessoires. Sommige accessoires zijn nog niet gemonteerd. Wij hebben er ook een paar berichten op dit forum aan geweid. Wij zijn er mee naar zuid Frankrijk en de Franse Ardennen gereden. Geen centje pijn. Wat is er tot nu toe aangepast en gemonteerd. - 2018 Zwaardere remklauwen voor. - 2020 Stuurkogels voor de APK - 2019 High volume waterpomp - 2017 Versterkte kruizen op de aandrijfas - 2020 Dakrek van Frontrunner geplaatst. - 2020 Achterbumper met wieldrager van Janpol4x4. - 2020 Led achteruitrijlamp - 2020 Kentekenplaatverlichting - 2019 4 nieuwe schokbrekers - 2019 nieuwe controll arm rubbers - 2019 nieuwe startmotor - 2019 nieuwe accu - 2020 externe druppellader - 2019 6,8 touch screen Pioneer SPH-EVO62DAB radio DAB+ - 2019 4 nieuwe banden Wrangler AT, slechts 5000 km oud 32" - 2020 Trap op reservewiel - 2020 2 nieuwe dorpels, inclusief behandelen en spuiten. - 2020 keerring motor en bak vervangen. - 2017 4" lift kit. Wat zit er nog los bij en had nog gemonteerd moeten worden? - Rockarmy voorbumper met skid plate en liersteun. Ongeverfd - 12000lbs Escape lier met touw, nog nieuw in doos. - 2 liter raptor primer en bed liner verf zwart voor de voorbumper. - Fender flares, 2e hands gekocht zonder schroeven - Snorkel, nieuw in doos - LED lamp voor op voorkant dakrek, nieuw in doos. - 4 MUD banden op 16" stalen velgen 32" banden. De hier boven genoemde accessoires alleen, hebben ons € 5273 zonder montage gekost. De arbeid en onderdelen voor 2 x APK tellen wij niet mee. Wat mankeert er aan? Blanke lak laat los en is er vooral op het dak vanaf. Hier en daar wat krassen. De airco en de stoelverwarming werken niet. Het dakrek is bewust breder dan de auto i.v.m. de daktent en de luifel. Het is mogelijk om de daktent en de luifel erbij te kopen. Wij verkopen geen onderdelen of accessoires los. Wij vragen voor de auto met alle accessoires (zonder daktent en luifel) € 7000,- Voor de daktent en de luifel, die samen bijna €1600 hebben gekost vragen wij € 800,- aan degene die auto koopt. Uiteraard als hij / zij dee bij de auto wil kopen. Als de auto zonder luifel en daktent wordt verkocht zullen wij deze apart op marktplaats zetten. De tent en luifel worden niet verkocht voordat de auto verkocht is. Nog vragen? Dan horen wij het graag.
  2. Opgehaald, kan een slotje op.
  3. Thnx, kentekenplaatverlichting klopt, moet ook nog. Op de houder van het kenteken zit het voorbereid.
  4. Gratis achterbumper 1996 ZJ. Af te halen in Apeldoorn, kleur "paars / grijs" (Dark Rosewood Pearl Coat), inclusief binnen spatlappen, stalen binnenframe en kunststof beschermstrip. Wel hier en daar wat krassen. Maar dan zonder blubber. 🙂
  5. Of de sleepogen sterk zijn moet ik door ervaring gaan leren denk ik. 🙂 Maar bedankt voor t compliment.
  6. Vandaag de achterbumper erop. 🙂 Maar ook de Smittybilt aan moeten passen. Metaal op aluminium dakrail knelde niet genoeg af en het dakrek kon verschuiven....... Doordat iemand bij de garage met het dakrek een garagedeur raakte ontdekte wij dat. Gelukkig niet met de daktent erop... Maar dik rubber ertussen en nu zo vast als een huis. Alleen de kentekenplaatverlichting er op maken en de bouten zwart maken. Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden. Op naar de voorbumper.
  7. Wij hebben de daktent eerst op de originele dragers gehad. Het plastic uiteinde zit teveel speling op met als gevolg dat het redelijk doorhing. Wij hebben het rek op de Smittybilt, en op het rek komt de daktent. Het is veel steviger dan origineel. Echter alleen de Smittybilt heb je niet genoeg aan.
  8. Wij hebben aardig wat spullen voor onze ZJ gekocht bij janpol4x4.pl Wij vonden het goede prijzen en de verzendkosten vielen ook mee. Uiteindelijk hebben wij aardig wat bespaard. Alleen de site is in het Pools, maar met google translatie kom je een heel eind. Daarnaast bellen, appen of mailen kan in het Engels. Levering was bij ons binnen 3 dagen na betaling.
  9. Vorig jaar zijn we met de ZJ naar de Jeepers Jamboree geweest. Daktent erop en gaan. De daktent zat vast op de originele dakdragers. Maar dat beviel ons niet. Erop en eraf was veel werk en wij wilden meer op het dak. Wij zouden dit jaar naar IJsland en wilde dus een fatsoenlijk dakrek. Voor een ZJ bleek dat een zoektocht, Uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Via Ebay de "Smittybilt DS5-6" besteld, dat zijn 6 beugels die op de originele rail van een ZJ passen. Toen de hulp van Pascal van 4x4 St Annaland ingeschakeld. Op zijn advies hebben wij een Frontrunner Slimline II gekocht, in de afmeting 146x216. Het rek is wat breder dan de daklijn, maar naast de daktent moet er ook een 270-luifel aan. Gezien dat de tent 125 breed is zouden we met een rek van 125 te weinig ruimte hebben voor de luifel. Wij hebben gelijk de snelsluitingen voor een daktent gekocht, dus erop en eraf is een echt 2 minuten werk. Eerst wilden wij ook het reservewiel op het dakrek, maar dan moet het rek een stuk langer worden. Vandaar dat wij gekozen hebben voor een achterbumper met wieldrager. Ik had al eens 4x4Escape in Tsjechië gevonden. Zij verkopen zo'n bumper, maar die was in een jaar tijd 40% duurder geworden. Maar google is geduldig, dus uitgekomen bij JanPol4x4 in Polen. Die hadden dezelfde bumper voor een betere prijs. Bumper, wieldrager, kentekenplaathouder en sleepogen inclusief verzenden en BTW voor €813,- De bumper had een productietijd van 4 weken, maar eenmaal klaar was deze in 3 dagen geleverd na betaling. Maar zij verkopen nog veel meer en wij hebben gelijk een lier, led-lampen, RAPTOR primer en RAPTOR bedliner gekocht. De bestelling was ook in 3 dagen geleverd. Zij rekenden €69 verzenden voor deze bestelling. Wij hebben het privé aangeschaft, maar zakelijk is nog interessanter, want in Polen is de BTW 23%. De site is helaas in het Pools, maar met google translatie kom je een heel eind. Daarnaast bellen, appen of mailen kan in het Engels en hebben ze mij van goed advies gediend en er een mooie aanbieding van gemaakt. Al met al was het een beste investering in de ZJ, maar uiteindelijk hebben we wat we wilden en hebben we aardig wat geld bespaard. Het wordt een internationale ZJ. Een voorbumper uit Spanje, een achterbumper en diversen uit Polen en een dakrek uit Duitsland. Bumpers komen er binnenkort op, dan zal ik wel weer wat foto maken. 🙂 Nu weer sparen om de ZJ mat antraciet te laten spuiten, want de blanke lak begint er echt serieus vanaf te "vallen"........ Als iemand nog een voordelige spuiter weet dan graag. Volgend jaar wel met de ZJ naar IJsland!
  10. Geen bijdrage aan je probleem, maar wat een lekker geluid als je aan de achterkant staat te filmen. 🙂
  11. Ik zat er aan te denken om de bumper in de bed liner te spuiten. Mvg.
  12. Goedemorgen, Als ik op google afbeeldingen kijk, heb je in een WJ niet zo'n dashboard overhang, dus dan zou je (als ik het inschat) de radio zonder de universele kit in kunnen bouwen. Maar wellicht is het een idee om je te laten voorlichten door Navishop. Ik ben echt heel tevreden over de radio en het advies en inbouw door Navishop. Navigatie, spotify, DAB+, WhatsApp en SMS berichten, blue tootth audio en meer. En in combinatie met de originele versterker en speaker een top geluid.
  13. Goedenavond, Het is geen inklap-scherm. Het scherm is 2DIN, maar de radio 1DIN. De radio's voorkant zit gelijk aan je dashboard en het scherm steekt dus iets uit. Normaal zit het scherm direct op de radio met beugels. Echter dat past niet in een ZJ. Dus vandaar was er een aparte universele kit nodig. Echter die kit moest aangepast worden om het scherm onder de overhang van het dashboard te laten passen. Mocht je meer willen weten kan ik nog wat foto maken. Gat
  14. Wij hadden een 1 DIN JVC radio in de ZJ, op zich een aardige oplossing, maar in onze andere auto's hebben wij Pioneer met apple CarPlay en dan ben je verwend. Toen op zoek gegaan naar een oplossing voor de ZJ. Onze wensen? Pioneer en Apple CarPlay. Toen 2 oplossingen gevonden de Pioneer SPH-EVO62DAB of de Pioneer SPH-10BT. Voordeel van de SPH-10BT, het is 1 DIN, nadeel je telefoon is je touchscreen en alleen mijn telefoon past erin. Dus gekozen voor de SPH-EVO62DAB. Een 1 DIN radio met een 6,8" touchscreen wat los voor de radio gemonteerd zit. Oude radio eruit en de nieuwe passen. Daar liepen we tegen een probleem aan. De overhang van het dashboard en dat de radio in het midden van het scherm zit. Toen hebben we de beugel waar het scherm aan vast zit aangepast en ingekort, zodat de radio nagenoeg aan de bovenzijde van het scherm komt. Dat was de oplossing. Het monteren werd wel even nadenken. Het scherm schroef je van boven af vast aan de radio, maar daar heb je de overhang van het dahsboard. Maar met wat creatief demonteren (zie foto 1) en een handige audio-monteur is het gelukt. Het resultaat is top. Toen nog even een beugeltje gemaakt en gespoten voor de telefoonhouder (universeel i.v.m. 2 verschillende telefoons) en vast gezet onder de "houten" afwerking van het dashboard. Met dank aan navishop.nl voor het advies, het leveren van de radio, toebehoren en de creatieve en kundige monteur hebben wij een 6,8" touchscreen radio in de ZJ zonder het dashboard te moeten aanpassen. De radio zit iets voor de ventilatieroosters, maar is geen belemmering. Geluid is top en google maps, spotify, carkit, DAB+, iPod in de ZJ. 🙂
  15. Ik heb geen connectie met de leverancier, maar wij zochten een lier-bumper voor onze ZJ. Via google kwam ik bij Rock Army in Spanje uit. Ik heb een ZJ front bumper, inclusief sleepogen, ongespoten (was hun advies i.v.m. transport) voor € 550 incl BTW en verzenden. Top gemaakt, maar ze verkopen meer. BTW herniaatje. https://www.rockarmy.es/en/manufacture/rockarmy Communicatie in het Engels. Levertijd 5 dagen inclusief een weekend. Ik ben blij. 🙂 Plaat die er voor ligt is als bescherming aan de onderkant.
  16. Het is alweer even geleden, maar de 1993 XJ welke wij gekocht hadden is niet door gegaan. Wij hebben het geaccepteerd en zijn verder gaan zoeken, wij hadden ons namelijk ingeschreven voor de European Jeepers Jamboree. Dat wilden wij niet missen. Wij zijn verder gaan zoeken naar een XJ, maar konden niet slagen. Dus een week of 8 geleden hebben wij een Grand Cherokee ZJ gekocht. Deze was al verhoogd met veren, schokbrekers en control arms. En er zaten dikke MUD banden onder. Wij hebben de auto zo meegenomen wetende dat er wat werk aan zat. Prijs was daar naar. Ondertussen GoodYear All Terrain er onder laten zetten en een grote beurt. MUDs waren ons te gortig om mee naar Frankrijk te rijden. Daarnaast de accu, startmotor, stuurbekrachtingspomp, kleppendekselpakkingen vernieuwd. Airco gevuld en cruise control gerepareerd. Toen de daktent erop en naar Douzy gereden. Top weekend. Top georganiseerd! Jeep heeft het goed gedaan en de bagger tot op de daktent. 🙂 Vandaag de auto onder, boven en binnen gewassen. Was nodig zoals jullie kunnen zien. Maar staat er nu weer fris en schoon bij.
  17. Goedenavond, Heb je de velgen nog? Mvg Pierewaai
  18. Al een paar weken lid van het forum, maar vandaag toch maar eens voorstellen. Wij zijn al aardig wat jaren Amerikaanse auto-gek en rijden dus al jaren een of meerdere amerikanen. En vandaag hebben we een zwarte 1993 XJ gekocht. Echter levering laat nog even op zich wachten. Er moet nog het een en ander aan gebeuren. APK, beurt, wat laswerk, liftkit en nieuwe velgen en banden. 🙂 Wanneer we de Jeep hebben, volgen de foto's.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...