Spring naar bijdragen

rvotterdijk

Forum member
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

rvotterdijk last won the day on June 6 2012

rvotterdijk had the most liked content!

Over rvotterdijk

  • Verjaardag 23/07/2009

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Amsterdam

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    2001

rvotterdijk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Waardering in de gemeenschap

  1. Het is zo erg....ik had een LPG injector op de verkeerde cilinder geklikt (waardoor er twee dus verkeerde timing hadden) Ik=sukkel.... Bedankt voor het meedenken ! case closed
  2. Okee ik zal eens gaan kijken voor die CPS problems. dank voor de tip 'het hubje"...die volg ik even niet... bedoel je vrijloopnaaf? Of als in "hupje", a.k.a. sprongetje :-)
  3. Ok dank... Heb al wat meer ervaringen opgedaan : Het is het heftigst als ik 1. een peut gas geef (vanuit rond de 180 toeren idd ) zodat hij terugschakelt - kickback- en dan meteen daarna het gas loslaat. BONK! 2. cruise control uitzet als ik 105 rijd, en weer aanzet als ik bij de 95 ben. dan geeft ie zelf een peut "corrigerend" gas. BONK! (Meeste BONK bij heuveltje af). Nou...dat is toch vrij gedetailleerd he.. Het zouden ook de LPG instellingen kunnen zijn die ge-update moeten worden. Twee maanden geleden is de hele motor vervangen. DE CPS blijft dan volgens mij dezelfde, en die was vrij nieuw.
  4. Hallo allen ik hoor sinds kort een bonkje bij het gas geven. Op benzine en LPG. Als ik stapvoets rij is het al hoorbaar als ik lichte, korte stootjes geef op het gaspedaal. Het is niet hard, maar het is wel nieuw. Ik lees van alles over mogelijke oorzaken maar misschien heeft een van jullie dit al eens gehad en opgelost. Thanks !!
  5. Tja...een Chinees in Moparkleren, zo had ik het nog niet bekeken Volgens mij zit ik wel goed, als ik de verpakking zo bekijk. Maar is 60 euro zo'n verdachte prijs dan? Ik weet niet wat het hier kost maar ik bestel lichte en/of kleine auto en motor-onderdelen sowieso altijd op ebay. En ja, je moet soms even zoeken en je krijgt soms een douane naheffing, maar tot nu toe scheelt het bruut veel geld (van dit relais weet ik de NL prijs weet maar van andere dingen wel)
  6. Wow, dat is helemaal top.... M'n nieuwe relay module is exact dezelfde als die ik eruit heb gehaald, de offici
  7. Het is een veelvoorkomend probleem. Die dingen worden inderdaad heet. Kostte totaal 60 euro op ebay inc verzenden. Als ie weer kapot gaat doe ik t denk ik weer zo. De oude heeft het toch elf jaar volgehouden. Maar daar zat geen thermische pasta onder. Heb jij er meer verbruikt?
  8. Herstel: bovenstaande moet zijn 102 graden ! Dan schiet die tweede plastic ventilator aan. Weer een update: het koelingsprobleem is opgelost. Het waren twee dingen tegelijk: de electronische module onder de rechter koplamp was kapot EN de thermostaat ging niet goed open....daardoor was het een enorm traject. Maar ik ken nu volgens mij het hele stappenplan / trucjes en weetjes Ik heb beide zelf vervangen, supersimpel via youtube. De relais module met wat thermische pasta eronder erop geschroefd. De temp meter staat weer goed, vlak voor het midden. Ben blij dat het geen zomer was. En oh ja: over die 'koudere' thermostaat: dit doet je motor(-onderdelen) meer slecht dan goed schijnt... 82 graden c is geen goede operating temperatuur, is me verteld.
  9. Bij 120 graden pas (!) gaat de tweede ventilator (die eigenlijk alleen voor de airco koeling is) bijspringen voor extra koeling. Tot die temperatuur geen probleem. Dit is de samenvatting van alle advies vanvandaag.
  10. De 82 graden thermostaat heeft geen zin om de hoge LPG temperaturen het hoofd te bieden, heb ik vandaag van vijf kanten begrepen. De motor wordt er daardoor niet minder warm op en de koeling werkt niet beter. Het begint alleen wat eerder. Maar 100 graden is een prima temperatuur. Het gaat erom dat je niet richting het rood gaat...
  11. Dat is inderdaad nog een puntje waar ik mee terug ga naar de motoren revisie. De nieuwe motor laat een lichtelijk hogere temperatuur zien: 107 Maar gisteren -de eerste warme dag- stond hij in de zon voor het stoplicht even op het 112.5 streepje...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...