Spring naar bijdragen

Nova75

Forum member
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Nova75 geplaatst

  1. Dank je Frans, bleek ook inderdaad dat er meerdere draden waren gebroken, maar dan zonder dat dit zichtbaar was, isolatie was nog intact. Spul werkt weer, nu nog even checken of mijn lekstroom probleem nog steeds weg is.
  2. Nu al een tijdje problemen met een leeglopende accu, in eerste instantie niks kunnen vinden, maar accu bleef leeglopen. Uiteindelijk gemerkt dat bij het openen/sluiten van de LV portier de lekstroom van bijna 0 Amp steeg naar 1A. Bij het inknijpen van de doorvoerthule in de portier zag je het amperage schommelen. De 2 dikke voedingsdraden bleken gebroken te zijn, wel raar want alles functioneerde gewoon in de linker portier, alleen recent deed het rechter raam het opeens niet meer. Echter na het herstellen van de 2 voedingsdraden was het lekstroom verhaal verholpen, maar nu doet het linkerraam het ook niet meer. Alle zekeringen gecontroleerd en die zijn OK, voeding en massa van de herstelde dikke draden naar de portierunit zijn ok. Schakelaar voor geopend portier blijkt kapot te zijn, maar als ik zelf een massa signaal naar de portierunit stuur wordt hier niks mee gedaan en wordt het dan ook niet in de hemel unit aangegegeven, de aanduiding van de rechterportier werkt wel. Dus ondanks dat de schakelaar defect is geeft de portier unit het signaal ook niet door naar de BCM. Heb wel iets gelezen over BUS verbinding en dat daar 2.5Volt op moet staan, maar even vluchtig meten leverde een lagere spanning op. Misschien zijn er meerdere draden gebroken zonder dat dat zichtbaar is aan de isolatie? Gister WJ naar jeep specialist gebracht ivm tijdgebrek, maar die komen met precies hetzelfde verhaal van wat ik zelf al had geconstateerd en komen er ook niet uit. Mag wel 130 afrekenen, maar ze weten er ook geen raad mee en kunnen niet beloven dat ze het kunnen oplossen. Heeft iemand tips. Mijn volgende stap is de bedrading doormeten op continuiteit van deurschakelaar naar BCM, maar ik zou graag een uitgebreid schema hebben om alles te volgen.
  3. Heb je misschien het elektrisch schema van linker raamschakelaar en BCM, heb een lastige storing, maar zonder schema en beschrijving kom ik er niet uit. Gr
  4. Ik heb hier ook last van, echter na het vervangen van de keerring begint de as nu weer te lekken. As is mooi vlak zonder beschadigingen, maar tussenbak olie lekt zo langs de aandrijfas naar achter en slingert dan inderdaad ook op de uitlaat.
  5. Nu lees ik op amerikaanse sites dat de 99-2002 modellen een type remtang heeft wat deze trilling veroorzaakt. TBS, technical bullutin is precies zoals ik het ervaar, ernstige trilling bij licht bedienen van pedaal. Dit is te herkennen aan het model en de kleur van de remtang. Zwart zou niet goed zijn en juist die zit op deze jeep. Oplossing zou zijn een gemodificeerd type remtang icm nieuwe schijven en blokken. Dit type remtang zorgt voor onevenredige slijtage. Ik wil dit snel oplossen, maar kan me niet voorstellen dat dit alleen kan door de hele boel incl tangen te vervangen. Schijven zijn nu bosch schijven, is geen rotzooi dus, maar wat moet ik doen om dit op te lossen en dan ook voor langere periode
  6. Vorig jaar bij WJ 4.7 van kennis voorremmen vervangen omdat ze op waren, nu heeft hij sindskort van het een op het andere moment een extreme trilling bij rustig remmen echter pas boven de 80 km/h. Bij lageresnelheden voel je wel lichtjes dat de remmen al iets krom zijn, vlakvoor stilstaan is het licht waarneembaar, maar vanaf 80 is het gewoon link,stuur slaat zowat uit je handen bij zacht afremmen, rem je echter harder dan gaat die trilling praktisch helemaal weg. Wielen eraf gehaald en remmen gecontroleerd, alles ziet er op het oog goed uit. Geen speling op stuur en wielophanging delen. Normaal zou ik zeggen : kromme schijven,maardoor de extreme trilling vanaf 80 en nul trilling als je harder doorremt,ga ik twijfelen. Ken dit niet van andere personenauto's. Iemand hier ervaring mee?
  7. Biedingen vanaf 4000 euro worden overwogen, nu met nieuwe apk en NAP rapport
  8. Mooie cherokee te koop voor weinag
  9. Prijs iets aangepast nu 4999 euro
  10. Deze week ook op marktplaats te vinden
  11. Onze jeep cherokee classic uit 2000 is te koop. Het gaat om een keurige zwarte classic. 214.000km NAP, altijd goed onderhouden, recent aircoverdamper en filter/droger vervangen en preventief gelijk kachelradiateur meegenomen. Rode Koni afstelbare schokdempers, trekhaak in 2010 gemonteerd slechts 1 keer gebruikt. Fijne stoere jeep zonder bijgeluiden in de aandrijflijn. Vraagprijs 5250 euro
  12. Nova75

    Nieuw Forum

    Op het oude forum, klikte ik altijd op de knop bekijk actieve berichten en las gemakkelijke alle berichten die die dag waren gepost. Misschien lees ik erover heen, maar dat lukt me nu niet meer. Gemakshalve lees ik nu alleen het XJ forum, maar mis zo natuurlijk een hoop van de rest, doe ik iets fout?
  13. Volgens mij staat dat er ook;) Ben er zelf achter gekomen en het past gelukkig gewoon, gebruik wel een later type kabelset
  14. Het trekhaakdeel past gewoon, heb alleen een andere kabelset, alhoewel ik niet weet of de oude kabelset ook te gebruiken was.
  15. Niemand, meen het ergens op het forum gelezen te hebben dat het kan, maar kan het niet vinden.
  16. Heb een 2000 cherokee en zoek een gebruikte trekhaak. Kan nu een trekhaak krijgen van het eerste model, dus voor 98. Bij de trekhaakleveranciers wordt er onderscheid gemaakt tussen oud en nieuw model. Ik verwacht dat het verschil alleen in de bedrading zit, maar weet het niet zeker. Vorige week een nieuwe GDW trekhaak gekocht, maar die beviel niet, dus teruggestuurd, maar die werd op 4 punten linsk en 4 punten rechts aan het chassis vastgebout. Daarnet bij een oud model gespiekt en die werd slechts op 2 plekken bevestigd. Weet iemand uit ervaring of een oud model trekhaak ook op een nieuw model is te gebruiken en want de verschillen zijn.
  17. Nadeel is alleen dat ik niet echt in de buurt woon, uurtje of 2 rijden:(
  18. Maar als ik op diverse trekhaak sites kijk wordt er een onderscheid gemaakt tussen modellen voor en na 97, op de foto te zien heb jij een oudere xj, wat is het verschil, oftewel zou het passen?
  19. zou mooi zijn maar hoeft niet persee, brink, bosal oid hebben vaak ook mooie trekhaken waar je alleen een stukje balk ziet en de kogel.
  20. Ik zoek een frisse trekhaak voor mijn 2000 cherokee XJ. Wie kan me hieraan helpen. Heb net een nieuwe GDW trekhaak gekocht met losse kogel,maar die vind ik niet mooi staan, veel te zichtbaar! Er is meer trekhaak te zien dan bumper. Evt ruilen tegen eentje die wat meer achter de bumper valt.
  21. 164 bedoel je denk ik, als ik kijk naar het aantal kw. Ken die motor niet goed, maar in de alfa ligt hij niet in lengte ivm fwd. Motor rust bij dit type op het subframe, durf dus niet te zeggen of de aansluitingen van de motorsteunen op de motor afwijken of dat de steunen van de alfa alleen afwijken. VM is een motoren leverancier, verwacht eigenlijk dat ze de basis het liefst zo min mogelijk willen aanpassen en de fabrikant het werk willen laten doen. Zoals bak aanpassen aan type motor, daarentegen zijn er ook niet zoveel 2.5 164 td meer te vinden. Als je toch serieus wil gaan ombouwen, ga dan voor een 2,4, die zijn een stuk sterker en blijven ook nog heel.
  22. geen idee of die er inzit, neem aan van wel, als dat erin hoort. Mijn vorige 94er xj had er geen last van. Mijn ZJ wel, maar daar bleef de bleed door op warm hangen;)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...