Spring naar bijdragen

AMC 360 hoeveel pk?


MaCJ5
 Share

Recommended Posts

De AMC 360 leverde in '71 245 peekaa, in '72 was dat nog maar 175 peekaa. Dit kwam hoofdzakelijk door een andere carburateur. In '73 kwam er een 4BBL carb, op, waardoor het vermogen weer steeg: 195 peekaa!

Afhankelijk van het bouwjaar van je motor, zal je vermogen dus beslist toenemen. Maar hoeveel? Bovendien hoeft het vermogen niet meteen te steigen om een voordeel te boeken: soms is minder vermogen, dat geleidelijker vrijkomt, wel net zo prettig!

Ik zou alle gegevens van je motor eens opschrijven (motornummer, bouwjaar, type carburateur) en een mailtje naar Edelbrock doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, Het ligt er helemaal aan welke onderdelen zijn vervangen voor holley of edelbrock onderdelen, ik heb erg veel motoren gezien met edelbrock en holley kleppendeksels en luchtfilterdeksels, die leveren dus geen enkele PK's.

wat erg popi is in de VS is een zogenaamd performer package te kopen die meestal uit een nokkenas, een inlaatspruitstuk en een carb bestaat. ook de hoeveelheid PK's kunnen dan erg schelen, wat erg belangrijk is is dat alle onderdelen goed met elkaar "kunnen" een nieuwe nokkenas is onzin met de orginele carb en inlaatspruitstuk, zelfde geld voor dat verhaal met standaard uitlaatspruitstukken. om echt te kunnen bepalen wat de winst is met de mod (modified) onderdelen is het balangrijk te weten hoe erg gemod ze zijn (duratie en lift van de nokkenas, flow van de inlaat en capaciteit van de carb) om het simpel te zeggen kun je er geen enkele uitspraak over doen zonder gedetailleerde info. een 800 PK blok en een 125 PK blok kunnen visueel compleet identiek zijn. andere optie is om hem op de waterrem te zetten..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...