Spring naar bijdragen

CoolLion

Forum member
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door CoolLion

  1. Waar moeten we aan denken bij een project?

    Ik was hem helemaal aan het opknappen. Roest plekjes weg gewerkt

    Tierod / fusee gedaan.

    Waterpomp / Radiator gedaan.

    Uitlaat gedaan.

    Groot deel van de bedrading gedaan.

    Helaas heb ik geen garage waardoor er 4 keer is ingebroken. De laatste twee keer is met veel geweld alles opengemaakt (dashboard etc) waarbij alle audio er uit is gejat. Nieuwe voordeurramen (De tweede ruit was ingeslagen terwijl de noodruit in de eerste nog niet eens vervangen was). De schade heb ik inmiddels hersteld, bedrading weer hersteld. Het plastic van het dashboard en de deuren moet nog terug geplaatst.

    De lol is er door die toestanden uit en de vriendin vind dat het genoeg is geweest.

    Hij mag nu voor €2000 weg.

  2. Als niet alle 8 pootjes even goed mee doen gaat een Motor schudden, hij is dan niet in balans. Dat is duidelijk.

    Dat er niet genoeg compressie is is duidelijk. Weet je of je koelvloeistof verdwijnt? Indien je koelvloeistof verdwijnt heb je waarschijnlijk een lekke koppakking. De cilinder waar het lek zit doet dan niet mee als de bougie nat is van de koelvloeistof. Als je motor dan warm genoeg is pakt die cilinder soms weer wel op. Dan verdwijnt het schudden. Dit lijkt dus op wat jij beschrijft.

    Laadstroom is een ander probleem en heeft hier normaal niets mee te maken. Vaak is de massa van de accu kabel naar het chassis verrot. Hij maakt dan nog net massa dus hij rijdt dan nog wel.

  3. goede morgen allemaal

    Ik heb spijt van mijn uitlatingen op het onderwerp malafide handelaren, ik had dat niet zo moeten schrijven maar het is al weer zo, dus bij deze sorry, het hoort niet op het forum thuis en was weinig contructief.

    Maar nu komen er wel allemaal namen voorbij waar we wel heen moeten en waar niet.

    Wat mijn vraag nu is, hoe kan het het toch dat mensen beduiveld worden?

    We zijn er toch zelf bij, en laten het toch gebeuren.

    Ik refereer aan de opm. de meeste handelaren komen niet in de hemel omdat ze alleen maar gejokt hebben.

    Zelf ben ik ondernemer en hak ook wel eens met dit bijltje, maar heb na 15 jr wel zoveel geleerd, dat je van te voren afspraken moet maken over prijzen e.d.

    En als je dan een auto of iets anders hebt gekocht, altijd nog een laatse kontrole voor betaling.

    Je sluit dan namelijk veel problemen uit, want je hebt dan op dat moment zelf gezien of het goed was of niet.

    Want een jeep koop je zoals je hem ziet, er kan in week veel gebeuren.

    Verder zou ik meer op mede jeeper vertrouwen die ergen eens wat laten doen, dat er nu namen voorbij komen waar we niet heen moeten is wel een beetje jammer.

    We kopen allemaal wel eens een kat in de zak, wat zou het, want je bent er zelf bij als je wat koopt.

    Ik persoonlijk heb geen slechte ervaringen met handelaren, ze zijn vrij duidelijk en je kan altijd zien wat je koopt, maar meestal zijn de mensen zelf niet duidelijk, en werkt de begeerte voor de auto of ding zo sterk dat men niet meer instaat is tot normaal denken.

    Na een dag komen ze dan tot bezinning, en denken dan dit had niet mogen gebeuren.

    Dan komen de frustraties en dan is het mis, want je kan nooit iets normaal oplossen met de betreffende handelaar e.d.

    Conclusie laat niet leiden door begeerte maar denk normaal, dit zal meestal leiden tot goede aankopen waar je geen spijt van zal hebben.

    Nu naar Erm veel plezier allemaal

    met vr gr aitze hiemstra

    Hoi Aitze,

    Vaak heb je zelf niet genoeg verstand van een onderwerp en probeer je dat als koper op te vangen door voorzorgsmaatregelen te treffen.

    In mijn geval heb ik om een nieuwe APK gevraagd ( Dat zou betekenen dat alle controle punten in ieder geval goed zijn ). Daarnaast waren er een NAP en een keuringsrapport aanwezig.

    Alle service lampjes in dit geval waren uit. Na het ophalen van de auto reed ik er mee terug naar Rotterdam. Eerst was er niets loos, maar na zo'n 100 km gereden te hebben maakten de remmen rare geluiden.

    Ik ben toen naar een bevriende garage gegaan, alwaar bleek dat de remmen totaal versleten waren. Er was daar een keurmeester aanwezig die gewoon eens de APK punten na keek voor me en aangaf dat deze auto nooit en te nimmer door de APK had mogen komen. Daarnaast klopte de meegeleverde NAP en het meegeleverde keuringsrapport niet. Verder waren draadjes los gehaald of doorverbonden waardoor er geen meldingen kwamen.

    De handelaar in kwestie heeft bewust fraude gepleegd. Ik heb toen bij zowel justitie als bij de RDW geïnformeerd hoe nu te handelen.

    Het simpele antwoord, je hebt pech, als je een procedure wil gaat dat lang duren, bijvoorbeeld een fraude zaak duurt minimaal een jaar voordat justitie er aan toe komt. De RDW heeft een procedure die nog complexer is.

    Het komt er in het kort op neer, dat er wel procedures zijn om je recht te halen maar dat die vrij lang duren en dat de kosten voor je eigen rekening komen. Handelaren die op deze manier frauderen zijn moeilijk aan te pakken. De enige manier is ze publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Zelfs TV programma's die dit soort oplichters aan het publiek tonen hebben het moeilijk om de verkoper tot beter gedrag te krijgen.

    Ik vind een Jeep forum de juiste plek om informatie over goede en slechte handelaren te zoeken als ik een Jeep wil kopen vandaar dat ik een nieuw draadje had gestrat nu ik een andere Jeep wil gaan kopen.

  4. Is het mogelijk om op een fraaie manier een ipod in te bouwen (dock dan uiteraard)? Ik ken die sigarenaansluitingen en tape oplossingen wel, maar dat vind ik geen gezicht. Ik wil eigenlijk dat mijn ipod er netjes in komt te zitten, dus niet met snoeren overal langs mijn dashboard. Is er een mooie oplossing voor te koop of heeft iemand zelf al een mooie oplossing hiervoor?

    schip

    De belangrijkste vraag is; wat voor radio heb je. Voor de meeste merken is er een uitbreiding op de headunit te koop die netjes weg te bouwen is.

    Ik zelf had bijvoorbeeld voor dat mijn auto was leeggestolen een pioneer headunit (radio ) met een pioneer CB100 module voor de iPod

  5. Ik denk dat je toch bij jezelf te raden moet.

    Er is ook nog zoiets als ANWB.

    Eerst snel kopen en daarna janken werkt niet.

    Misschien wil deze meneer het wel oplossen.

    Anderzijds is het in 9 van de 10 gevallen zo, dat autohandelaren

    niet in hemel komen omdat ze niet gejokt hebben.

    En weet je wat dit noemen ze ook leergeld.

    suc6

    Black ik lees wat je schrijft, je gaat echter voorbij aan het feit dat er dus gewoon valse rapportjes bij auto's gegeven worden. Zelfs met de NAP wordt geknoeid.

    Ik heb contact gezocht met de betreffende instanties over de situatie maar de procedures waar je door moet om zo'n handelaar op zijn plek te krijgen kosten erg veel tijd. De politie geeft aan dat dit soort geknoei op zijn minst een half jaar duurt voordat er tijd voor is.

    Ik vind je antwoord dus eigelijk weinig behulpzaam daarnaast vind ik je opmerking over leergeld ook eigelijk erg naar. Er zijn gewoon een aantal knoeiers die iedereen in de Jeep wereld kent.

  6. Ik mis op deze site echt die lijst met handelaren die knoeien met Jeeps.

    Ik heb mijn Jeep gekocht bij Vincent L, ik heb m gekregen met een splinter nieuwe APK en totaal versleten remmen.

    Er zijn meerdere mensen die een slechte Jeep bij hem gekocht hebben en iedere nieuwe Jeep liefhebber loopt de kans op dit soort ellende. Mooie rapportjes en boekjes en daarna een hoop ellende.

    Ik wil een andere Jeep gaan kopen maar ben nu erg argwanend geworden waar ik hem wel of niet moet kopen.

  7. Ik krijg een auto van de zaak bij mijn nieuwe baan. Helaas moet ik dus nu scheiden van mijn ZJ.

    Heb geen idee wat reel is bij verkoop.

    1994 GC Limited V8 zwart import en kenteken 2000

    APK t/m juni 2007

    Net bij grote beurt 140.000 km:

    - Nieuwe radiator

    - Nieuwe waterpomp

    - Tierod vervangen

    - Fusees vervangen

    - Benzine filter

    - Oliefilter

    - Uitlaat

    - nieuwe bougies

    - nieuwe bougiekabels

    Pioneer Radio CD speler

    Pioneer 6 CD wisselaar

    Pioneer iPod control unit

    Voor standaard infinity speakers en tweeters op infinity gold versterker

    Achter grote pioneer speakers en Subwoofer op Rockford punch versterker

×
×
  • Nieuwe aanmaken...