Spring naar bijdragen

Everhardus

Forum member
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Everhardus

  • Verjaardag 10/10/1960

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nordnorn Germany

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1998

Everhardus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Waardering in de gemeenschap

  1. Masis dankje, ik wilde het toch even zeker weten. Inmiddels alles ververst, tussenbak en wisselbakolie zagen er nog goed uit { roodbruin }maar in beide diff's zat gewoon een grijze smurrie.
  2. Hallo allemaal, wordt er alleen bij het achterdiff. een toevoeging gebruikt? groet, Eddy
  3. Vorige week de compressie laten meten bij een Jeep garage, alle cylinders keurig en ruimschoots binnen de marge. Wat ze bij de garage bij ons destijds hebben gedaan met de meting geen idee, wel hebben ze mij erbij gezegd dat de koppen er eigenlijk een keer af moesten. Tja werkverschaffing?? Voorlopig niet dus.
  4. Jofer treft de spijker op zijn kop, die van mij komt bijna nooit boven de 2000 rpm, op tijd olie verversen is bij een V8 wel erg belangrijk want ze zijn gevoeliger dan bv.een V6. Die van mij heeft 255000 op de klok waarvan 100000 op lpg ik kreeg tijdens invoer naar Duitsland{ toen 241000 km } van een garage hier te horen dat een cylinder minder compr.had, deze week bij een garage in NL waar ik al wat langer loop de compr. eens laten checken en alle cylinders prima in orde. ik zou niet weten waarom een GC bij normaal gebruik en onderhoud geen vijf ton zou halen, tenzij je zoals eerder opgemerkt alleen korte ritten maakt. wat boekjes en het liefst met weinig km en van eerste eigenaar betreft? Ik ben eigenaar nr 8 geen historie geen boekjes en een boel km op de klok bij aanschaf. maar puik onderhouden wat voor mij de doorslag gaf tot aanschaf.
  5. emissie waarden worden op benzine gecontroleerd of er nou lpg op zit of niet. Dus ik ben bang dat die kat wel nodig is.
  6. Voor de motor 5W30, dit werd ook voor mijn Mustang voorgeschreven maar deze heeft altijd op 10W40 gelopen zonder problemen.
  7. Volgens de garage voldoet deze olie aan alle eisen, prima dus. volgens hem is het absoluut niet nodig daar extreem dure olie in te gieten, ik kreeg op een kenteken zoekfunctie olie geadviseerd van 49,95 euro pltr. nee geen vergissing.
  8. Dankje, Enige waar ik wel nieuwschierig naar ben is of het prijsverschil ook daadwekelijk wat zegt over evenueel kwaliteitsverschil.
  9. 2WD kan ik me indenken ja dat dat leuk is, daarvoor mag ik zo nu en dan een ritje maken in de getunde Camaro 396 cui van onze zoon. GEWELDIG Wat voor olie heb je voor de tussenbak gebruikt? prijs voor 75w140 is wel erg gunstig.dat heb ik bijna voor een ltr betaalt.
  10. Hallo Jeepers, ik wil binnenkort de olie van het voor en achterdif en tussenbak verversen van mijn 5.9 Wat voor olie adviseren jullie en wordt er ook een toevoeging gebruikt? Ik hoor en lees wel eens verschillende adviezen over de te gebruiken oliesoorten vandaar mijn vraag aan jullie.
  11. Ik denk dat ik het heb gevonden, als ik een achterwiel vastpak en dan de auto laat schudden voel ik speling, ook is het hoorbaar. Het voelt aan alsof de carrosserie speling heeft in de dwarsrichting op de achteras. Ik dacht aan de reactiearmen, kan dat kloppen?
  12. Hallo, Mijn standaard kat. is behoorlijk aan het roesten het hitteschild is inmiddels al weg. Ik overweeg er een magnaflow 200 cell cat onder te hangen. iemand hier ervaring mee? bedoelt voor een 5.9.
  13. Nee, er is niets los geweest, Ik zal de wagen volgende week maandag eens op de brug zetten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...