Spring naar bijdragen

blommers

Forum member
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over blommers

  • Verjaardag 27/07/1952

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

blommers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Heb inderdaad brandstoffilter vernieuwd, probleem was al weg, de turboslangen zijn het niet zitten nieuwe samco siliconen slangen op en zijn goed dicht
  2. Na de lange rit terug uit Duitsland waarbij rustig gereden (ong 85/90 km) aan het eind van de rit fling gas gegeven en probleem was en is nog steeds weg de auto loopt weer of er niks aan de hand is/was Alleen heb ik er een tijdje terug twee nieuwe samco siliconen turboslangen opgezet, welke goed dicht zijn. Dus misschien toch iets met brandstoffilter?
  3. Heb een cherokee bwj. 2004 met 2.5 dieselmotor (VM) maar dit weekend in Duitsland valt de motor na intrappen gaspedaal plotseling uit Had wel ong. 25 km van tevoren getankt. Als ik geen vermogen vraag, blijft de motor lopen en kan ik ong 85 km p/u rijden trap ik gaspedaal in, stopt de motor. Als ik dan even wacht, kan ik opnieuw starten en rijd hij weer. Kan dat het brandstoffilter zijn? Wie weet het.
  4. Heb af en toe ook dat tijdens rijden, na een schok, gewoon op de weg, abs lampje gaat branden. Als ik stop en contact uitzet en weer aan, dan is het lampje weer uit. Wat kan hiet fout zijn?
  5. oliepijl is goed, lekt niet en ik hoor de driveriem ook niet, die lijkt goed gespannen te staan heb niet het idee dat die slipt
  6. als ik 's morgens start lijkt het even of de stuurbekrachtiging niet werkt, stuurwiel gaat dan heel zwaar even. Verder lijkt alles weer normaal te werken, alleen in het begin even zwaar dus. wat zou hier aan de hand zijn? (Cherokee 2.5 crd bwj. 2005 km 178.000)
  7. probleem is opgelost, was te voorbarig, was de schakelaar aan stuurkolom
  8. Na m'n jeep gewassen te hebben, blijft de binnenverlichting branden, (jeep cherokee 2004) als ik de zekering eruithaal en weer terugstop, hoor ik even een geluidje uit dashbord komen heb al met deuren open en dicht geprobeerd, maar licht (boven spiegel en achterruit blijven constand branden, ook na uitschakelen contact, sleutel eruit en deuren op slot. wie weet oplossing?
  9. misschien ook wel gebroken, maar kan dat een gevolg zijn van verkeerd gemonteerd pinion?
  10. Graag een opmerking waar ik wat mee kan
  11. 6000 km geleden is bij mijn jeep het pinionlager vervangen, nu begon het weer te ronken achter en zei de monteur dat het waarschijnlijk een wiellager was en afspraak gemaakt om te repareren, maar ondertussen zag ik weer olie lekken aan het eind bij de achteras waar pinionlager zit, dus kreeg ik het vermoeden dat het weer stuk was. inmiddels staat de auto in de garage en krijg de mededeling dat het inderdaad stuk is en dat er bij een tandwiel drie tanden wegesmolten zijn hij zei dat dat waarschijnlijk metaalmoeheid was. vroeg me of ik een extreme stuatie gehad heb, een wiel wat aan het spinnen geweest was of zo, dus niet was allleen op de weg geweest het pinionlager wil hij onder garantie vervangen, maar die andere tandwiel zou voor mijn rekening komen. Is defecte tandwiel een gevolg van onjuiste reparatie of zou? heeft ondertussen ook de wiellagers vervangen en een paar rubbers bij de achteras. Wie kan mij adviseren?
  12. Hoe vervang ik een wiellager achter? (moet ik cardan openmaken of alleen wiel en schijf eraf?)
  13. Heb uiteindelijk zelf alles opengemaakt achter en wat bleek; de remschoenen voor de handrem in de trommel waren volledig verrot, heb nieuwe schijven en remschoenen/remblokken gemonteerd en alles werkt weer perfect is nu een half jaar geleden. Ondertussen op vakantie ook nog stukken gehad, bleek pinionlager stuk te zijn, kostenpost van zo'n 850 euro. maar ja, hij deed het weer, nu na 4 maanden weer geronk, blijkt wiellager achter stuk te zijn. Iemand ervaring met repapreren? graag tips.
  14. moet en de kleppen van een VM motor van een cherokee crd 2.5 bouwjaar 2004 gesteld worden? of zijn het zelfstellende?
  15. Is de oliekering tussen aandrijfas en cardan gemakkelijk te vervangen? Cherokee crd 2004
×
×
  • Nieuwe aanmaken...