Spring naar bijdragen

GTLTS

Forum member
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door GTLTS geplaatst

  1. Helaas... Ik moet mijn DJ5 weg doen. Op het moment wil hij niet starten maar doordat ik druk ben met mijn studie en mijn laatste jaar inga heb ik de tijd niet om dit te verhelpen. Dus te koop aangeboden... Mijn Jeep DJ 5 Merk: Jeep Bouwjaar: 1978, Wegenbelastingvrij. Brandstof: Benzine Kleur: Zwart Massa ledig voertuig: 1180 Kg. Aandrijving: Achterwiel aangedreven en dus niet 4x4! Motorinhoud: 3.8 Liter 6-cilinder Soort motor: AMC 232 CI. Versnellingsbak: Automaat, Torqueflite 727 Achterdifferentieel: Dana 44 APK tot: 18 Mei 2007 Kilometerstand: 30.500 miles/49.000 km. Bijzonderheden: Wolfrace Slot velgen BF Goodrich Mud Terrain banden (achterop de auto een stalen velg met all terrain band en bij de auto zitten nog vier hele goede all terrain wielen). Dit is niet de bekende vierwielaangedreven CJ 5 maar een tweewielaangedreven versie daarvan. Zeer zeldzaam in Nederland (Europa) en biedt voldoende mogelijkheden voor degenen die nooit zwaar terrein zullen opzoeken. Deze Jeep DJ 5 is gebouwd in 1978 en compleet gerestaureerd en voorzien van een Kayline softtop in 1998 in de VS door Safari Kar International (12126 Woodruff Avenue, Downey CA 90241). De auto is op 28 Januari 1999 op Nederlands kenteken gezet. Recent is er een nieuwe accu ingezet, zijn de bougies vervangen en is het relais vervangen bij een Mercedes G-Klasse center (bonnen aanwezig). Op het moment start de auto niet (hoogst waarschijnlijk door vuil in de brandstoftoevoer). Maar dat moet makkelijk verholpen zijn door de brandstoffilter na te kijken of de carburateur schoon te maken. Ikzelf heb in verband met mijn studie de tijd niet om hem weer startend te krijgen en moet hem daarom helaas weg doen. De auto zit heel mooi in de lak en is geheel hard. optisch echt een plaatje! En afgezien van het startprobleem technisch helemaal goed. Vraagprijs: 7750 Als jullie meer willen weten. Mail me op joekvanmechelen@hotmail.com
  2. Hartstikke bedankt 87Wrangler!!! Ik ga ermee aan de gang. groet, Joek
  3. Ik hoop dat jullie mij meer kunnen vertellen... Een tijd geleden reed ik rond en begon mijn dj5 plost haperig te lopen, alsof de ontsteking er naast zat ofzo. Daarna hield hij er geheel mee op. En staat nu dus stil. Eenmaal thuis de luchtfilter eraf gehaald en de bougies eruit getrokken. De bougies waren zwart. Dus heb de bougies inmiddels allemaal vervangen. En de carburateur was kurkdroog (?). Krijgt hij geen benzine? Starten doet 'ie nog steeds maar hij lijkt niet aan te grijpen. Bij het starten heb ik een van de bougies op het motorblok gehouden (goede manier?) maar zag geen vonk. Zou het de verdeler kunnen zijn of de bobine ofzo? Of denken jullie toch dat het iets met de brandstof zou kunnen zijn? mochten jullie meer (willen weten) dan hoor ik dat graag. Ik hoop dat jullie mij verder zouden kunnen helpen.... want die prijzen bij de stealert. groeten Joek
  4. GTLTS

    grijs kenteken

    Als je een grijs kenteken wagen hebt maar particulier bent is het een geel kenteken min de provinciale opcenten. De "korting" die je krijgt als particulier met een bedrijfswagen hangt dus af van de provincie waarin je woont. Hier in Noord Holland is dat een hele interessante korting. Het "volledig" grijs kenteken kun je alleen rijden als je auto bezit is van een onderneming.
  5. GTLTS

    Luxe probleem......

    Liever een ster in je voorruit dan een ster op je motorkap toch...
  6. Ik wil eigenlijk voor de winter en om bepaalde types hier in Amsterdam buiten de deur te houden een hardtop op m'n wagen. Maar, zoals sommigen zullen weten, gaat het hier om een DJ5 waarvan de 'originele hardtop' eraf is gezaagd en vervangen door een Kayline softtop. Ik kan niet aan de softtop herleiden voor welk type hij geschikt is. Zou een hardtop evntueel passend te maken zijn? Weten jullie of hier misschien bedrijven voor zijn? Over de deuren. Aan de dorpels van de auto te zien gaat een CJ5 deur duidelijk niet passen, maar welke zou eventueel wel passen? Of eventueel met weinig aanpassingen? Het lijkt erop alsof de (softtop)deur eerder van een CJ7 is ofzo...? Hebben jullie enig idee? Bedankt alvast!
  7. GTLTS

    Wat denken jullie?

    Achterop hangt een velg zoals ik er nog vier heb liggen, alleen dan in de kleur wit met roest ;-), met de supersport AT band. Gemonteerd zijn de Wolfrace velgen. Het is waarschijnlijk een beetje vloeken in de kerk met deze foto, maar dit lijkt me een mooi setje banden en velgen en een mooie ruimte in de kasten (hoewel de auto iets lift zal hebben gehad).
  8. GTLTS

    Wat denken jullie?

    Ik heb nu een set bijna nieuwe 33" BF MT's op Oldskool Wolfrace velgen (ook bijna nieuw) onder mijn DJ5 liggen, maar na een paar keer de snelweg op te zijn geweest vraag ik me af of het voor mijn gebruik niet een beetje teveel van het goede is. Nou heb ik echter ook 5 stuks supersports AT op witte modular velgen liggen die een beetje verroest zijn. Echter, de banden zijn nog 95% goed. Maar onder een Jeep van dit kaliber hoort natuurlijk wel een mooie set velgen met banden. Nou heb ik ook gemerkt dat de achterbanden de wielkasten raken als je ietsie sportiever gaat rijden. Sowieso denk ik dat een kleinere diameter en grijze of zwarte velgen esthetisch mooier zijn. Wat denken jullie? De hele handel verpatsen en een mooie set grijze of zwarte velgen met een iets kleinere diameter AT's aanschaffen? Is het wel de moeite waard om de handel te verkopen? Hebben jullie nog suggesties voor banden, velgen etc.? Of is het misschien wat om de wolfrace velgen te laten anodiseren en daar een andere set banden om te leggen?
  9. GTLTS

    Net een DJ5 gekocht...

    Nogmaals bedankt! hier nog wat foto's @Shark: een Element onder de 10 KG, een fijnproever dus,... mooi man! en ja is idd een Nicolai, een Bass TFR 2005 met een Boxxer TFT en enduro's.
  10. GTLTS

    Net een DJ5 gekocht...

    Bedankt alvast! en ik zal het forum zeker blijven volgen. Wat ik tot nu toe van de Jeep weet is dat het een import wagen is uit Californie van Safari Kar International (met een sleuteltje gemaakt in Boston) en in 1999 op NL kenteken is gezet. Waarschijnlijk voor die tijd gerestaureerd, motorblok gereviseerd en voorzien van een nieuwe softtop (die ik overigens wil vervangen door een hardtop met sloten, aangezien ik aan de rand van Amsterdam woon). Tis een automaat met een Amc 232 4.0L L6 blok met 140 PK (als ik me niet vergis). De auto komt uit 1978. De auto staat nu op Wolfrace velgen met 33" Mud Terrains. Maar ik heb er ook een set Mangels velgen met Super Sports bij gekregen. Ik las inderdaad dat Jeep de grill destijds uit liet steken voor de DJ5 zodat de motor genoeg ruimte had. En de zijpanelen zijn volgens mij ook anders ja. Ik denk dat ze de full-top ooit af hebben gezaagd. De vraag voor mij is nu of een hardtop wel past. Wat betreft auto's ben niet echt een weightweenie, maar met fietsen inmiddels wel (dat komt me nog al eens duur te staan). Dus al heel wat weg lopen sleutelen aan m'n fietsen. Daarbij gebruik ik idd wat fragieler gereedschap,... dus zal de kist moeten aanvullen met spul voor de Jeep. En de kennis zal wel met de tijd komen, dat ging bij m'n fietsen ook niet 1,2,3. Hier trouwens m'n andere schatjes.
  11. GTLTS

    Net een DJ5 gekocht...

    Hallo, ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen. Ik ben Joek ofwel GTLTS (afgeleid van de naam van een legendarische mountainbike; de GT LTS). Ik heb een week geleden een Jeep DJ5 gekocht uit 1978 omdat mijn vorige auto (Citroen Berlingo) weereens voor de zoveelste keer de garage in moest. Uiteindelijk zag ik een DJ5 staan die compleet gerestaureerd was en heb besloten om hem te kopen nadat ik verschillende Laro's aan de tand had gevoeld en een Dodge Ramcharger niet binnen het budget lag. En aangezien ik vrijwel blind fietsen uit elkaar trek en vorken kan tunen en servicen leek het mij dat ik ook wel wat over Jeeps zal kunnen leren. Dit zijn alvast de foto's van de auto zoals ze eruit zag op het moment dat ik haar kocht. Nu is mijn eerste vraag in hoeverre de DJ5, behalve de 2wd, identiek is aan de CJ5. Vooral in verband met onderdelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...