Spring naar bijdragen

reserve onderdelen


Recommended Posts

Even voor de duidelijkheid, het gaat niet om de lamp!!!!!!!!!! Het gaat om de kosten te drukken, de sport ervan, het toeval, de kennis/kunde uit te wisselen, je leert elkaar beter kennen, niet mee te doen aan giga-winsten van thssenhandel, enz.

Denk, denk en dan...........: Je hebt nauwelijks opslag nodig als je bedenkt dat een ieder van ons wel een of ander onderdeel heeft liggen wat reeds plaats inneemt. Op die manier heb je een groot magazijn als het moet.

Bedenk dat iedereen van ons wel eens onderdelen tegenkomt, koopt of gewoon gekochte niet kan, niet hoeft, of niet in zijn geheel gebruikt. Bedenk dat een ieder wel een of meerdere adresjes weet waar je goedkoper aan onderdelen komt (4x4 in Baarlo; bijv spiegelglas 25 euro ipv 90), bedenk dat een ieder wel een of andere reparatie heeft gezien/gedaan en dit weten/kunnen verder wil/kan geven, bedenk dat een gezamelijke grotere inkoop (bijv. van olie -in buitenland- veel goedkoper kan zijn), bedenk dat iedere handelaar gevoelig is voor korting als je 2, 3, 4 of meer van hetzelfde wil afnemen, enz. Op die manier zou je geld kunnen overhouden voor plezier (je Jeep) in tijden waar benzineprijzen, wegenbelasting, BTW steeds hoger wordt.

De kunst is enkel het organiseren. De contacten, de communicatie, dit forum is er reeds. huh.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

opzich heb je helemaal gelijk...

bij de Wranglers en Cherokee's gebeurt dit al redelijk via het forum,

probleem bij de Grand Cherokee is dat die pas van af 1993 op de markt is.

bij GC heb ik nog nooit gehoord dat iemand een sloper of schade auto heeft gekocht als donorauto. wat niet is kan nog komen.....

met het gezamelijk inkopen heb je wel een punt,

dit wordt een leuk topic...hoop ik

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even voor de duidelijkheid en iedereen die het vorige bericht leest over samen inkopen enz. Het gaat perse niet om commerciële doeleinden. Het gaat ook om het initiatief wat leuk kan zijn (voordeeltje is dan mooi mee genomen). Als voorbeeld ken ik iemand van een sportautoclub die dank zij het feit dat er enkele machinebankwerkers/gereedschapmakers bij zitten, onderdelen zoals lagers die niet meer in de handel zijn, zelf maken. Zo gaan ze ook naar de VS op onderdelenjacht voor de gehele club, enz.

Een lekkere sport toch!!!!!!

[mod]Twee topics samengevoegd[/mod]

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt perfect maar is in de praktijk niet haalbaar.

Voorbeeld

Je koopt een paar opzetramen voor eur 20 dus mazzel maar je hebt ze niet nodig

Je "gunt" ze iemand anders ook voor eur 20 die verkoopt ze weer voor eur 150

en dan ??? Je kunt wel je voordeel doen bij het verkrijgen van technische kennis

en er zijn medejeepers die je helpen met hun "gouden"handen en kennis.

Maar onderdelen samen sparen nee dat gaat nooit lukken. Dat blijft een individueel gebeuren.

Met zn allen weten we wel waar Abraham de mosterd vandaan haalt en kunnen daarom vaak goedkoper kopen. Dealers heb je ook nodig Niet iedereen kan sleutelen.Niet alle dealers zij exorbitant duur en hun marges vallen ook wel mee. Je kunt niet hun inkoop vergelijken met die van ons op internet. Personeel Werkplaats Gereedschap Belastingen. ze moeten genoeg afdragen en daarom zijn hun marges ook hoger. blink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by dezperado@Apr 26 2005, 14:23

Je koopt een paar opzetramen voor eur 20  dus mazzel  maar je hebt ze niet nodig

Je "gunt" ze iemand anders ook voor eur 20      die verkoopt ze weer voor eur 150

<div align="right">

Oef, ben blij dat ik geen opzetramen heb, maar is idd een risico.

Denk echter dat dat in een klub "bekenden" niet zo'n vaart zal lopen.

Een persoon die een dergelijke aktie uithaalt zal zich daarmee erg snel uit de markt prijzen, tis en blijft toch wel een klein wereldje.

Maar gezamelijk inkopen heeft wel z'n voordelen, ben wel te porren voor een banden inkoop actie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by dezperado@Apr 26 2005, 14:23

Klinkt perfect maar is in de praktijk niet haalbaar.

Voorbeeld

Je koopt een paar opzetramen voor eur 20   dus mazzel  maar je hebt ze niet nodig

Je "gunt" ze iemand anders ook voor eur 20      die verkoopt ze weer voor eur 150

en dan ???    Je kunt wel je voordeel doen bij het verkrijgen van technische kennis

en er zijn medejeepers die je helpen met hun "gouden"handen en kennis.

Maar onderdelen samen sparen nee  dat gaat nooit lukken.  Dat blijft een individueel gebeuren.

Met zn allen weten we wel waar Abraham de mosterd vandaan haalt en kunnen daarom vaak goedkoper kopen.   Dealers heb je ook nodig  Niet iedereen kan sleutelen.Niet alle dealers zij exorbitant duur   en hun marges vallen ook wel mee. Je kunt niet hun  inkoop vergelijken met die van ons op internet.  Personeel  Werkplaats Gereedschap Belastingen.     ze moeten genoeg afdragen en daarom zijn hun marges ook hoger. blink.gif <div align="right">

Je hebt wel een commerciele kijk op je medeforumleden dat deze de ramen willen verkopen voor een lekkere winst. Dat zegt wel iets... over je eigen instelling misschien? Neen hoop ik! Daarom zou je er ook voor kunnen kiezen die ramen enkel te vermelden met hun prijs in het foprum met het adres waar te krijgen. aan een ander (misschien niet zo ingesteld als de gehaaide winstmaker) om er iets mee te doen.

Aanbod van mij: Ik kan doordat ik aan de Duitse grens woon goedkoper aan motorolie komen = in BRD goedkoper en ik weet de adressen. Mocht je dus interesse hebben.......... Kun je adres krijgen van leverancier of je komt het ophalen bij mij zonder winst, we maken kennis en wisselen wetenswaardigheden uit. Op het moment dat ik op[zetramen of iets anders wil wat jij weet/weet aan te komen heb ik weer een voordeel. Laat je negatief mensbeeld niet in je hobby toe, dan heb je meer plezier, geniet van het kind.

/mod: heb die quote zonder commentaar even verwijderd, ps. je kunt je eigen berichten wijzigen d.m.v. de edit button :/mod/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Banden en accu s is ook een apart wereldje met grote verschillen

Doorsnee klant betaalt toch ook de hoofdprijs bij zn dealer terwijl de gespecialiseerde banden jongens veeeeeeel goedkoper zijn.

Ook hier is korting niet zaligmakend de ene dealer koopt partijen in van bepaald merk en kan ze goedkoper leveren terwijl je een ander merk ergens anders moet halen. Op internet is toch simpel om een en ander te vinden.

Ik vind het leuk om iets goedkoper te kunnen kopen en ben ook vaak voor anderen op zoek. Maar als ik onderdelen over heb en kan ze goed verkopen of ruilen dan vind ik dat normaal. Koop ook wel eens iets wat een foutkoop is nou pech dan is dan ook helemaal mijn probleem.

Ben misschien wel een groot kind en wil dat graag blijven maar ben helaas door schade en schande wijzer geworden en heb aardig wat aan naiviteit verloren. smile.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by dezperado@Apr 26 2005, 19:08

Banden en accu s is ook een apart wereldje met grote verschillen

Doorsnee klant betaalt toch ook de hoofdprijs bij zn dealer terwijl de gespecialiseerde banden jongens    veeeeeeel  goedkoper zijn.

Ook hier is korting  niet zaligmakend    de ene dealer koopt partijen in van bepaald merk en kan ze goedkoper leveren terwijl je een ander merk ergens anders moet halen.  Op internet is toch simpel om een en ander te vinden.

Ik vind het leuk om iets goedkoper te kunnen kopen en ben ook vaak voor anderen op zoek.  Maar als ik onderdelen over heb en kan ze goed verkopen of ruilen dan vind ik dat normaal. Koop ook wel eens iets wat een foutkoop is  nou pech dan  is dan ook helemaal mijn probleem.

Ben misschien wel een groot kind  en wil dat graag blijven maar ben helaas door schade en schande wijzer geworden en heb aardig wat aan naiviteit verloren. smile.gif <div align="right">

Te gek om te weten dat er leden bij zitten die zich moeite zouden willen doen een onderdeel te vinden voor een ander tegen kostprijs. Blijf dat grote kind maar, dan geniet je en anderen ook van jou. smile.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een start is te maken.

Ik ga kijken/informeren naar prijs van originele bandenmaat van ZJ voor licht terrein en normale weg en vraag de uiterste korting per hoeveelheid. Dus wat betaal ik voor twee banden, voor vier, voor 8 voor 16 en plaats de prijsgegevens hier. Als anderen dat ook doen hebben we een start en kunnen bedenken of we bij de een of de ander erop ingaan en in welke hoeveelheid.

tis een idee! rolleyes.gif

[MOD]Onderwerpen samengevoegd. Gelieve voor reacties op dit topic niet steeds een nieuw topic te maken.[/MOD]

Link naar opmerking
Deel via andere websites

orginele banden maat?

dat gaat niet werken denk ik

als ik ff naar me zelf kijk, ik heb nu 235/70/16 (orgineel is 225/70/16)

ik ga eerder breder dan smaller, trouwens ook groter ivm lift

wat wel zou kunnen werken is

20 man zoeken die een bepaald artikel willen bv, lier, lampen, matten olietemp.meters of klik wink.gif enz enz

en dan verschilende bedrijven om een offerte vragen (binnen en buitenland)

hoe groter het forum hoe meer kans dat dat lukt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...