Jump to content

tsmit

Forum member
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tsmit

 1. Ik heb een Nekaf M38A1 en ben benieuwd waar ik het chassis nummer en motor nummer kan vinden. Ik lees dat 'matching numbers' uniek zijn, ben benieuwd hoe dat bij die van mij is.
 2. Dat is het niet, kinderslot is de-actief.
 3. Ik heb regelmatig met mijn rechtsachter deur van de XJ97 een probleem, namelijk dat de deur gelocked is. Wanneer de passagier wilt uitstappen of instappen dan moet ik alle deuren weer unlocken met de AB terwijl de andere deuren wel normaal open zijn. Iemand een idee?
 4. Zie foto's. Niet heel duidelijk maar beter kon ik ze nu even niet maken
 5. De schakelas, waarmee je de 2/4 WD inschakelt.
 6. Oorzaak (blijkt bekend euvel te zijn bij de XJ) is verholpen door het asje, wat in een kunststof lagerbusje zit waar speling op komt, met wat tire ribs onder spanning te houden,
 7. Rubber ingespoten met kruipolie, kraak bij kou is nu weg.
 8. Nu het koud is, hoor ik wat gekraak bij het draaien van het stuur, alsook er een rubber droog staat. Na 5 minuten of zo verdwijnt het. Iemand een idee waar dit vandaan kan komen?
 9. Dag, Nier echt mooi maar wel veel licht begrijp ik; Led koplampen. Zie: http://www.ebay.com/bhp/jeep-xj-headlights Weten jullie of dit APK proof is?
 10. Op zich wel een beetje irritant want deze stand is deze enige die zorgt dat het voorraam niet laat beslaan, wat dus betekent dat de airco altijd aan staat en de motor dan relatief veel lawaai maakt (goed te horen buitenzijde auto en ietsje binnen in auto).
 11. Bij optrekken vanaf stilstand hoor ik altijd kort een gek geluid (metaalachtig) bij mijn XJ97. Ik meen dat dit komt door wat speling op een stang wat haaks de automaatbak in gaat. Kan dat en wat is er aan te doen?
 12. Sorry, ik snap je nu. Klopt, hij staat op die stand. Zal morgen andere stand proberen.
 13. De airco staat uit. Hoe kan ik zien of de ventilator op die stand staat?
 14. Ik heb mijn XJ97-4L nu 2 maanden, mijn 1e Jeep! Wat me opvalt is dat de ventilator bij de radiateur (zie foto) heel snel aan slaat (al bij aan koude motor) en bijna continue draait (stopt bv. 5 sec en gaat dan weer draaien). Hierdoor maakt de motor ook best veel geluid als je buiten de auto staat. De motor temperatuur zit wel mooi rond de 100C, dat wel. Is dit normaal?
 15. Mijn XJ97 heeft (originele) startblokkering. Wat is vervelend vind is dat als de auto op inlock staat en ik na korte tijd wilt wegrijden (bv na tanken) hij na na het starten weer afslaat. Ik moet dan weer met AB op unlock drukken om van de blokkering af te halen. Is dit (een timer?) uit te zetten, dus dat de blokking er niet automatisch op komt na een korte tijd? Timo
 16. Heb 2 probleempjes met mijn XJ97-4L (die ik net heb): 1. Cruise control werkt niet. Als ik m aanschakel dan gaat lampje op dashboard wel branden, maar als ik daarna op set druk en ik rij bv. 100km/u, dan blijft ie niet op snelheid Wie heeft een idee? 2. Het stuur gaat trillen rond 100-120km/u Niet zozeer om de as (zoals je hebt met slecht gebalanceerde wielen) maar meer verticaal (dus wat omhoog/omlaag). Ik merk wel dat het iets minder is als ik het stuur in andere positief verstel via stuurkolom verstelling. Wie heeft een idee? Dank alvast.
 17. Dank. Laatste vraag: weet jij of iemand anders welke software instellingen/parameters in te stellen zijn met zo'n DRB3 apparaat? Dan kan ik even kijken of ik nog meer wil laten aanpassen als ik die deuren laat doen. Groet, Timo
 18. Ik heb vandaag mijn 1e Jeep Cherokee XJ 1997 gekocht! Leuke auto met slechts 109.000 km's (via cherokeeland). Heb paar vragen als 'nu nog leek': 1. is het mogelijk om de deuren automatisch bij wegrijden te locken? 2. is het mogelijk om de lamp verlichting knop altijd aan te laten zodat bij afsluiten deuren deze automatisch uitgaan (wel zo handig om overdag altijd met verlichting te rijden) 3. de verlichting in laadbak gaat niet aan als ik de achterklep open doe, wel als ik de voordeur open doe. Is dit normaal (ik zou nl. wel de hemellicht aan hebben als ik kofferklep open doe) 4. de bekleding bij bestuurderstoel deur kiert iets bij het raam aan slotzijde. Is dit makkelijk te fixen? Ik zie niet zo snel hoe dit vast zit (geklikt of geschroefd) Ik hoor het graag wie mij kan helpen met deze -waarschijnlijke- simpele vragen. Dank alvast! Timo
 19. Dag, voor mijn Nekaf M38A1 wil ik een stuurdemper monteren (heb m al in huis). Heb alleen even hulp nodig op welke plaats ik deze moet monteren. Wie kan mij op weg helpen? Groet, Timo
×
×
 • Create New...