Spring naar bijdragen

Emiel

Forum member
  • Aantal bijdragen

    81
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Emiel

  • Verjaardag 22/09/1965

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    (Nog)Geen Jeep
  • Bouwjaar
    N.v.t.

Emiel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Fotootje van dash in met ALLE brandende lampjes.
  2. Nou heb ik zo goed als geen ervaring met XJ,s want heb recentelijk een aantal jaren met een ZJ 4.0 1997 gereden, maar er gaat bij contact aan alleen geheel links een lampje -washer fluid low- (zal wel laag zijn) en -part time- van de tussenbak branden. Dus maar eens even gesnuffeld in de FSM XJ '94 en dus gevonden dat er inderdaad een hoop meer moet gaan branden. Er zit een "high line cluster" dash in met een aparte voltmeter en oliedrukmeter . Mijns insziens moet er dus zeker nog een lampje "check engine-, -brake-, maint rqd- en -ABS- gaan branden als het contact aangezet wordt. Ik vermoed een link tussen de lampjes en het niet starten. Zouden de lampjes door de PCM aangezet worden? Of hebben we wellicht dan met een defect relais te maken, zoals Rammstein hierboven aangeeft?
  3. Het heeft even geduurd, maar inmiddels weer wat testjes gedaan. Om de BDPsensor te testen heb ik gemeten op de stekker van de sensor. Deze is gewoon aangesloten gebleven en ik heb het voltage gemeten op de wit-zwarte en de zwart-lichtblauwe draad. Het spanningsverschil is 5 volt. Tijdens het tornen van de motor (met de hand) zou de spanning per omwenteling drie keer onderuit moeten gaan. Dat gebeurd dus niet. De spanning blijft keurig op 5 volt. Tevens gekeken of er spanning staat op de bobine, en deze is spanningsloos. Ook de benzinerail nog maar eens bekeken en de pomp drukt het systeem niet op. Kan iemand me bevestigen dat de BDP sensor op deze wijze juist gecontroleerd is? Zo ja. Zou het kunnen zijn dat bij het falen van de BDPsensor de computer de stroom naar de brandstofpomp en de bobine (nog) niet doorgeeft? Overigens heeft de auto bij de ombouw van 4 naar 6-cilinder de aansluiting voor de OBD-DRB niet terug gekregen. Vergeefs gezocht maar niet te vinden onder het dashboard, noch onder de motorkap... Jammer. Had juist nu makkelijk geweest.
  4. Goed idee, Gunther. Ik zal de FSM eens nakijken hoe deze door te meten.
  5. Net even een en ander bekeken, opgezocht en uitgevonden. Allereerst het VIN nummer. Dit VINnummer is 1J4FJN8PXRL158650, en de aap komt uit de mouw. Het achtste nummer zou gaan over welke ingebouwde motor. In dit geval de P. De P staat voor 2.5 liter... Dus. Ik heb hier te maken met een omgebouwde versie naar een 4.0 liter. Het feit dat er een latere computer in zit dan verwacht, wordt ook weer duidelijk door het ingegoten bloknummer ...20569 (eerste cijfers verscholen achter een steun, maar de laatste cijfers zeggen een blok van 1996 tot 1998! Dus eea is bevestigd. De PCM in deze auto is voorzien van stickers JGROC48U 251(grote cijfers) JBSAA P56041 T0646. De PCM in de jongere XJ van collega is 535AD (grote cijfers) JBSAC P56041 T0558. Ben er nog niet van overtuigd of wisselen catastrofale gevolgen zou hebben, maar wil dan toch wel eerst even uitlezen. Ik weet alleen niet zeker of de PCM de foutcodes nog heeft opgeslagen na lang verstoken te zijn geweest van stroom. Ik heb een OBD2 / DRB scan tool uitleesapparaat liggen voor mijn Grand Cherokee en deze zal dan waarschijnlijk niet op een OBD1 stekker passen, maar mogelijk is de hele boom omgezet en kan er OBD2 gemeten worden. Alleen bij de locatie bij de accubak kan ik geen aansluiting vinden. Iemand een idee waar deze aansluiting zou kunnen zitten bij een jongere Cherokee? Dan ga mijn zoektocht daar maar eens beginnen.
  6. Nou wordt ik wel erg onzeker over het bouwjaar. Morgen gelijk eens even kijken naar het chassisnummer... Soms doen ze maar dotje bij de import. Ik hou jullie op de hoogte...
  7. Hallo Boris, Klopt inderdaad. De PCM zal mogelijk anders zijn van een '98er, maar deze auto's zijn qua stekkers en uitvoering identiek. Misschien omdat t Amerikaanse import is?. De nummers op de stickers zijn wel iets verschillend. Ik heb de nummers thuis liggen, maar ben pas maandag weer daar. Dan zal ik ze even posten. Misschien dat iemand me er van kan overtuigen dat je zo'n PCM onmogelijk kan vernielen door het overzetten... Ondanks dat een andere PCM monteren geen optie is, zou het me wel helpen als hij dan een paar seconden liep. Weet ik gelijk waar het probleem zit. Dan kan ik er altijd nog afstand van nemen, of uit elkaar trekken. mvg Emiel.
  8. Goeiemiddag allemaal. Betreft hier een storing aan een '94er XJ 4.0 De auto is in deze niet lopende staat aangekocht en is Amerikaanse import. De auto heeft een set sleutels zonder afstandsbediening. Ik vermoed dus geen originele startblokkering. De bougies vonken niet en de injectierail heeft geen druk. Met andere woorden, de auto doet niets meer. De verdenking rust op de driestekkerige motormanagementcomputer op het linkerbinnenscherm aan de voorzijde. Ik heb Boris (cherokeeparts) gebeld en hij kwam met een redelijk verontrustende mededeling. De computer is niet meer te vervangen. Hij communiceerd met twee andere computers (Bak en console) en bij geen, noem het maar familiale connecties, zal hij dienst weigeren na een paar seconden. Er zou nog wel een computer op chassisnummer besteld kunnen worden bij de dealer voor hondertje of zeven, acht, maar da's natuurlijk geen haalbare kaart meer. Om toch een en ander uit te sluiten of te bewijzen, zou ik toch nog wel eens iets willen proberen. Mijn collega heeft een XJ 4.0 van '98 met een op het oog identieke computer qua aansluitingen en dimensies, maar met een ander nummer op de kast. Ik ben bang dat het omwisselen zou resulteren in en kapotte computer van de jongere XJ, met als resultaat twee niet lopende auto's. Aan de andere kant zou de auto een paar seconden kunnen draaien en dan is hiermee bewezen dat de computer de oorzaak is. Verder zit ik te denken of het mogelijk een optie is om alledrie de communicerende familieleden uit 1 specifieke auto te kopen... als dat de oplossing zou zijn. Verder zit er een aftermarket gecertificeerd alarm in de auto, en kan het er uit gehaald worden, maar dat is veel werk voor een kleine kans dat dat de oorzaak zou zijn. Dus wie weet raad, of heeft een (set) computers liggen, alvorens de XJ als terminaal te beschouwen? Mvg Emiel.
  9. Tsjonge. Dat wist ik niet. Ik rijdt altijd met alles op "auto" en dan zou de airco altijd bijstaan. (Is alleen uit te zetten als er geen voorraam in de rechterdraaiknop staat en de airco-indicatie geheel rechts uitgedrukt is, dacht ik.) Maar ik ga eens even controleren straks.
  10. Het piepen kan heel makkelijk veroorzaakt worden door een licht slippende multiriem. Kwestie van naspannen. Bout van spanrol los, schuin geplaatste lange spanbout schuin gemonteerd onder de bekrachtigingspomp aanzetten en daarna spanrol borgen. Snel gedaan en geen kosten....
  11. Goed plan. Even zoeken of er nog een dealer in Zeeland zit.
  12. Het gesuis als je de auto uitzet linksvoor, heb ik ook. Bij mij is dat de aircopomp die (nu stilstaand) de freon zachtjes doorlaat van het hogedruk naar de lagedrukgedeelte. Houdt bij mij na een minuut of twee op.
  13. De Grand heeft een paar defecte lampjes in het dashboard, en met name in de kleine "consoles" van de verlichtingsknop, stoelverwarming en climatecontrolcomputer. Als je er mee aan de slag gaat doet dan de kapotte het weer, en dan de goede stopt er mee, etc. Dus naar de dealer gereden om een handvol nieuwe lampjes. Tot mijn (en de onderdelenman bij de dealer) grote verbazing blijkt dat alleen de bulbjes onder de klokken (controle ABS, remvloeistof e.d.) los te krijgen zijn. Voor de rest lijkt te gelden dat men in Amerika aanraadt gelijk de hele console maar te vernieuwen. Wie heeft er enig idee waar de benodigde lampen te krijgen zijn? Ik doel dus op de piepkleine met de blauwe condoompjes, de iets langere met het blauwe lampje met witte fitting en de zwarte fitting met de blanke lampjes uit de Climat computer... MVG Emiel.
  14. Probleem is opgelost. Mede dankzij de input van Mrobers ben ik in de bedrading gaan zoeken en de oorzaak is gevonden. Er loopt gelijk vanaf de fittingen van de kentekenlampjes een kort kabelboompje naar de eerste stekker. Deze dubbele draad was doorgesleten op een scherp stukje uitgestansde achterklep, tot 3/4!!! van de diameter, waardoor de massa onderbroken werd, en de stroom aan de massa raakte. Een klein wonder dat de zekering er niet doorging. Kabelboompje uit mijn sloper overgezet en probleem opgelost. Heren, bedankt voor het meedenken!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...