Spring naar bijdragen

Hoeha

Forum member
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Hoeha

  • Verjaardag 04/07/1979

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1997

Recente profielbezoeken

810 profielweergaven

Hoeha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Inspuiten, ook al zo'n goede tip! Nu moet ik toch eerlijk zeggen dat ik hier niet zo vaak op het forum te vinden ben Wie is nico? Bushings en rubbers, check! Bedankt!
  2. Ah, das een hele goede tip! Bedankt! Oja, en weet iemand misschien wt voor schokdempers er passen icm de voorveren achter? En misschien een goedkoop adresje? :-)
  3. Hallo Mensen, De ZJ is weer goed gekeurd, en nu wil ik 'm eindelijk 's gaan liften. Heb 2" spacers laten maken op m'n werk, en was van plan alleen die te monteren en de trackbars te verlengen. Maar hij hangt nogal achterover, omdat ik veel zooi achterin heb liggen wat ik regelmatig nodig heb. Nu zat ik er aan te denken om voor de 2" spacers te gebruiken, en achter voorveren te plaatsen ipv de 2" spacers. Dat zou dus betekenen dat ik voor 2" lift en achter 3 tot 3,5" lift krijg. Achter zou ik dan ook nieuwe (langere) schokbrekers plaatsen en wellicht de onderste links verlengen. Oja, en ik laat natuurlijk na de lift alles weer uitlijnen. Nu zou ik graag van de experts (jullie dus) willen horen wat ik allemaal voor problemen ga tegenkomen. en wat het betekent voor het gedrag op de weg. En wat ik moet doen om de extra slijtage aan de aandrijfassen minimaal te houden. Moet ik dan bijvoorbeeld ook de bovenste links verlengen zodat de uitgaande as naar de tussenbak een beetje meer naar boven wijst? En wat betekent dat dan weer voor het stuur gebeuren? Alvast Hartelijk dank voor jullie reacties. Timo
  4. Ja het schijnt inderdaad in elk geval bij jeeps veel te zijn ja. En inderdaad, de visco wordt dan ook vervangen. Ik kon remmen door te sturen zegmaar....
  5. Maar het voorste lager van de uitaande as wordt niet belast, want er is geen tegendruk toch? Ik moet toch voor groot onderhoud aan de bak de boel eraf trekken, dus ik denk dat ik eerst de bak en de tussenbak doe, en dan ff de boel er weer onder, als er dan nog herrie is, gaan we de vooras doen.
  6. Ja nu hoor ik niks meer van het schavende geluid. Maar als het de tussenbak zou zijn, dan zou het geluid ook weg zijn. Want de uitgaande as naar voor wordt ook niet meer belast. De uitgaande as naar achter zit niks van speling op, alleen de voorste.
  7. Oja, gister heb ik de aandrijfas tussen de vooras en de tussenbak verwijderd, en ik merkte dat de speling niet aan de kant van de homokineet zat, maar aan de tussenbakzijde. En dan geen speling in de kruiskoppeling, maar op de uitgaande as van de tussenbak. Kan dat ook zo'n schavend geluid maken? Als daar een lager kapot is ofzo? Oja, nu is het geluid wel weg zonder de aandrijfas, maar bij rechter bochten hoor ik linksvoor nog een sjw sjw sjw sjwsjw geluid. Zit geen zijdelingse speling op het linker voorwiel. Misschien ook een homokineet?
  8. Heheheh, nee, ik bedoelde dat ik (omdat ik de 4x4 niet dagelijks nodig heb) het reviseren nog wel even kan uitstellen door een poosje zonder vooraandrijfas rond te rijden.
  9. Staat nu 164K op. Op zich ga ik nooit offroad. Ik heb alleen 4x4 nodig om de boot de helling op te trekken. En eigenlijk alleen de lage gearing, nog niet eens per sé 4x4. Hoewel dat op een natte helling waarschijnlijk wel prettig is...
  10. Ik ga eerst wel 's even kijken hoe 't bevalt om met achterwiel alleen te rijden. denk ik. In elk geval om te sparen Maar ik las ook ergens dat je waarschijnlijk ook de visco-koppeling moet vervangen na zo'n euvel?
  11. Hmm, klinkt goed... Eerst maar eens de as er tussenuit halen, kijken of het weg is. As reviseren, is dat zelf te doen? Heb geen ervaring met assen, maar ben niet bang voor vieze handen.
  12. Hallo Mensen, even een vraagje. Ik hoor nu sinds deze week een geluid ergens uit de voortrein, dat klinkt alsof er een wiellager kapot is. Maar er is geen speling op de wielen te bekennen. Nu heb ik gister even onder de auto gekeken, en er zit olie aan de onderkant van het cardan. Ook kan ik de aandrijfas van tussenbak naar vooras heen en weer rammelen... Is dat de bedoeling? Denk zelf dat het lager en de keerring van de aandrijfas in de vooras kapot zijn. Of kan het nog iets anders zijn? Het geluid, een soort zingend schavend geluid, hoor ik vooral als ik gas geef en minder als ik het gas los laat. Misschien dat de vertanding in het cardan is? Dat hoor je lijkt me als er geen/te weinig olie in zit? Alvast hartelijk dank voor jullie reacties. Mvrgr, Timo
  13. Heb 'm toch via onderdelenzoeker besteld bij Jeep parts in Valkenburg. Gelijk allebei maar even rondom afkitten denk ik....
  14. Niet verplicht, maar zonde als je 't niet kan gebruiken natuurlijk. Ik heb er 1 via de sloop gevonden voor 75,-, maa je weet nooit of het precies de goede lamp is... Maar denk dat ik f vraag om een fotootje van de achterkant.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...