Spring naar bijdragen

cherok

Forum member
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over cherok

  • Verjaardag 28/02/1962

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1994

cherok's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Met 2 handen en een benauwd hart! De lijsten zitten vast met deze klipjes op deze boldertjes Het is gelukt met wat klein bestek De lepelkant heb ik gebruikt om de lijst iets op te lichten zodat ik kon zien waar de klipjes zitten. Ik heb nog een zaklampje gebruikt om beter te zien. Met de steel van het vorkje heb ik steeds het klipje, tegen de richting van de klok in opgeduwd en zodoende los gemaakt van het boldertje. Ik ben begonnen met de zijlijsten. Verder blijft de lijst ietwat haken maar met wat voorzichtige bewegingen komt hij wel los. Hieronder het klipje nog in de lijst By the way: Wat er uiteindelijk te zien was viel mee maar ook tegen. Ik zag geen gaten terwijl mijn hemeltje binnen wel vochtig aan kan voelen na die fikse regenbuien. Ik heb nog een second opinion gevraagd bij een carrosseriebedrijf en deze gaf aan dat de klus zeker 700 Eurietjes exclusief BTW zou gaan kosten en dan zou de ruit nog heel moeten blijven, zo niet dan ook nog een nieuwe ruit. Ik heb inmiddels de roest zo veel als mogelijk weg geschrapt en geschuurd en heb 2 lagen Noverox aangebracht. Met een lakstift zal ik een en ander verder bijwerken. Als dat droog zal ik ook nog wat siliconen- of bitumenachtigs aanbrengen. Ik denk dat ik dan weer jaren vooruit kan. Succes!
  2. Het is eindelijk gelukt de strips eraf te krijgen. De antiroest behandeling is begonnen.
  3. Ik zie wat roest op de voorrand van het dak boven de voorruit. Om het roestprobleem goed aan te pakken wil ik ook de sierlijst rond de ruit demonteren. Ik heb eerder gelezen dat je ze er uit kunt schuiven. Heeft iemand ervaring over hoe precies zodat ik niks afbreek? Koppelstukje onder aan de ruit In de hoeken overlapt de ene strip de andere. Groet, Ed
  4. cherok

    Saturday Night Cruise.

    Als redelijk vaste bezoeker aan de Saterday Night Cruise was ook ik er weer.
  5. Een nieuw relais heeft wonderen verricht.
  6. Ik vermoed ook ernstig dat 1 van de relais defect is. Ook lees ik ergens dat het shutdown relais in het cirquit zit van de ontsteking. Vonken wisten we dan ook niet te trekken. Vandaag maar eens op zoek naar een relais of 2.
  7. 8 ritjes geleden wilde mijn XJ (1994, 4ltr) niet starten. Alles lijkt het doen echter de startmotor loopt niet. Wat startpogingen later starte hij zonder problemen. Vandaag weer het zelfde euvel maar nu krijg ik hem niet aan de praat. Een kleine speurtocht levert op dat als ik het starter relais en het shutdown relais verwissel de startmotor wel draait waarbij de motor helaas niet wil aanslaan. Starter relais open gemaakt en contactjes nagekeken en geschuurd. Helaas zonder succes. Blijft vreemd dat wanneer ik de 2 relais verwissel de startmotor draait en andersom niet. Wie een idee?
  8. Ook dit jaar zullen wij weer zo veel mogelijk naar de SNC gaan. Voor ons alweer het 3de jaar met mijn vriendenclub die vooral Chevies bezitten. BBQtje erbij en naar verwachting beter weer als vorig jaar. Leuk dat er al wat meer Jeepers komen.
  9. Leuk dat na mijn oproep eerder dit jaar de Saterday Night Cruise voor Jeep wat leven is geblazen. Volgend jaar weer nieuwe kansen om de Jeep wat te promoten. Gisteren na mijn werk even een uurtje op het terrein geweest en nog even de wandeling langs alle voertuigen gedaan met mijn Chevy-vrienden. Tot volgend jaar.
  10. Bedankt Boris. We zullen eerdaags eens kijken.
  11. Rubber is het zeker niet. Het lijkt eerder op hard kunststof. Midden onderaan de ruit zit een metalen verbindingsstukje.
  12. Ik ben benieuwd of ik de sierstrip rond mijn voorruit makkelijk kan de- en weer monteren. Ik wil eens kijken of er roestvorming is rond de ruit. Het betreft een Cherokee uit 1994.
  13. Tip: Morgen en overmorgen (23 en 24 augustus) amerikaans autogeweld in Antwerpen. www.apow-show.be Vervolg: ik ben zelf even naar Antwerpen geweest. Leuke show, veel kraampjes, een paar Jeeps. Mezelf en nog wat imposante offroaders
  14. Gezellig, veel te zien en wederom nat. Deze keer hebben we de wandeling na de bbq overgeslagen. Nu gelukkig veel meer JEEPS gezien dan andere keren. Leuk dat deze meeting begint te leven bij ons Jeepers.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...