Spring naar bijdragen

jeepje99

Forum member
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

jeepje99's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. volgens mij moet je je airco eens nakijken. Die heeft mogelijk te weinig druk en probeert deze alsnog op te bouwen. Daardoor slaat de pomp steeds aan waardoor je toerental zakt (en weer gecorrigeerd wordt door het motormanagement)
  2. Hoi, Ik weet zeker dat onderstaande vragen echt nog nooit op het forum gegooid zijn :D:D daarom.... Ik wil de olie in het voorste dif vervangen en heb daar even wat vragen over. - Welk spul kan ik het beste gebruiken? - hoeveel moet er in? - hoe weet ik wanneer vol vol is (meten)? - heb ik er nog speciaal gereedschap voor nodig? Daarnaast zag ik dat de ontluchtingsslang van het voorste diff er naast lag. Komt dat vaker voor en hoe zorg ik dat het ding op zijn plek blijft zitten? Alvast bedankt
  3. Hey heren, Ben ik nou echt de enige geluksvogel waarbij een spruitstukbout is afgebroken???
  4. Hoi, Ik wil je wel nog even meegeven dat de bak van mijn Jeep echt slipte. Wel in toeren stijgen maar dat niet terug zien in versnelling van de auto zeg maar. Op het laatst kwam de auto niet meer van de plek. Ik heb me laten vertellen dat die foutmelding (0700) ook veroorzaakt kan worden door de sensor die de snelheid meet (schakelmomenten). Dus wel even zeker weten voordat je de komplete bak laat vervangen. Succes
  5. Hoi, Ik heb weer een uitdaging met mijn Jeepje.... Sinds gisteren komt er een geluid als een tractor onder de motorkap vandaan als de motor koud is. Als de motor een tijdje loopt is het geluid weg. Als ik onder de motorkap kijk lijkt het er sterk op dat de achterste bout van een uitlaatspruitstuk afgebroken is. Geluid (bj koude motor) is alsof de pakking er tussenuit ligt.... De liefde begint langzaam te veranderen in haat. Toonbeeld van betrouwbaarheid is zo'n stoere jeep in ieder geval niet... Ik heb voor deze jeep (GC 4.7 van 99) een Alfa 166 gehad (oeeei Alfa, die is dom...). Ik kan je melden dat ik in het jaar dat ik de alfa gehad heb precies één klemmetje heb moeten vervangen. Ik heb de jeep nu 1 jaar en heb inmiddels keerringen vervangen van krukas, automaatbak compleet vervangen, inbraak in de auto gehad, speakers vernieuwd, airco opnieuw gevuld enz. enz. Lekker geluid zo'n V8, maar ik kan je melden dat het V6 geluid van een Alfa je ook rillingen geeft. Zo, de frustratie is eraf :-) En nu de vraag: Is dit een bekent euvel? Zoja, wat hebben jullie er mee gedaan? wie weet iemand in de buurt van zuid limburg die me eventueel een nieuwe bout kan tappen en het spruitstuk kan vastzetten? Tnx
  6. even een tijdje niet ingelogd geweest dus... Ik heb idd een 4.7. en heb dus een OD. De caravan die ik moet sleuren weegt zo'n dikke 1600 kilo beladen gok ik en is 250 breed. Dat vangt redelijk wat wind. IK heb de OD eigenlijk nooit uitgezet omdat ik ervan uit ga dat de bak zelf wel bepaald of hij terug moet schakelen. Snelheid houd ik op 95 a 100. Het viel me gewoon tegen dat de temperatuur redelijk snel omhoog gaat als je bergop moet. Hij gaat overigens ook redelijk snel weer terug zodra ik weer op het vlakke rijd. Normaal hangt hij net tegen de 90 graden. Met de sleurhut er achter 90 of iets er boven. We zijn vorig jaar naar Italie geweest en de berg op bij het Como meer was toch erg lang en stijl. Airco uit hielp wel maar de temp liep toch naar 110-115+. Ik heb nog een bullbar voor de radiator zitten en vroeg af of het niet beter is om dat ding er af te halen als ik richting de bergen rijd. radiator zal ik in ieder geval alvast doorblazen.
  7. Hoi, Mijn WJ heeft de neiging het warm te krijgen als er met de caravan een steile berg opgereden wordt. Volgens mij is dat iets dat wel vaker voorkomt. Ik lees verhalen over het vergroten van de radiatorcapaciteit. Ook wordt er gezegd dat je er een oliekoeler bij moet zetten. Wie heeft tips? wat is de beste oplossing? Alvast bedankt.
  8. Op mijn WJ zit een chroom grill. De originele heb ik nog en ik heb even voor je gekeken. De bumper en grill zitten inderdaad normaliter aan elkaar vast: de originele grill heeft namelijk aan de onderzijde over de hele lengte snijd 'littekens'
  9. tja dat klopt, maar dan moet ik naar Veldhoven. Wil natuurlijk graag wat dichter in de buurt. Auto is op het moment niet in die staat dat ik 'even' lekker van Maastricht naar Veldhoven rijd en retour.
  10. Ok, Ik ben vandaag bij Liberty geweest in Schimmert omdat de vorige eigenaar daar ook het onderhoud liet doen. Is er iemand die daar zijn onderhoud/reparaties laat doen? Wat zijn jullie ervaringen dan?
  11. We zijn naar de garage geweest met mijn 'jeepje'. De heren kwamen tot het oordeel dat er een mechanisch probleem is en dat het niet electronisch is. Uitlezen van de computer geeft aan dat de automaat op 'limp in' staat en dat betekent mechanische schade. De heren geven aan dat er 1,5 (jaja) liter teveel atf in de bak zat! Er zou overdruk zijn geweest waardoor de bak kapot is. Ik kon al niet volgen hoe ik die peilstok moest uitlezen, maar nu weet ik ook waarom..... Verklaart waarschijnlijk ook waarom de keerring van de automaat richting de tussenbak vorige jaar lekte. Het vervangen van het filter is geen optie volgens de heren, heeft geen zin geeft men aan... Het echt goede nieuws is vervolgens de prijs die men noemt voor de reparatie. Ik wil jullie niet te veel schokkeren maar laten we zeggen dat ik die pieken niet in een week bij elkaar verdien! Vraag is dus of jullie iemand weten die voor een redelijke prijs een goede automaatbak onder mijn jeep kan bouwen.
  12. Bedankt voor je hulp Ab, We moeten maar eens richting de garage...
  13. ik heb de klemmen eraf gehaald en met een startkabel gekoppeld. Je krijgt ze zo namelijk niet tegen elkaar geduwd. Daarna het spul weer gekoppeld en gaan rijden. lampje check engine ging overigens ongeveer 5 seconden nadat ik gestart had al branden. Dat rijden is niet ok op het moment. de bak slipt... Automaatvloeistof staat volgens mij redelijk goed. Misschien zit er iets te veel in. Ik heb vervolgens de foutcode nogmaals gecheckt. Ik heb nu alleen nog de 0700 over en die is lekker vaag. Ben ik de enige die dit aan de hand heeft of heeft iemand dit al eerder meegemaakt?
  14. OK Gaan we doen! Bedankt voor de tips! En die radiocodes liggen natuurlijk bij de autopapieren, die liggen in de sleurhut en die, jawel, staat in de winterstalling... :-)
  15. Hoi, Lijkt erop dat mijn jeep naar de garage moet. Ik woon in zuid limburg. Wie woont ook in die regio en waar ga je dan naar toe met je auto? Ik ben wel eens bij American cars geweest. Was op zich prima service. Kennis van me gaat bij Liberty. Wat is j(ulli)e ervaring?? Grtz.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...