Spring naar bijdragen

Gerrit Jan

Forum member
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1999

Gerrit Jan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Dank voor de videolink! Geen idee alleen waar dat ding zit in mijn Cherokee 2.5 Sport uit 1999
  2. Ik heb helaas niet de apparatuur om de storingscodes zelf uit te lezen. Bij de laatste uitlezing door mijn garagist kwam ook geen storing naar voren. Zijn vermoeden dat het de koelvloeistof sensor zou kunnen zijn is gebaseerd op zijn ervaring en inzicht in de aard van de afwijking van het toerental.
  3. Nou, het is meer een kerel die als hobby veel met oude auto's doet en veel uren niet eens doorberekent. Hij kon de juiste sensor niet vinden, dus ik heb gezegd dat ik dat zou proberen uit te zoeken. Vandaar... Enig idee welke sensor ik moet hebben?
  4. De computer is uitgelezen door mijn garagist. Weet je ook welke sensor (type/merk) ik daarvoor moet bestellen?
  5. Mijn handgeschakelde Cherokee 2.5 Sport uit 1999 vertoont de laatste tijd kuren bij stationair draaien. In plaats van de gebruikelijke 750 toeren, fluctueert deze momenteel tussen 800 en 100 toeren. De garagist waar de auto in onderhoud is, zei me dat dit waarschijnlijk aan de koelvloeistof sensor ligt. Heeft iemand enig idee of dat kan kloppen en zo ja welke sensor ik dan zou moeten aanschaffen?
  6. Schutbord weggehaald maar ik kan 'm niet vinden. Zou het ook kunnen dat het relais op een andere plek zit?
  7. Mijn geweldige Jeep Cherokee 2,5 liter benzine uit 1999, heeft af en toe ouderdomskuurtjes. Gelukkig kunnen die vaak snel verholpen worden omdat het over het algemeen slijtage is van elektronica. Dit keer is mijn richtingaanwijzer ermee gestopt. Dat ging heel geleidelijk. Wanneer ik de schakelaar (pook links aan het stuur) naar beneden deed, knipperde hij eerst nog een paar keer en vervolgens stopte dat dan. En als je gewoon staat te wachten voor een stoplicht is dat best vreemd. Meestal herhaalde ik de handeling dan door de pook weer naar het midden en dan weer omhoog of omlaag te doen. Afhankelijk van de richting waar ik heen wilde natuurlijk. Maar helaas is er nu geen leven meer in te krijgen. De functie groot licht werkt nog wel gewoon als je 'm naar voren of achteren beweegt maar richting aangeven is er niet meer bij. Het is mijn enige auto, dus ik hoop dat dit een probleem is wat ik zelf kan oplossen. Want rijden zonder richting aan te kunnen geven is er natuurlijk niet bij. Ik las ergens dat het relais de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn, maar ik heb geen idee waar die in deze auto zit en welke ik daarvoor moet hebben. Kan iemand mij hier alsjeblieft wat wijze raad in geven. Bij voorbaat heel veel dank! Groet Gerrit Jan
  8. Is het type lampje waarnaar de link verwijst (B8.5D-draaifitting) ook echt het type dat ik moet hebben voor mijn auto?De voet van het lampje dat Ab heeft gepost ziet er duidelijk anders uit en op de site van led4ucar staan geen andere lapjes die erop lijken?
  9. De lampjes die vervangen moeten worden bij mij zijn alleen de lampjes achter de meters. Na de bovenstaande foto goed bekeken te hebben kwam ik erachter dat dit de vierkante gedeeltes met 4 connecties op de printplaat moeten zijn. Zitten de lampjes van de meters vast gesoldeerd, moet daarvoor de behuizing open of kun je ook deze met een draaibeweging los- danwel vastdraaien?
  10. Alles dan maar meteen vervangen dus... Het lijkt er wel op dat de algemene lampjes allemaal dezelfde fitting hebben en de indicatorlampjes daarvan afwijken.Nu nog het dashboard van mijn 1999 Cherokee verwijderen om erbij te komen. Heb jij daar ervaring mee en is dat heel lastig bij dit type Jeep?
  11. Beste Ab, dank voor de foto! Dat brengt me alweer een stap dichter.zitten er maar twee lampjes in het dashboard of heb ik meerdere van beide nodig? Ik wil de led variant gaan bestellen via de link die door Royco is gepost maar probeer te voorkomen dat ik, als ik eenmaal het dashboard gedemonteerd heb, te weinig of de verkeerde blijk te hebben besteld. Wat is eigenlijk de reden dat er een blauw is en de andere niet?
  12. De lampjes achter de meters van het dashboard van mijn Jeep Cherokee (uit 1999 2.5L benzine) zijn het stuk het voor stuk aan het begeven. Weet iemand hoe ingewikkeld is het om deze te vervangen, en welke lampjes ik daarvoor nodig heb en waar deze te koop zijn? Ik las laatst ook dat het gebruik van LED verlichting een goed alternatief is, maar ik heb ook hiervan geen idee waar ik de geschikte lampjes vandaan moet halen, laat staan welk type ik zou moeten hebben. Groeten, Gerrit Jan
×
×
  • Nieuwe aanmaken...