Spring naar bijdragen

kubbenga

Forum member
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door kubbenga geplaatst

  1. Jeep Cherokee - 2.5i Jamboree 11/1993 - 316.000km - brandstof LPG - APK 04/2015 - 3e eigenaar
  2. kubbenga

    Expansietank Xj 2.5

    Beste allemaal, ik ben op zoek naar een nieuwe of gebruikte expansietank in goede staat voor mijn Cherokee XJ 2,5l uit 1993, omdat die van mij lekt... Wie o wie? Bij voorbaat dank!
  3. Bij Bijl Radiateuren in Haarlem heb ik mijn verrotte radiateur volledig laten reviseren
  4. Radiateur blijkt volledig verrot en moet wel de oorzaak zijn van het probleem...
  5. Bij het doorspoelen van de radiateur met een tuinslang komt het water er op een gegeven moment niet alleen van onder maar ook van boven uit. Radiateur verwijderd en van de week langs een radiateurboer brengen voor controle...
  6. Ter bevestiging; het is inderdaad niet elektrisch De waterpomp is onlangs vervangen, daarvoor werd hij ook wel te warm maar niet tot in het rood. De waterpomp spoelde ook door van boven naar beneden, maar van beneden naar boven niet, van beneden pakt hij het water geloof ik toch? Gaat hier misschien wat mis?
  7. het is een handgeschakelde benzine 2.5l uit 1993 en volgens mij is deze niet elektrisch...
  8. Beste allemaal, een tijdje terug stond ik stil langs de snelweg doordat de temperatuurmeter tot over het rood aangaf. Hij loopt warm in 10 minuten, gooit koelvloeistof uit expansievat boven de 120 graden, alles doorgespoeld en niks kunnen vinden, wie weet waar ik nu moet zoeken? De eerste paar keer zakt de temperatuur weer nadat deze net boven de 100 uitkomt, maar na een stukje rijden blijft het stijgen tot boven de 120, waardoor koelvloeistof eruit wordt gegooid en de auto nog heter wordt... Radiateurdop vervangen (was poreus en pauper...) Thermostaat eruit gehaald, maar hij wordt nog steeds heet! Ik verdenk nu de radiateur maar voordat ik een nieuwe haal, is er hier iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en wat was toen de oplossing? Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!
  9. Jeep Cherokee, 2.5i Jamboree uit 1993 (handgeschakeld) Na jarenlang plezier, te koop aangeboden i.v.m. aankoop nieuwe (kleinere) auto. Deze Jeep wordt aangeboden inclusief 1 reservewiel
  10. Het probleem is ontstaan door het verkeerd afstellen van de remknop bij het rempedaal. Hierdoor werd de rem licht ingedrukt... Inmiddels gecorrigeerd en geen verdere problemen. Dank voor je reactie!
  11. Beste allemaal, Vandaag op de snelweg kwam ik na een aantal km rijden tot de ontdekking dat ik niet harder kon rijden dan 80, daarnaast rook ik een branderige lucht en kwam er links en rechts voor bij me wielen witte rook vrij... Auto stilgezet op de vluchtstrook en motorkap open. Het enige wat mij opviel was een bijna leeg koelvloeistof reservoir. Bovendien merkte ik bij het afremmen op de vluchtstrook dat mijn rempedaal erg hoog zat en zodoende snel reageerde. Is het mogelijk dat mijn remmen zijn blijven hangen voor een moment, waardoor de witte rook en branderige lucht is ontstaan en harder rijden dan 80 vanuit me 5e versnelling niet lukte? Of moet ik meer denken aan een mogelijk probleem mbt mijn koelvloeistof? Alvast bedankt voor het meedenken.
  12. kubbenga

    Jeep op de bon

    Haha, doen ze goed...
  13. Op benzine rij ik 1:6 en op LPG 1:5 maar dan betaal ik wel 130 euries wegenbelasting.......
×
×
  • Nieuwe aanmaken...