Spring naar bijdragen

Mackay

Forum member
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Mackay geplaatst

  1. Heb inmiddels het luchtfilter en de koelvloeistof vervangen en scheelt een berg! Is nog steeds geen racewagen, maar dat was ook nooit de bedoeling.
  2. Ik heb hetzelfde probleem alleen bij mij blijft de temperatuur juist heel erg laag. Motor klinkt als een zonnetje maar is net of er geen kracht meer in zit. Alleen als ik de wind mee heb kom ik in de buurt van de 130.
  3. In mijn XJ van 2000 zit opmerkelijk weinig opbergruimte. Afgezien van het (kleine) handschoenkastje en wat beperkte ruimte in de middensteun, zijn er maar weinig plaatsen waar ik spullen in kan opbergen. Zelfs de 'zakken' achter de stoelen ontbreken en doordat er voor de bijrijder een airbag is geplaatst is er ook op het dashboard geen vlak waar je iets kunt neerleggen. Nu gooi ik meestal alles op de achterbank, maar mijn vriendin heeft toch graag wat extra ruimte voor haar spulletjes. Weten jullie of ik losse deurbakken oid kan vinden ergens die ik kan monteren of moet ik direct de gehele binnendeur vervangen?
  4. Klopt, ik heb die 3.1 GC direct uit mijn hoofd gezet, daar was nog zo veel werk aan en zag er uit alsof iemand een vakantie Libië achter de rug had met deze wagen. Ik heb zelfs niet overwogen om er een proefrit mee te maken Kwam op de terugweg naar huis bij een andere garagehouder een XJ tegen (toeval bestaat niet), en die voldeed perfect aan alle eisen. Misschien dat ik meer heb met een Cherokee dan met een GC, maar hoe dan ook.. ik rij weer Jeep!
  5. Om te vieren dat ik eindelijk weer in het bezit ben van een nieuwe Jeep ben ik met een vriend stevig doorgezakt. Rond een uur of 5 's morgens rijden we weer terug als mijn vriend vraagt: "Kun je ff stoppen, ik moet verschrikkelijk piesen". Omdat ik geen zin had in natte plekken in mijn nieuwe wagen zet ik de wagen aan de kant en vraag hem wel een beetje op te schieten. Snel stapt hij uit en loopt naar een donker plekje om zijn behoefte te doen. Na tien minuten begin ik wat ongeduldig te worden dus laat het raampje zakken en roep eens dat hij moet opschieten, geen reactie. Ik stap dan maar uit en loop wat zijn kant uit. Daar staat mijn vriend zo dronken als Rus te zwaaien op z'n benen. "Schiet nou eens op man!", roep ik. Met een driedubbelle tong roept hij terug dat het niet wil lukken. "Wat niet?", vraag ik. "Ik krrrijg mijn gulp niet open man..", brabbelt hij terug terwijl hij ondertussen met zijn hoofd tegen een muur geleund probeert om zijn broek los te maken. "Kkkan je nie effe hellepe, ik moet echt nodig pissen man", vraagt hij terwijl zijn armen alle kanten uitzwaaien. Ik moet er niet aan denken, maar aan de andere kant wil ik wel heel erg graag naar huis. "Oké, ik zal je broek wel even losmaken, maar je verteld hier niemand iets over begrepen!", druk ik hem op het hart. Onhandig maak ik zijn broek los en draai me om met de opmerking dat hij de rest zelf wel kan doen. Na een paar minuten hoor ik nog steeds niets. "Schiet nou toch eens op man, ik wil naar huis!", begin ik een beetje boos te worden. "Ikk kkrijgg 'm er nie uit", brabbelt hij verontschuldigend, "kun jij misschien..?". Ondanks dat het één van mijn beste vrienden is, zie ik het niet zitten. Dit is echt een brug te ver. Maar ja, ik kijk eens op mijn horloge en zie dat we inmiddels al een half uur bezig zijn, de zon begint op te komen. "Oké, ik haal hem eruit maar niemand, echt niemand krijgt dat ooit te horen begrepen?!". Mijn vriend kreunt bevestigend. Terwijl ik de andere kant probeer uit te kijken haal ik zijn pielemoos tevoorschijn. Ondanks dat ik mezelf had voorgenomen niet te kijken, doe ik het toch en wat ik daar in mijn hand zie liggen doet me naar adem snakken en ik laat zijn niet zo edele deel direct los. Zijn hele geval zit onder de zweren en etterende puisten. Het pus loopt eraf en het geheel ziet er bijzonder ongezond uit. "Man dat ziet er niet normaal uit hoor, daar moet je mee naar een dokter!", roep ik tegen hem. Mijn vriend knikt, "Hebb ik ook gedaan". "Je bent al geweest? En wat heeft die zei die dokter dan?" "Dat ik er vooral niet met mijn handen aan moest komen!"
  6. Maak me inderdaad niet al te veel zorgen. Heb al eerder een 2.5 VM blokje gehad en eigenlijk nooit problemen. Ik weet dat er bij de oudere modellen (voor 1998 geloof ik) grotere problemen waren met de koppen. Maar deze is van 2000 dus zal wel ok zijn. Het rustig warm laten worden is trouwens met deze temperatuur geen enkel probleem, ga zitten, gloei voor, start en wacht. Stop een thermometer onder de oksel en wanneer je lichaamstemperatuur boven de 40 graden aangeeft is het tijd om het raampje te laten zakken en voorzichtig weg te rijden. Tegen de tijd dat de thermometer weer 37 aangeeft mag je wat gas bijgeven.
  7. Het zal ongetwijfeld niet slim zijn, en ik ga er zeer waarschijnlijk spijt van krijgen... Maar ik heb hem toch maar aangeschaft... Goed naar alles gekeken en vooral geluisterd, toen gestart en een proefrit gemaakt (of had ik dat beter andersom kunnen doen? ). Geen vreemde tikken, geen rare bewegingen en alles leek prima in orde. Onderhoudsboekje doorgenomen, geroken aan de olie en als een echte Jeepfluisteraar mijn hand zacht over de motorkap gehaald. Resultaat... ik was verkocht. Inmiddels al weer een paar honderd kilometer onder de banden en nog steeds geen spijt. Maar ik ben realistisch, een noodpakket zit al in de auto, mijn naaste familie is reeds geïnformeerd en ik heb een aparte spaarrekening bij de bank geopend. Wie weet valt het mee, maar dit is mijn 3e XJ en inmiddels weet ik waar de letters voor staan: Xtreme Jeep! Vergelijkbaar met de ideale vrouw uit je dromen, temperamentvol en nukkig maar een genot om in te rijden ook al weet je dat ze je een keer in de steek gaat laten...
  8. Mackay

    Einsteins Definitie

    Dan zou het in dit geval Dreistein worden
  9. Mackay

    Einsteins Definitie

    Volgens Albert Einstein is de definitie van waanzin: Steeds opnieuw hetzelfde doen en steeds opnieuw een andere uitkomst verwachten! Vandaag voor de derde keer een XJ gekocht... Betekent dit dat ik waanzinnig ben of is het gewoon een waanzinnige Jeep?
  10. Had gedacht aan een WJ maar is uiteindelijk toch weer een XJ geworden

  11. Ok, waar zit het grootste verschil tussen de twee (begin al wat te schrikken )
  12. Na mijn vorige twee Jeeps te zijn kwijtgespeeld (had 2 XJ's) ben ik weer toe aan een nieuwe 2e handse. Ik heb mijn oog laten vallen op een grand Cherokee 3.1 turbo ltd diesel met als eerste inschrijving juni 2001. Nu weet ik inmiddels dat het elektrische raam problemen heeft en ook de bestuurdersstoel schijnt niet meer elektrisch te werken. Maar zijn er op dit model nog andere zaken waar ik op moet letten. XJ's en ik begrepen elkaar, maar dit is een volledig nieuwe stap voor mij. De verkoper vraagt er bijna 6.000 voor, redelijk? groeten, Mackay
  13. Ga binnenkort mijn 3e Jeep aankopen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...