Spring naar bijdragen

Nivafever

Forum member
  • Aantal bijdragen

    48
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Nivafever geplaatst

  1. Kan op slot!, Net een opgehaald. nu ff zoeken naar welke bouten en moeren ik moet hebben en een gebruiksaanwijzing.
  2. Hallo Wegens aanschaf van een YJ waarbij alleen een bikinitop en hardtop zit, ben ik op zoek naar een volledige softtop. Incl. buizenframe etc. Groeten, martijn
  3. hallo, Inmiddels al gezocht maar nergens een duidelijk antwoord kunnen vinden. Ik ben een Jeep aan het leeghalen, wordt alleen nog voor de 4x4 gebruikt. Nu wil ik het alarm en de de daarbij horende startonderbreker eruit, alleen maar vocht gevoelig. Iemand tips, of hoe ik dit kan aanpakken?? Jeep is al leeg
  4. Nou, vind het prima alle twee, scheelt weer bij de volgende keer!!! Was ook een erg scherpe tip!! Af en toe bokt de auto wel gas geven in de bocht maar denk dat dat met het limited slïp gedeelte te maken heeft!
  5. Gisteren vervangen. Dankzij een hele snelle levering van de oliekeerringen van Marcel (cherokeeparts) Verder toch even staan staren op de c-clip en na telefonisch contact met Marcel en Jeeped een eitje om te vervangen. Wel even een keer met beleid sleutelen maar gelukkig deed de heftruck het weer en konden we er goed bij. Bedankt voor de hulp. Hierdoor was het al met al (inclusief heeeeeel veeel pauzes) in 4 uurtjes gebeurd. Wel prettig om te zien dat de het diff er nog netjes en schoon uit zag.
  6. Is dat veel werk? Of gewoon een kwestie van de trommel eraf, as eruit en hopla. Of moet ik nog op heel veel dingen letten?
  7. Kreeg bij de apk al een opmerking dat er waarschijnlijk een lekke remcylinder was rechts achter. Alleen losgetrokken en was niet het geval. Nu heb ik de diff achter bijgevuld en zo´n 20 km verder meeste olie hiervan op mijn rechterachterwiel aan de binnenkant. Iemand een idee. Ik wil hem zaterdag los halen, maar mocht het nou een pakking ofzo zijn, kan ik die van de week vast bestellen.
  8. Mensen allemaal heel erg bedankt voor het advies!! Fijn zeg als er zo info wordt gedeeld!!! Het was inderdaad de koppelomvormer!! Gisteren even de plaat los gehad, de vier bouten vastgezet (kon ze met de hand los draaien) En hij loopt weer als een zonnetje!!!! Groeten, Martijn
  9. Moet daarvoor de versnellingsbak eraf? Of kan ik daar met wat kunst en vliegwerk bij? Dit om in de planning mee te nemen. Geen idee namelijk of dit veel werk is.
  10. Is een automaat! Is dat die stalen plaat tussen motor en versnellingsbak? En kan dit kwaad of moet dit met spoed vervangen worden?
  11. Daar komt het geluid niet weg. Komt verder naar achteren vandaan....... Vandaar dat we ook even aan de startmotor dachten. Dus toch volgende week maar eens de carterpan eraf.
  12. Oke vandaag maar eens aan de bak gegaan met de jeep. Eerst de olie ververst en er wynss bijgedaan. De oude olie heb ik gefilterd en totaal geen slijpsel, of metaal achtige delen. oude olie maar "schoon". Hierna maar eens gestart en wat filmpjes gemaakt om te kijken of iemand hier het geluid herkent. Wij dachten eerst dat de startmotor mee bleef draaien en daar de lagers van kapot waren. Dus nog even de startmotor uitgewisseld met mijn andere cherokee. Maar geen resultaat...... Dit filmpje is bij stationair: http://www.youtube.com/watch?v=ixAx6gDpyTk Dit filmpje bij starten: http://www.youtube.com/watch?v=KsY4XVYSc1I Dit filmpje bij schokkerig gasgeven: Het rare is dat hij rijdend geen geluid maakt en soms ook hele tijden niet bij stationair draaien. Iemand een idee????
  13. Ga er morgen naar kijken! Eventueel plaats ik een linkje met filmpje naar youtube. Misschien horen anderen het..... Voor de zekerheid de jeep deze week lekker op zijn plek laten staan.
  14. Hallo, ik weet dat het niet echt lekker uitlegd een geluid in tekst. Maar toch ff proberen. Als ik de cherokee start (4.0 HO uit 1993) hoor ik een ratelend geluid waar geen regelmaat in zit. Bij stationair doet hij dit ook. Als ik rijd of meer als 1000 rpm heb hoor je niks en loopt het motortje super. Geluid komt vlogens mij wel uit het blok vandaan. Heb hem vandaag van de APK opgehaald en verder nog geen tijd gehad om goed te luisteren, waar het ongeveer wegkomt of om een opname te maken en deze te posten. Als er al tips of iedeen zijn..... graag. Groeten, Martijn
  15. Sorry!! Dat wist ik niet, maar is inderdaad wel gebruikelijk op een forum. Nou 75,- Groeten, Martijn
  16. Hallo, Ik heb hem zelf gekocht bij Boris om mijn cherokee om te bouwen van ABS naar conventioneel. Alleen inmiddels een tweedehandse ABS pomp kunnen kopen en deze gemonteerd. Dus doe eens een bod. Groeten, Martijn
  17. En jawel..... Vandaag met een pijpensnijder even de stalen buitenkant verwijdert zodat alleen het "buisje" overblijft, slang eroverheen, klem erom en bijgevuld! Rijd als nooit te voren!!! Bedankt allemaal!!!
  18. Dacht ook 3x alle standen met draaiende motor langs, dan in de N laten staan met draaiende motor, dan peilen toch? Tenminste dat heb ik ook maar gehoord!
  19. Ik kon het niet laten, met het zaklampje de parkeerplaats op. En inderdaad die slang is los (alleen aan de ander kant) morgen maar eens goed vastzetten en olie bijvullen. Dan kijken of dat het enige was en alles verholpen is. Heeeeeeeeeeel erg bedankt voor de reactie, wat is het toch iets megafijns zo´n forum!!!!
  20. Heel erg bedankt!!! Kruip er morgen even onder!! Ik laat weten of het iets simpels is of dat ik maar weer eens de heftruck van stal moet halen.....
  21. Alles is nat!! hahahahahahaha Rook was gewoon olie op de hete uitlaat lijkt mij. Was eigenlijk benieuwd of iemand zoiets herkende of zelf heeft gehad. (heb geen zin om dit weekend de bak eronder uit te trekken) maar wat moet...... dat moet......:no:
  22. Hallo, Vanavond even naar het tankstation om de Jeep vol te gooien. Totaal geen problemen, soepel schakelen etc. Sta voor het verkeerslicht, wordt groen en ik wil weg rijden. Leek wel een ontzettend slippende koppeling te hebben, vreemd, en een bak rook achter de auto. Jeep aan de kant gezet, met minimaal licht even onder de auto gekeken en daar lag een beste plas olie. Vloeistoffen gepeild en alles goed, alleen de versnellingsbak geen druppel meer aan de peilstok. Ik weet zeker (afgelopen weekend nog gepeild en daarna nog geen 30 km gereden) dat er zat in zat. Iemand een idee wat dit kan zijn. Heb het weekend pas tijd om eronder te kruipen. Groeten, Martijn
  23. doe je niet de verhoging los van de auto weg? Dan wel interesse in de verhoging.
  24. Nivafever

    Lift kit XJ

    Ja, had deze kits inderdaad gezien. Zal eens mailen naar het bedrijf via de website. Zie wel overal SYE kit nodig..... is toch puur voor stabilisatie tussenbak en voor in en uitschuif aandrijfas?
  25. Nivafever

    Lift kit XJ

    Hallo, Ben eigenlijk op zoek naar een complete lift kit voor een XJ uit 1991. Minimaal 6" liefste 6,5 ". Auto wordt alleen offroad gebruikt. Ben ondertussen bezig adressen in Amerika te vinden die dit ook verschepen naar Nederland (of Duitsland, daar woont een collega) Dus tips of advies of een complete set hebben en er vanaf willen...... Groeten, Martijn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...