Spring naar bijdragen

V8 Olijf

Forum member
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door V8 Olijf geplaatst

  1. Ik heb gewoon de motor van de fan laten vervangen aangezien je niet apart de eerste trap kunt vervangen. Bij mij blijft de temperatuur gewoon constant rond de 90 graden. Ook afgelopen zomer met de hele warme dagen kwam hij niet boven de 95 graden. Mijn motor temperatuur blijft nu ook gewoon op 90 max 95 als ik heel lang stil sta b.v. in de file. En ja dat was echt het probleem de mijne deed namelijk het zelfde als de jouwe en dat klopt precies want bij ongeveer 105graden springt de tweede trap van de fan aan. Deed die van mij ook de eerste trap hoort aan te slaan bij 90á95 graden en de tweede bij ongeveer 105graden.
  2. Ik heb de mijne laten vervangen bij JPservice in Zon. Rick is echt een een top monteur wat Jeep betreft. Laat ook gelijk mocht je hem gaan vervangen het systeem schoon maken je kan het makkelijk zien wanneer dit nodig is aan het expansie vat die is dan smerig aan de binnenkant. Let er ook op dat men er rode koelvloeistof in doet en niet de groene de rode kan namelijk hogere temperaturen aan. Oh ja en je kan de censor gewoon door meten. Grtzzz
  3. Is simpel he. Gewoon raptor dempertje na de kat en klaar. Super geluid lekkere diepe grom zoals een V8 hoort te klinken.
  4. Hoi ik heb zelf een 5.9 en had het probleem ook. Probleem licht aan je sensor van de koelventilator. Deze heeft namelijk 2 trappen en als je temperatuur idd 100tot110 graden aangeeft is je eerste trap kapot. Nadeel is wel je kan niet alleen de sensor vervangen die zit vast in de fan kosten om hette maken zijn ongeveer alles bij elkaar 500euro. FF slikken ik weet het maar wel verstandig omdat anders vroeg of laat je blok kapot gaat. Zou zonde zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...