Spring naar bijdragen

jan 75

Forum member
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door jan 75 geplaatst

  1. mijn ZJ 5.2 V8 van 98 heeft/had een probleem. als hij koud is start hij gewoon netjes. (op benzine) laat ik hem stationair lopen, slaat hij na een minuut of 10 af. als ik hem dan een tijd laat staan kan ik hem gewoon weer starten. als ik dan een stukje rijd, en ik geef flink gas, begint hij in te houden en te ploffen in de uitlaat. dit gebeurd eerst bij de 5000 toeren, nog eens flink gas dan bij 4000 toeren, dan bij 3000, etc, tot hij gewoon afslaat en niet meer wil starten. nu ben ik net aan het zoeken geweest, en op aanraden van een vriend, die bij de ANWB werkt, het gezocht in de richting van de bobine/cranckshaft position sensor/camshaft position sensor. de auto was koud toen ik er aan begon, dus starten lopen. de draden die onder uit de bobine komen gevolgd, en ik kwam uit bij een relais die bij de computer ligt. hier zat een draad niet goed aan, deze ingespoten en goed op zijn plek gedrukt. net de auto 45 minuten laten lopen, en flink gas gegeven zonder problemen. het lijkt er dus op dat het probleem gevonden is. vanmiddag toch even de bobine kabel en bougies kabels vervangen. ik hoop dat iemand met een zelfde probleem hier iets aan heeft, je weet nooit, en het kost niets:thumbsup:
  2. het was dus de radiateur die zichzelf opgeblazen heeft. deze was niet goeg gefabriceerd, zodat er een soort verstopping was. in de eerste instantie ging de dop kapot, waardoor het teveel aan druk weg kon. nadat ik er een nieuwe dop opgezet had, resulteerde dit in overdruk waardoor de radiateur het begaf. ik rijd nu alweer 4 maanden met mijn nieuwe radiateur die de fabriek kostenloos heeft geleverd. geen probleem meer gehad
  3. ik snap er nu helemaal niets meer van. eergisteren heeft hij de hele dag gelekt, gewoon op de parkeerplaats. naar huis gereden, een uur, thuis de auto stil gezet en er onder gelegen om nu te kijken wat het was. mijn conclusie, radiateur lek, aan de linkerkant, terwijl hij eerst altijd aan de rechterkant lekte. (nieuwe dop werkt dus) opnieuw gevult, en gisteren weer naar Amsterdam. de hele dag niet gelekt, zelfs het waarschuwingssignaal bleef uit. nu, vanmorgen, weer een hele plas koelwater onder mijn auto. weer eronder, bumper eraf gehaald om het beter te zien, en mijn radiateur is echt lek. de koppelingen zijn allemaal mooi droog, hij lekt op de aansluiting alu/kunstof. de leverancier gebeld(radiateur was nog geen 6 maanden oud), en deze gaat mij nu een nieuwe toesturen, en daarna de oude terug naar de fabriek waar ze hem gaan testen. hoe kan hij nu af en toe lekken?, terwijl hij echt lek is. kan niet zo zijn dat er geen water in gezeten heeft, ik rij elke dag een uur heen en weer zonder dat hij warm loopt, of over zijn gewone temp heen komt. ik snap ook niet waarom er totaal geen druk opgebouwd word. als hij warm is kan ik gewoon de dop eraf draaien zonder dat er water uit spuit. nu maar hopen dat het echt de radiateur is:whistle:
  4. ik heb een nieuwe radiator dop erop gezet, en tot nu heeft hij nog niet gelekt. ik ben benieuwd:rolleyes:
  5. de ellende is dattie het alleen eruit gooit alstie al even stilstaat, zeg een minuut of drie, en dan ook nog eens als ik geen tijd heb om er uitgebreid naar te kijken. ik heb al een keer of vier thuis een kwartier bij de auto gestaan om de eerste druppels waar te nemen. ik zal de radiatordop eens vervangen, het zijn de kleine dingen die het soms doen:unsure:
  6. @rick1973 ik dacht ook dat het zoiets was dat overloopslangetje heb ik nu dichtgebonden, maar het maakt niets uit. ik doe er ook maar een klein beetje water in zodat het lampje net uitgaat. gaat een paar dagen goed, soms zelfs een paar weken, maar dan lekt hij weer. als ik hem tot het streepje vul, is het ook meteen raak. @Ramstein de verdamper is het volgens mij ook niet. ik kan niet zien waar hij dan zou moeten lekken, en hij zit ook verder naar voren dan de plaats waar het lekt. de verdamper zou dan ook snel bevriezen, helemaal met de temps wat we een paar weken geleden hadden. maar toen was er weer even niks aan de hand.
  7. de verdamper is een goeie, ik zal morgen eens kijken, het sist daar in de buurt wel een beetje. er komt geen water naar binnen. ik zie het namelijk altijd op straat liggen, mooi helder groen:whistle: het gekke is dat ik vandaag weer bijgevuld heb, en nu heeft hij vandaag niet gelekt. schiet mij maar af, maar:unsure:
  8. ik heb al verschillende keren eronder gelegen, maar ik zie niks. ja, heet water in je ogen:huh:
  9. nee, dat weet ik al, was het maar zo simpel. het is echt het koelwater. ik dacht eerst dat het vaatje lek was, maar dan zou hij continu water verliezen. nu gooit hij het vaatje beetje bij beetje leeg. als het vaatje leeg is stopt hij ermee, dus het moet te maken hebben met de overdruk/overloop. ik kan alleen niet zien waar het water uitkomt. het is zo druk daar, ik heb ondertussen alle overloop leidingjes al nagelopen en met tyrips opnieuw op het vaatje en radiator vastgemaakt. maakt allemaal niets uit. dat domme ***lampje en piepje is zo irritant, anders was het geen probleem.
  10. mijn ZJ V8 verliest koelwater. het gebeurd alleen als hij warm is, en ik de motor afgezet heb. ik kan niet zien waar hij lekt, maar het water ligt altijd rechts thv de radiator. ik heb al een nieuwe radiator geplaatst, en er is daarvoor een nieuwe waterpomp op gekomen. ik heb het overloop slangetje dichtgebonden gehad, maar dat helpt niets. de motor loopt ook niet warm, er blijft voldoende water in de radiator. kan het zijn dat hij niet goed ontlucht is of zo. het gekke is dat het niet altijd is. soms gaat het een week goed, en dan is het weer zo ver dat hij het vaatje weer helemaal leeg gooit. ik weet het niet meer, wie kan me helpen? alvast bedankt, Jan
  11. misschien zit je vacuum slangetje los. dat is het blauwe slangetje op de foto.
  12. dank u, ik heb inmiddels een andere as gescoord. ik kan dan op mijn gemak eens kijken wat er precies mis is. ik heb inmiddels een werplaats handboek gedownload, dus komt goed.
  13. hallo, mijn gc van 98 heeft serieus speling op de ingaande as van de voordiff. het word nu zelfs zo erg dat er olie langs de keerring komt. als ik een tijdje gereden hebt hoor ik een geratel, het is alleen te zacht om er zeker van te zijn dat het daar van komt. is dit een beetje fatsoenlijk te verhelpen, of heb je hier speciaal gereedschap voor nodig zodat de garage dit moet doen? alvast bedankt, groet Jan
  14. ook gisteren geweest, was erug leuk met een hoop water en modder.
  15. er zit zo'n plat kastje aan de binnen/onderkant van het dashbord geplakt. volgens mij komt het geluid daaruit. is dat de abs computer? als dat ding tikt, en ik rem, ga ik slingerend over de weg. , bij de apk vorige keer, werd hij met dit probleem gewoon goed gekeurd:huh: nou ja, nog een paar daagjes en dan kan ik m'n zj ophalen:yes:
  16. jan 75

    Gebruik Forum

    kijk, we komen er wel. ik heb inderdaad altijd dat linkje gebruikt op de JCN site. bedankt jongens, werkt een stuk beter zo.
  17. jan 75

    Gebruik Forum

    ik krijg dit scherm als popup. dus ik heb geen adresbalk zoals een gewoone site. maar ik snap em. is effe wennen, maar geen probleem. bedankt
  18. ik heb wel een beetje ervaring met een vm diesel. 2.4 td van alfa. fantastische blokken met genoeg vermogen warmrijden is met elk blok noodzaak. je gaat zelf ook niet zodra je wakker word een sprintje trekken. . op het alfa forum een topic over hoge km standen. de vm diesel ging met gemak naar de 400000.
  19. jan 75

    Even Voorstellen..

    hallo, mijn naam is Jan, en ik heb nu anderhalf jaar een cherokee 4.0 ho uit 1991. ik ben al een jaar lid van de JCN en al verschillende keren meegeweest het terrein in. ik gebruik mijn cherokee als bedrijfsauto en rij bijna 1000 km per week (op gas) . ik doe het meeste onderhoud zelf, en probeer nu het probleem met m'n remmen op te lossen. mijn wagenpark bestaat uit mijn cherokee, een peugeot 106 (mijn vrouw) en een alfa romeo guilia van 1971(project) is wel gezellig hier dus ik zal hier wel de nodige tijd gaan vertoeven.
  20. jan 75

    Gebruik Forum

    normaal zit er een button in je scherm linksbovenin waar je de vorige pagina mee op kunt vragen. op dit forum heb ik dat niet. heb je hier een andere manier om dat te doen?
  21. ik heb een cherokee van 1991 4.0 ho als ik erm zit mijn pedaal soms hoog en voelt mijn rempedaal trillend aan. ik hoor ook een tikken in de zekeringskast. vooral als het nat is of als ik door water heb gereden, dient het probleem zich aan. ook blokkeren de achterwielen met nat weer. is een beetje vervelend als je hard moet remmen. ga ik een beetje dwars over de snelweg. is dit de hrc of is het een probleem met de abs. hij heeft al een recal gehad in 1996. wie het weet mag het zeggen,
  22. jan 75

    Gebruik Forum

    ik zit me een beetje op te naaien over het feit dat ik niet de vorige pagina terug kan klikken. als ik een zoekactie uitvoer, en ik heb het verkeerde topic, moet ik weer de zelfde zoekactie doen. zie ik wat over het hoofd ???
  23. jan 75

    Recall

    ehh, dc, wat is dat??
  24. jan 75

    Recall

    dus mijn 1991 cherokee met 327000 op de klok zou ook in aanmerking moeten komen voor die levenslange garantie.? hij remt soms echt klote. trekt dan naar 1 kant, of remt heel schokkerig, zelfs blokkerend. vooral als het nat weer is. ik zal toch eens bij de dealer informeren hoe dat zit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...