Spring naar bijdragen

Micha

Forum member
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Micha

  • Verjaardag 02/08/1972

Micha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Goedemiddag allemaal, Interessant topic. Ik heb de door 6 in-line beschreven tik uit het verleden ook. Ik heb alleen geen remproblemen, alleen tikken bij het remmen, bij nat weer lijkt het erger te zijn. Aangezien ik verder nergens last van heb, negeer ik het gewoon. Ik denk aan een remkrachtverdeler of zoiets. Mocht iemand nog een ingeving hebben of het "eigenlijk geen probleem" herkennen dan hoor ik het wel. Micha
  2. Bedankt allemaal, ik heb toch maar wat ATF-olie gehaald en wat bijgevuld. Heb trouwens gepeild in P, ik zie nu dat dat in N moet. Straks maar even kijken of dat nog uitmaakt.
  3. Hallo allemaal, Mijn XJ uit '91 heeft net een grote beurt gehad en is weer een jaar APK gekeurd. Remmetje bijgesteld, verder niets. Bij de grote beurt wordt blijkbaar niet naar de versnellingsbak gekeken, op de peilstok zit de olie nog steeds in het "add" gebied. Ik heb het gevraagd aan de mannetjes van de garage, maar die vonden het wel best zo. De automaat schakelt als een zonnetje, moet ik er dan toch olie bij gaan gooien? Merk je iets aan de bak als er te weinig olie in zit?
  4. Mijn meters geven allemaal een te lage waarde aan (teller staat op 90 als ik 100 rij, benzinemeter staat nog niet op vol als de benzine er aan de bovenkant weer uitkomt), dus ik denk dat het ook geldt voor mijn temp.meter. Misschien een keer een nieuwe aanschaffen... Als ik na wil meten, kan ik dan inderdaad de koelwatertemperatuur meten of gaat de boel naar de bliksem omdat de druk er dan af gaat?
  5. Mijn auto doet ook soms toktoktok als ik rem, maar dat is niet de ABS. Het lijkt een remdrukverdeler of zo te zijn. Gek genoeg doet hij het vooral als het buiten vochtig is. Als het kurkdroog is dan meestal niet. Maar omdat de remwerking prima is besteed ik er verder geen aandacht aan.
  6. Ik denk dat mijn termostaat prima is, net een nieuwe laten monteren en de temperatuur loopt nu (in tegenstelling tot voor de montage) snel op naar het kwart streepje (tussen 40 en 100, dus 70 graden?) en blijft daar dan hangen. Soms even boven het streepje, dan opent 'ie en koelt hij weer tot net onder het streepje. De termostaat is volgens mij standaard op 85 of 90 graden afgesteld, dus ik vermoed dat de meter niet helemaal zuiver is. Ik krijg ook geen walm of zo uit de uitlaat en de kachel wordt gewoon warm. Ik denk dat als ik belasting ga trekken en het zomer is, dat de temperatuur dan wel hoger zal zijn dan nu, met -5 en zonder belasting is het natuurlijk makkelijk koelen...
  7. Omdat mij motor maar heel langzaam warm werd en rond 50 graden bleef steken heb ik de termostaat laten vervangen. Nu wordt de motor veel sneller warm, gaat hij snel naar 70 graden, maar daar blijft hij rond hangen. Is 70 graden goed voor een Cherokee XJ uit 1993?
  8. Nou bedankt allemaal. Volgens mij heb ik het relais eindelijk gevonden, het zit niet in een ruimte achter het reservewiel (daar is alles gewoon dicht net als aan de andere kant) maar linksvoor onder de motorkap (als je voor de grille staat). Volgens mij lopen er draden van accu via relais naar lampen en draden naar de schakelaar en het relais werkt niet en de aansluitingen bij de accu zijn volgens mij uit het bouwjaar van het ding (1993) en gecorrodeerd. Dus ik ga daar te zijner tijd wat aan prutsen, maar met dit weer doe ik even niets meer, behalve genieten van het rijden!
  9. Hallo allemaal, het gaat om de mistlichten voor!
  10. Dank voor de suggesties. Aarde is het helaas niet. Ik meet links en rechts dezelfde spanning, ongeacht welk aardepunt ik gebruik (er ligt ook aan aardedraadjebij , maakte ook niets uit). Ik heb mijn reservewiel verwijderd, maar zie geen luik of zoiets, er zit gewoon dezelfde plastic binnenkant achter als aan de andere kant, als ik die moet weghalen dan moet mijn halve interieur er voor mijn gevoel uit. Klopt dat? En over water gesproken: ik schrok me vandaag rot toen ik een hoop water onder mijn motor uit zag druppelen. Is de bus die rechts naast het ruitensproeier-reservoir zit van de airco en klopt het dat daar water uit druppelt ook als je de airco helemaal niet aan hebt gehad?
  11. Hallo allemaal, Ik heb een leuke Jeep Cherokee Ltd. uit 1993 gekocht . Er lagen losse mistlichten in de achterbak, die heb ik geprobeerd aan te sluiten, maar dat lukt niet. De aansluitdraden leveren geen spanning, tot ik de schakelaar vd mistverlichting aanzet, daarna leveren ze circa 2 volt (???) Lampen zelf lijken kortsluiting te geven, bij aansluiten op een simpel 12 volt adaptertje (overigens slechts 300 ma aan stroom leverend) gaat er niets gloeien en begeeft het adaptertje het. Kan iemand de 2 volt verklaren en weet iemand iets van de (volgens mij standaard) Hella mistlampen van de Cherokee? Bedankt, Micha
×
×
  • Nieuwe aanmaken...