Spring naar bijdragen

Nivafever

Forum member
  • Aantal bijdragen

    48
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1993

Nivafever's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Kan op slot!, Net een opgehaald. nu ff zoeken naar welke bouten en moeren ik moet hebben en een gebruiksaanwijzing.
  2. Hoi, ik heb nog een witte softtop liggen voor een YJ. Het is een witte. Hardware heb ik volgens mij ook nog wel (bijna) compleet. Is uiteraard gebruikt maar wel ok. Ik weet niet waar je vandaan komt maar anders kom je ff kijken. gr, Michael

  3. Hallo Wegens aanschaf van een YJ waarbij alleen een bikinitop en hardtop zit, ben ik op zoek naar een volledige softtop. Incl. buizenframe etc. Groeten, martijn
  4. hallo, Inmiddels al gezocht maar nergens een duidelijk antwoord kunnen vinden. Ik ben een Jeep aan het leeghalen, wordt alleen nog voor de 4x4 gebruikt. Nu wil ik het alarm en de de daarbij horende startonderbreker eruit, alleen maar vocht gevoelig. Iemand tips, of hoe ik dit kan aanpakken?? Jeep is al leeg
  5. Nou, vind het prima alle twee, scheelt weer bij de volgende keer!!! Was ook een erg scherpe tip!! Af en toe bokt de auto wel gas geven in de bocht maar denk dat dat met het limited slïp gedeelte te maken heeft!
  6. Gisteren vervangen. Dankzij een hele snelle levering van de oliekeerringen van Marcel (cherokeeparts) Verder toch even staan staren op de c-clip en na telefonisch contact met Marcel en Jeeped een eitje om te vervangen. Wel even een keer met beleid sleutelen maar gelukkig deed de heftruck het weer en konden we er goed bij. Bedankt voor de hulp. Hierdoor was het al met al (inclusief heeeeeel veeel pauzes) in 4 uurtjes gebeurd. Wel prettig om te zien dat de het diff er nog netjes en schoon uit zag.
  7. Is dat veel werk? Of gewoon een kwestie van de trommel eraf, as eruit en hopla. Of moet ik nog op heel veel dingen letten?
  8. Kreeg bij de apk al een opmerking dat er waarschijnlijk een lekke remcylinder was rechts achter. Alleen losgetrokken en was niet het geval. Nu heb ik de diff achter bijgevuld en zo´n 20 km verder meeste olie hiervan op mijn rechterachterwiel aan de binnenkant. Iemand een idee. Ik wil hem zaterdag los halen, maar mocht het nou een pakking ofzo zijn, kan ik die van de week vast bestellen.
  9. Mensen allemaal heel erg bedankt voor het advies!! Fijn zeg als er zo info wordt gedeeld!!! Het was inderdaad de koppelomvormer!! Gisteren even de plaat los gehad, de vier bouten vastgezet (kon ze met de hand los draaien) En hij loopt weer als een zonnetje!!!! Groeten, Martijn
  10. Moet daarvoor de versnellingsbak eraf? Of kan ik daar met wat kunst en vliegwerk bij? Dit om in de planning mee te nemen. Geen idee namelijk of dit veel werk is.
  11. Is een automaat! Is dat die stalen plaat tussen motor en versnellingsbak? En kan dit kwaad of moet dit met spoed vervangen worden?
  12. Daar komt het geluid niet weg. Komt verder naar achteren vandaan....... Vandaar dat we ook even aan de startmotor dachten. Dus toch volgende week maar eens de carterpan eraf.
  13. Oke vandaag maar eens aan de bak gegaan met de jeep. Eerst de olie ververst en er wynss bijgedaan. De oude olie heb ik gefilterd en totaal geen slijpsel, of metaal achtige delen. oude olie maar "schoon". Hierna maar eens gestart en wat filmpjes gemaakt om te kijken of iemand hier het geluid herkent. Wij dachten eerst dat de startmotor mee bleef draaien en daar de lagers van kapot waren. Dus nog even de startmotor uitgewisseld met mijn andere cherokee. Maar geen resultaat...... Dit filmpje is bij stationair: http://www.youtube.com/watch?v=ixAx6gDpyTk Dit filmpje bij starten: http://www.youtube.com/watch?v=KsY4XVYSc1I Dit filmpje bij schokkerig gasgeven: Het rare is dat hij rijdend geen geluid maakt en soms ook hele tijden niet bij stationair draaien. Iemand een idee????
  14. Ga er morgen naar kijken! Eventueel plaats ik een linkje met filmpje naar youtube. Misschien horen anderen het..... Voor de zekerheid de jeep deze week lekker op zijn plek laten staan.
  15. Hallo, ik weet dat het niet echt lekker uitlegd een geluid in tekst. Maar toch ff proberen. Als ik de cherokee start (4.0 HO uit 1993) hoor ik een ratelend geluid waar geen regelmaat in zit. Bij stationair doet hij dit ook. Als ik rijd of meer als 1000 rpm heb hoor je niks en loopt het motortje super. Geluid komt vlogens mij wel uit het blok vandaan. Heb hem vandaag van de APK opgehaald en verder nog geen tijd gehad om goed te luisteren, waar het ongeveer wegkomt of om een opname te maken en deze te posten. Als er al tips of iedeen zijn..... graag. Groeten, Martijn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...