Spring naar bijdragen

knoxxio

Forum member
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door knoxxio

  1. He Frans een 9-traps automaat???? Misschien in 2020 maar nu niet.. :D

    Als JPM een nieuwe neemt dan moet hij de SUMMIT nemen waar alles op en aan zit, vooral de luchtvering en accoustische voorruit en de dynamische geluidsdemping interieur zijn bij de prijs inbegrepen.

    Onze Jeep heeft al 3 ton erop met meer dan 1,5 als paardentrailer trekschuit. Loopt nog steeds als een zonnetje en met de Draketuning box een stuk zuiniger.

    Nadeel zijn de elektrische contacten.

  2. Hallo allemaal, 

    Allereerst de allerbeste wensen en een gezond 2014 toegewenst.

    bedankt voor jullie advies, heb inmiddels nieuwe gloeiibougies laten plaatsen en het probleem blijft.

    dus accu is nieuw en alle 6 gloeibougies nieuw.

    bij de eerste start smorgens heeft ie iets moeite met aanspringen daarna geen enkel probleem en ook geen lampjes branden etc

    Wat zou jullie volgende stap zijn wat ik kan doen ?

    Bedankt voor de hulp alvast.

    gr.

     

    Cherokeeboss, wat bedoel je met iets?

    Welke gloeibougies, merk, 4Volt of 7Volt?

    Als je gas geeft tijdens starten komt er na de start een rookpluim?

  3. Ik heb een zomerset en een winterset velgen met banden. Ik rijd regelmatig in Scandinavie en mijn ervaring met zware last is: hoe platter de band des te minder lucht, dus 18" doe ik geen 3atm zoals de dealer deed, maar 2.7atm en met 17" vooral daar met besneeuwde wegen doe ik er 2.5atm in met 245-65/17. Begin dit jaar heb ik 235-65/17 opgezet, omdat de paardentrailer beladen meeging en moet zeggen in de sneeuw rijdt dit een stuk fijner. Zelfde druk en toch meer grip.

    Maar een vraagje,waarom doe je in NL voor een Jeep winterbanden? Mijns inziens totaal overbodig.
    Vorig jaar zijn we in de winter de Oostenrijkse bergen ingegaan, wij met winterbanden en Finse vrienden (Jeep rijders) zonder. Resultaat geen verschil.

  4. De 3.0CRD is een WH, altijd export model. Mijn vrouw gebruikt het meest de Jeep en bijna altijd trekt ze een paardentrailer met twee paarden ermee, zowel over de gewone weg, maar heel vaak over graffel- en zandwegen. Nu over de 2k gereden, problemen, ja:

    De slipkoppeling, wiellagers voor, schokbrekers voor, remschijven voor, remvoeringen en extra hulpveren laten plaatsen.

    Problemen elektra: slot soleno

  5. Ik heb een 2007 5.7 Hemi limited.

    Ik moet zeggen dat sinds de fouten gewist zijn het probleem zich niet meer voordoet. ik ben er wel achter dat dit ( in de USA althans) een veel voorkomend probleem is waarbij meestal de ingnition switch de oorzaak is.

    Slopen is niet nodig, ik heb nog zo'n switch. Drie schroeven en je klapt de kniebescherming naar beneden. Duurt tussen 40-50 minuten enkel en alleen het priegelwerk voor de switch.

    Van de CRD bij een kennis heb ik deze ook vervangen, alleen deze is zo'n zes keer duurder en na vervanging moet je de montage verzegelen.

  6. Dag allen,

    Sinds korte tijd geeft mijn navigatiescherm (GC 2006) hoofdzakelijk strepen weer.

    Ik had pixel verlies en heb de unit opengemaakt. Is heel goed te doen. Unit bestaat uit drie layers die je van elkaar moet scheiden plus het scherm uit twee. Deze zijn met een lintkabel verbonden aan een sturingsprintplaat. Met de strijkbout (hoogste stand) voorzichtig de lintkabel vast "solderen". De unit is van Alpine en ik heb gelezen op een USA forum dat de lintkabel te koop is. Als het weer voorkomt dan koop ik zo'n lintkabel.

    Succes.

  7. Ik heb een Grand Cherokee (2005, 4,7L V8) gekocht in de VS, moet de plas nog over mar dat zal binnen en paar weken het geval zijn. Deze auto heeft een geintegreerd navigatiesysteem. Naar ik mij laat vertellen werkt dit niet in Nederland, moet omgebouwd worden.

    Iemand met slimme ideeen?

    De FM-gedeelte van de radio (REC)start op een andere frequentie en heeft een ander stappengedeelte dan de REJ.

    Een REJ navigatie DVD wordt niet geslikt, is beveiligd, heb al geprobeerd maar dan omgekeerd.

    Als je GC langer houdt, dan zou ik een MYGIG nemen, je bent dan van al die DVD gezeur af. Kijk op EBAY of http://www.coastaletech.com/.

  8. Bij koud weer lukt de koude start van mijn JGC 3.0 CRD uit 2008 bijna niet meer. De startmotor lijkt goed te zwengelen, maar de motor slaat (bijna) niet aan. Tot nu toe sloeg de motor na lang zwengelen nog steeds aan, maar vanochtend ook niet meer bij de eerste zwengelronde. Dat aanzwengelen houdt na naar schatting 30 seconden van zelf op. Bij de twee poging ging het daarna meteen goed. Het probleem doet zich alleen maar voor bij een koude start. Wie weet hoe dit komt en hoe het is op te lossen?

    Mag ik vragen wat je bedoelt met KOUD? Bedoel je bij dit koude weer? Ik zit de meeste tijd in Finland, Zweden en Estland, daar was het -30. Even voorgloeien en de CRD start direct. Hier doen ze wat ethanol bij de diesel, heet winterdiesel.

    1. Dus wat voor diesel tank je?

    2. Wat ook kan zijn is je accu, draait wel rond maar kan de piezo onsteking niet voldoende bestromen.

    3. Heb je een extra immobilizer, zo ja kan dit de elektra lamleggen.

  9. Dag,

    Mijn GC 3.0 crd uit 2006 heeft sinds maanden de terugkerende melding "service 4 wd system"

    Nou lijkt de oplossing voor de hand te liggen, echter is er een manier deze melding handmatig te resetten.

    Welke parameter(s) veroorzaakt eigenlijk deze melding. Wordt dit bepaald door de km-stand, een (olie)vervuiling metende sensor, ...?

    Als je er één hebt met navigatie dan zitten de (service)instellingen onder rubriek Wagen/Vehicle xxx en kun je deze veranderen/resetten.

  10. Je kan de auto wel OBD uit lezen maar dan lees je enkelt het motor manangement uit deze storingen zitten meestal in je FCM of in je CCN, die kan je niet uitlezen met een OBD reader.

    Br0ns, waar zit die FCm of CCN? Ik heb helaas geen boek van de 2006 GC. Vandaag werd de sleutel niet eens gelezen, ze stak de sleutel in het contactslot en wilde starten. Volledig geblokkeerd,omdraaien ging niet. Pas na een aantal keren deblokkeerde het slot en kon gestart worden.

  11. ik heb een grand cherokee srt van 2006 en hij beval zeer goed maar de laatste weken heb ik veel last van een vreemde storing en wel:.........

    quote]

    Jacco, je bent niet de enige... de GC van mijn vriendin, weliswaar een 3.0CRD uit 2006, heeft het ook twee keren gedaan. Rare is,dat toen we al die tijd in Zweden waren en het vaak -30 was, totaal geen probleem. Nu met oplopende temperaturen en nadat ik de auto heb gewassen en ontdaan van alle sneeuw is het begonnen. Die van haar begon eerst met oplichten dat 4WD system needs service. Dit is weggegaan. Daarna op een schone weg bij optrekken ging ESP aan. Is ook weggegaan. En nu dus tweemaal knipperende kerstverlichting tijdens rijden en valt dan uit. Na herstart weer normaal. Zelf heb ik zo'n idee dat de sleutel door het alarmsysteem niet goed gelezen wordt. Waarom ik dit zeg is dat mijn vriendin eerst heel even het alarmledje zag oplichten voordat het fenomeen zich voordeed. Ik ben eigenlijk benieuwd wat bij jou eerst gebeurt.

    Om zo'n intermitterende fout te achterhalen, ben ik afhankelijk van een gewillige dealer die mij fotokopieen wil geven van het sevice-manual. Zelf heb ik de OBD uitgelezen, maar helaas kwam geen foutmelding in voor. :yes:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...