Spring naar bijdragen

Rainking

Forum member
  • Aantal bijdragen

    125
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Rainking geplaatst

  1. Nou nog maar eens verlagen dan.
  2. Ik verlaag de prijs naar
  3. Te Koop Jeep CJ5 1979 Ongeveer 108000 mijl Kleur : Oranje Motor : lijn 4,2 Ltr. 6 cilinder
  4. Ik zag dat mijn Cj5 afgelopen winter flink is gaan roesten aan de onderkant. Ik hoor en lees verschillende berichten over Hammerite. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat is aan te raden om eraan te doen.
  5. Hoi Karel Ik krijg de schroef van de kabel wel los maar de binnenkabel blijft vast aan de transmissie zitten.
  6. Ik heb de kabel proberen los te maken maar bij de transmissie is het schroefdraad weg en wil hij niet goed meer aansluiten wat ik denk dat het probleem is. Ik heb nu een nieuwe kabel besteld. Maar als ik hem bij de transmissie losmaak blijft de kabel vastzitten. Is dit normaal of moet ik meer losdraaien om de kabel los te krijgen. Moet ik in de transmissie ook gelijk nog wat vervangen nu ik toch bezig ben? Graag advies. Gr. Jan
  7. De snelheidsmeter heeft sinds enkele dagen kuren. De naald slingert tussen de 20 en 60 kilometer als ik rij of ligt helemaal onderin.Soms doet hij ook weer normaal. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit te verhelpen of is de oplossing een nieuwe meter?
  8. Hoi Steven ben je met vakantie? Ik had je een mail gestuurd.
  9. Rainking

    cj5/7 delen

    Ik heb nog wel een RVS voorzetgril voor een Cj5/Cj7. Ook heb ik nog 2 bumperettes van RVS. En 2 rvs hoekbeschermers nieuw.
  10. Rainking

    General Grabber MT

    Ik ben op zoek naar een General Grabber MT band in de maat 33-12,5-15 met minimaal 10-12 mm profiel. Ik heb er maar 1 nodig. Gr. Jan
  11. Oke stuk van de motorsteun weggehaald en het wordt inderdaad iets makkelijker maar het blijft een beetje wrikken en schuiven tot hij past. Ik heb inmiddels de pan er weer onder. Tijdens de montage achter het klepje van de belhouse blijven haken en rats de nieuwe pakking bij de achterste keering afgeknapt. Toch de boel gemonteerd en het lekt nu nog harder dan voorheen. Bij B&S weer een nieuwe pakking besteld. Weer een van siliconen uit een stuk dat is toch wel een handig ding opzich om te monteren. Kan komende week dus weer aan de slag. Heb nog wel een tip! Voor ik de pan gemonteerd had heb ik de pakking op de pan vastgezet met vuilniszak sluitingetjes je weet wel die stripjes ijzer met plastic erom heen. Deze door de gaatjes en de oogjes totdat alles op de plek zit de stripjes er weer uit en de boel zit netjes op zijn plek.
  12. Oke ben ook erg benieuwd. Van mijn Jeep Cj5 doen de alarmalichten het nog wel maar als ik op de rem trap knipperen ze niet meer maar blijven ze ook branden. ik weet niet anders of hij doet dit al, dus ik dacht dat dat normaal was maar hoor graag wat hiervan de oorzaak is. Ik heb wel storing ind e meters oa oliedruk meter dit komt doordat het stuurslot aan vervanging toe is of is dat met die knipperlichten ook het probleem van het stuurslot.
  13. Oke dank je wel. Maar we kunnen toch ook gewoon een stuk motorsteun wegslijpen?
  14. Ik heb de Carterpan eronder weg om er een nieuwe pakking tussen te zetten maar nu krijg ik hem er niet meer onder. Het probleem is dat de motorsteun rechts in de weg zit. ik heb al geprobeerd om de oliepomp eraf te halen en dan past bij wel maar dan is er te weinig ruimte om de oliepomp terug te monteren. Dus als er iemand een oplossing heeft hoor ik het graag want ik kom er niet uit. bvd Jan
  15. Als de body scheef staat kan ik dat corrigeren dan? Maar achter staat hij wel goed. De stuur bekrachtiging zit er ook nog maar een half jaar op daarvoor had ik een versleten stuurhuis maar ging niet extreem zwaar. Maar ik heb geen idee wat een camber en caster is?
  16. Ik heb altijd zonder trackbar gereden. De bladveren waren versleten en doorgezakt en de vorige eigenaar had dit opgelost door de shakels te verlengen. Mijn jeep corrigeerde toen ook al niet met sturen. Vier maanden geleden heb ik nieuwe bladveren en schokdempers gemonteerd ook heb ik de shakels weer op normale lengte gemaakt. De Jeep is door de verenset met 2,5" verhoogd. Er zijn zowel voor als achter wiggen geplaatst. De auto rijd normaal en is niet zenuwachtig in het sturen. ik heb 33-12,5-15 banden onder mijn jeep.
  17. Mijn vooras zit scheef onder de Jeep. Hij steekt namelijk links 3 cm meer naar buiten dan rechts. Ik heb wel eens gehoord dat dit meer voorkomt. Hebben meer mensen dit euvel en weet ook iemand of ik dit corrigeren kan. Mijn Jeep komt namelijk ook na het sturen niet terug in rechtuitstand en ik denk dat dit mede de oorzaak is.
  18. Ik moet ook mijn achterste krukas keering vervangen. Ik heb voor het carter een nieuwe pakking besteld bij B&S in Tiel. Normaal bestaat de pakking vor het carter uit 2 stukken kurk en 2 keer een stuk van ruber. Dit is erg moeilijk lekdicht te krijgen. Ik heb nu een pakking uit een stuk besteld van siliconen en deze hoeft niet iedere keer vervangen te worden als je het carter er onderweg haalt. Is wel een stuk duurder maar was op aanraden van B&S dus zal wel goed zijn.
  19. Ik ben op zoek naar een voorste aandrijstang voor mijn Jeep Cj5 1979 met een 4,2 ltr. 6 cyl. motor. Die van mij heeft te veel speling en heb deze gedemonteerd. Dus als je er nog een hebt liggen die geen speling heeft en nog helemaal in goede staat is stuur mij ff een bericht b.v.d. Gr. Rainking
  20. Ik denk dat het uiteindelijk toch een nieuwe wordt want inkorten wil zeggen dat hij uitgeballanceerd moet worden en dat zijn allemaal dingen die mij niet gaan lukken. En laten doen zit je weer met een hoge prijs. Ik wil hem wel bij 4WD bestellen maar zie er 3 verschillenden staan en heb geen idee welke ik dan moet bestellen. Ik heb keuze uit 1. http://www.4wd.com/productdetails.aspx?jeep-sid=98&plID=0&partID=8346 2. http://www.4wd.com/productdetails.aspx?jeep-sid=98&plID=0&partID=8347 3. http://www.4wd.com/productdetails.aspx?jeep-sid=98&plID=0&partID=8348 weet misschien iemand welke ik moet hebben. Mijn Jeep cj5 is van 1979 en heeft een 4,2 ltr 6 cyl. Ze zijn zo rond de 200 dollar dus dacht zelf dat ze dan incl. verzenden omgeveer 250 euro zullen kosten. En voor dat geld heb ik dan het liefst een nieuwe.
  21. Dank je wel allemaal. Dat ze prijzig zijn ben ik onderhand achter. Ik had er vanmorgen nog even door een tractormonteur naar laten kijken en bevestigde inderdaad dat hij versleten is en vervangen moet. Hij gaf ook inderdaad aan dat als hij breekt je erg veel schade hebt. Ik heb hem vanmiddag dus gelijk gedemonteerd. Rijd nu een stuk rustiger zonder dat gebonk. Nu rustig opzoek naar een nieuwe of gebruikte aandrijfas.
  22. De aandrijfas heeft een punt waar hij in en uit kan schuiven naarmate de auto veert. Op dit punt zit de speling.
  23. Ik heb vandaag gemerkt dat mijn aandrijfas naar de voorwielen speling heeft. Volgens mij hoor ik hem ook als ik optrek en het gas loslaat. Het is een geluid van metaal wat op elkaar slaat. Nu is mijn vraag is dit te repareren of moet ik nu een nieuwe aandrijfas monteren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...