Spring naar bijdragen

maddog

Forum member
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over maddog

  • Verjaardag 07/05/1974

maddog's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik ben op zoek naar een (niet al te duur) setje velgen met goede banden voor mijn xj. Mijn oude velgen zijn dusdanig beschadigd door het uitboren van de wielbouten dat deze helaas niet meer te redden zijn.
  2. ik zal het overzicht even opzoeken, inscannen en doorsturen. dit zal wel pas morgen of overmorgen worden.
  3. met en maatje kleiner lukte het helaas ook niet, ik ga toch maar eens op zoek naar een slotboutkraker. Mocht het hiermee niet lukken dan zal ik ze er toch moeten afslijpen. bedankt voor de reacties
  4. ik heb een eevoudig probleem maar kan een oplossing nog niet vinden. momenteel ben ik bezig met de restauratie van mijn xj ´90. ik zag erg op tegen de vrij moeilijke klussen mbt de bedrading en de motorische zaken maar dit is zeer voorspoedig verlopen. Toen ik de wieldoppen verwijderd had om de velgen te kunnen demonteren zag ik dat de moeren waarmee de velgen vastzitten zijn afgerond. Ik denk dat de vorige eigenaar deze niet los heeft kunnen krijgen. Nu heb ik ook al van alles geprobeerd ( van kruipolie en roestoplosser tot het verlengen van de ratelsleutel met een buis) maar ik krijg ze niet los. De moeren zijn afgerond dus ik heb er nauwelijk meer grip op. Wie heeft een idee?
  5. maddog

    ABS recall

    ik ben ook bezig om een openstaande recall van mijn xj uit 90 te laten verhelpen. gezien de diverse verhalen op het forum heb ik bij 2 verschillende dealers in Limburg dezelfde onderstaande vraag neergelegd, ik kreeg (binnen 24 uur)twee verschillende schriftelijke reacties. Ik heb de namen van de dealers maar weggelaten. Geachte, ik heb onlangs een Jeep Cherokee uit 1990 gekocht. ik heb het vin nummer gecontroleerd en nu blijken er nog zaken mbt een recall open te staan. Kunt u mij zeggen waar en hoe ik deze zaken moet laten afhandelen. Ik heb al geinformeerd bij DaimlerChrysler Nederland B.V. Zei vertelden mij dat de afhandeling van een recall altijd gratis is en dat ik contact moest opzoeken met de dealer. Reactie van Dealer 1 Er staat inderdaad nog 1 recall open:A05 Jeep Brake Rotors, als u nog de remschijven die af fabriek gemonteerd zijn op u auto er nog op heeft dan dienen deze vervangen te worden, uiteraard is dit gratis Reactie van dealer 2 Ik heb het chassisnumemr gecontroleerd en inderdaad Recall A05 is van toepassing op dit chassisnummer. (heeft te maken met remschijven voorzijde, deze kunnen scheuren) Echter Uw auto valt niet onder de gecontroleerde bouwserie. Hiervoor moet op de 11e positie de code Y of C voorkomen. Deze zijn in een aparte fabriek geproduceerd. Uw voertuig valt daar niet onder. Maw deze is niet van toepassing op uw voertuig. Er behoeft geen verder actie ondernomen te worden. En inderdaad recalls zijn altijd kosteloos !
  6. het viel mij op dat nadat ik de motor gestart heb behoorlijk wat vochtdruppels uit de uitlaat komen. na enige tijd ligt er een behoorlijk plasje. Het is een beetje roestkleurig. het is een xj uit 1990 en hij heeft wel een geruime tijd stil gestaan maar jij rijdt prima. herkend iemand dit of weet iemand wat voor vloeistof dit kan zijn.
  7. bedankt! dat zal het zijn. Ik ga morgen direct een andere accu kopen. handige site trouwens.
  8. De huidige accu is nog wel goed. Maar deze heeft de persoon waar ik de auto heb gekocht er even voor nood ingezet, en ik heb het idee dat deze accu aan de lichte kant is. Het is ook een vrij kleine accu als ik zie hoe groot de accuplaat is waarin deze geplaatst moet worden. De XJ start er wel op maar, als ik de electrische ramen en de electrische stoelen gebruik lijkt het net of de accu bijna leeg is en te weinig power heeft. Als ik de accu nameet geeft deze aan die ie vol is.
  9. welke accu kan ik het beste gebruiken voor een xj low output uit ´90? op dit moment zit er een standaard accu van een onbekend merk in: 12 v / 25 am / 43occa / 80rc zijn er minimum eisen waaraan een accu moet voldoen.
  10. ok, bedankt. Ik kan geen kastje vinden bij de luchtfilter en bovendien vond ik op het blok een verweerde sticker met de aanduiding lo, kun je mij mischien kort uitleggen wat het verschil is tussen hi / lo bedankt alvast
  11. in mijn cherokee zitten links naast de km teller een 3 tal schermpjes op het dashboard. De bovenste is een digitaal klokje maar de onderste 2 werken niet. kan iemand mij zeggen waar deze voor zijn. ik heb de zekeringen al nagekeken maar ik niets ontdekken.
  12. Wie kan mij vertellen hoe ik kan zien of mij cherokee uit 1990 een hi of een lo versie is en wat is het verschil eigenlijk. ik heb op het forum gezocht en kom de termen hi / lo vaak tegen maar niet wat het inhoud.
  13. maddog

    Even Voorstellen..

    Mijn naam is edgar hanssen en ik woon in het limburgse weert. sinds kort ben ik de bezitter van een Jeep cherokee. Het is een schakelbak uit 1990 van het type LE U9 met 180.000 km op de teller. Dus een lekker luxe auto met leren bekleding, electrisch verstelbare stoelen en ramen. het is mijn bedoeling om de komende maanden deze Cherokee te gaan opknappen. Ik ben een leek op het gebied van auto´s dus dit forum is voor mij een goudmijn aan informatie.
  14. hoi Mike, zou je mij de pdf willen doormailen. maddog74@tiscali.nl waar zit bij jou de schakelaar om de antenne in of uit te schuiven ik kan deze bij mijn auto niet vinden.
  15. OK bedankt voor de reactie, ben blij dat er op dit forum veel informatie te vinden is. ben wat dat betreft nog maar een leek.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...